Suedi

 • Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Suedi

  Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Suedi

  Hemnet, Booli dhe Vitec janë faqe interneti të njohura të pasurive të paluajtshme në Suedi. Agjentët e pasurive të paluajtshme, pronarët, pronarët ose shokët e banesës postojnë listat e tyre aktuale në këto faqe. Ju keni mundësi të ndryshme strehimi në Suedi, nga një dhomë e përbashkët në një shtëpi të mobiluar ose një apartament. Grupet në Facebook janë një burim i shkëlqyer për të gjetur një vend për të jetuar në…

 • Bankat më të mira në Suedi

  Bankat më të mira në Suedi

  Disa nga bankat më të mira në Suedi janë Handelsbanken, Nordea dhe Swedbank. Suedia ka banka kursimesh, tregtare, kooperative dhe ndërkombëtare. Disa banka vendosin kërkesa për bilancin minimal ose kufizime të transaksioneve për jorezidentët. Suedia është një nga vendet më të sofistikuara ekonomikisht të Evropës dhe hapja e një llogarie bankare është e lehtë. Këto mund të hapin bankë personale, kontrolluese dhe biznesi…

 • Si të hapni një llogari bankare në Suedi

  Si të hapni një llogari bankare në Suedi

  Hapja e një llogarie bankare në Suedi është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Suedi. Mund të filloni me Handelsbanken dhe Nordea. Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.…

 • Punë në Suedi me sponsorizimin e vizave

  Punë në Suedi me sponsorizimin e vizave

  Punët në Suedi me sponsorizimin e vizave janë në dispozicion për aplikantët e huaj të interesuar për të punuar në Suedi. Pas miratimit të punës në Suedi, shtetasit joevropianë duhet të aplikojnë për vizë pune. Qytetarët e çdo shteti anëtar të Bashkimit Evropian mund të hyjnë në Suedi në çdo kohë për të punuar ose për të kërkuar një punë pa marrë më parë një leje pune.…

 • Si të aplikoni për një vizë punëkërkuese në Suedi

  Si të aplikoni për një vizë punëkërkuese në Suedi

  Viza e Suedisë Job Seker është për ata që duan të vijnë në Suedi për të krijuar një kompani ose për të kërkuar punë. Për të gjetur një punë në Suedi, së pari, përcaktoni nëse kërkohet apo jo një vizë pune. Lloji i vizës së punës që ju nevojitet do të ndryshojë në varësi të vendit tuaj të origjinës, kohëzgjatjes së…

 • Faqet e internetit të emigracionit në Suedi, lidhje të dobishme, grupe bisedash

  Faqet e internetit të emigracionit në Suedi, lidhje të dobishme, grupe bisedash

  Faqet e internetit ose dokumente shteruese për migrantët dhe refugjatët që mbulojnë të gjithë vendin në aspekte të shumta si azili, strehimi, arsimi, kujdesi shëndetësor dhe të tjera. W2eu.info – Mirë se vini në Evropë Për lirinë e lëvizjes: Informacion i pavarur për refugjatët dhe migrantët që vijnë në Evropë http://www.w2eu.info/sweden.en.html (Anglisht) http://www.w2eu.info/sweden .ar.html (Arabisht) http://www.w2eu.info/sweden.fa.html (Farsi) http://www.w2eu.info/sweden.fr.html (Frëngjisht) Faqet e internetit të imigracionit në Suedi, lidhje të dobishme, grupet e bisedës…

 • Si të gjeni një punë në Suedi? Një udhëzues i shpejtë për të huajt dhe banorët suedezë

  Si të gjeni një punë në Suedi? Një udhëzues i shpejtë për të huajt dhe banorët suedezë

  Suedia është një vend skandinav me dhjetëra mijëra ishuj bregdetar dhe rrugë ujore të ëmbla dhe pyje masive boreale dhe majat e akullnajave. Stokholmi, kryeqyteti i Suedisë, në lindje dhe Goteborgu dhe Malmö, janë të dy qytete bregdetare në perëndim. Stokholmi është një qytet i përbërë nga 14 ishuj. Popullsia e vendit është…

 • Si të aplikoni për azil në Suedi?

  Si të aplikoni për azil në Suedi?

  Suedia është një vend i tillë ku për të aplikuar për azil duhet të jeni në Suedi dhe të vizitoni Agjencinë e Migracionit për të dorëzuar personalisht kërkesën për refugjatë pasi nuk është e mundur përpara se të hyni këtu. Nëse takoni policinë kufitare, në pikën e kontrollit të pasaportave në aeroport, terminalet e trageteve dhe trenat dhe autobusët ndërsa…

 • Si të gjeni një punë në Suedi

  Si të gjeni një punë në Suedi

  Për të gjetur një punë në Suedi, mund të filloni nga arbetsformedlingen dhe blocket jobb. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Suedi duhet së pari të kërkojë një punë në Suedi. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Suedi. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Suedi. Pasi të gjeni një…