Maltë

 • Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Maltë

  Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Maltë

  Times Malta, Frank Salt dhe Simon Mamo janë faqet e internetit të njohura të pasurive të paluajtshme në Maltë. Agjentët e pasurive të paluajtshme, pronarët, pronarët ose shokët e banesës postojnë listat e tyre aktuale në këto faqe. Ju keni mundësi të ndryshme strehimi në Maltë, nga një dhomë e përbashkët në një shtëpi të mobiluar ose një apartament. Grupet në Facebook janë një burim i shkëlqyer për të gjetur një…

 • Rruga e migrimit mesdhetar qendror

  Rruga e migrimit mesdhetar qendror

  Rrjedhat e migracionit nga Afrika e Veriut në Itali dhe, në një masë më të vogël, në Maltë quhen Rruga e Mesdheut Qendror. Kjo është rruga më e përdorur për në BE. Kjo ese do të përshkruajë se si rruga e Mesdheut Qendror evoluoi me kalimin e kohës dhe do të theksojë rëndësinë e Libisë si vend i origjinës…

 • Bankat më të mira në Maltë

  Bankat më të mira në Maltë

  Disa nga bankat më të mira në Maltë janë Banka e Valletta, BNF Bank dhe HSBC Malta. Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Maltës (MFSA) rregullon dhe mbikëqyr shumë banka vendase dhe të huaja në Maltë. Bankat lokale dominojnë industrinë bankare malteze, duke ruajtur historikisht vlerësime të forta krediti. Monedha zyrtare malteze është euro. Dhjetë euro janë 10.96…

 • Si të hapni një llogari bankare në Maltë

  Si të hapni një llogari bankare në Maltë

  Hapja e një llogarie bankare në Maltë është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Maltë. Mund të filloni me Bankën e Valletës dhe BNF Bank. Të kesh një llogari bankare e bën më të lehtë marrjen e parave dhe monitorimin e tyre. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si bërja…

 • Si të gjeni një punë në Maltë

  Si të gjeni një punë në Maltë

  Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Maltë duhet së pari të kërkojë një punë në Maltë. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Maltë. Për të gjetur një punë në Maltë, mund të filloni nga Konnekt dhe Jobsinmalta. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Maltë. Pasi të gjeni një punë,…