Islandë

 • Bankat më të mira në Islandë

  Bankat më të mira në Islandë

  Disa nga bankat më të mira në Islandë janë Landsbankinn, Arion Banki dhe Íslandsbanki. Sistemi bankar islandez përbëhet nga tre bankat më të mëdha, Landsbakinn, slandsbakki dhe Arian Bank. Shërbimet financiare të ofruara nga këto institucione variojnë nga bankat me pakicë dhe biznesi deri te menaxhimi i aseteve. Në Islandë, monedha zyrtare është Krona ISK. Dhjetë…

 • Si të hapni një llogari bankare në Islandë

  Si të hapni një llogari bankare në Islandë

  Hapja e një llogarie bankare në Islandë është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Islandë. Mund të filloni me Landsbankinn dhe Arion Banki. Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja…

 • Si të aplikoni për azil në Islandë

  Si të aplikoni për azil në Islandë

  Ju mund të aplikoni për azil në Islandë nëse jeni në Islandë ose në një port të hyrjes islandeze. Porti i hyrjes është një aeroport, pikë kalimi kufitar tokësor ose port detar. Kur hyni në Islandë, mund të kërkoni azil me një roje kufitare në çdo stacion të kalimit kufitar. Ju mund ta bëni këtë nëse ose…

 • Si të gjeni një punë në Islandë

  Si të gjeni një punë në Islandë

  Për të gjetur një punë në Islandë, mund të filloni nga Alfred.is dhe skra.is. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Islandë duhet së pari të kërkojë një punë në Islandë. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Islandë. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Islandë. Pasi të gjeni një punë,…