Hong Kong

 • What is the cost of living in Hong Kong?

  The cost of living in Hong Kong is 2249 USD per month. Read more about the cost of rent, utilities, transportation, and fun in Hong Kong.

 • Si të gjeni një punë në Hong Kong

  Si të gjeni një punë në Hong Kong

  Për të gjetur një punë në Hong Kong, bëni kërkimin tuaj, lidhuni dhe aplikoni për punë në internet dhe personalisht. Mund të filloni me Gov.hk dhe JobsDB nga Seek. Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Hong Kong duhet të kërkojnë një punë në Hong Kong. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Hong…

 • Si të aplikoni për një vizë kombëtare britanike (jashtë shtetit) (BN(O)) si shtetas i Hong Kongut.

  Si të aplikoni për një vizë kombëtare britanike (jashtë shtetit) (BN(O)) si shtetas i Hong Kongut.

  Për të aplikuar për një vizë Kombëtare Britanike (jashtë), mund të filloni këtu nëse jeni në MB ose këtu nëse jeni jashtë MB. Për të zgjatur vizën, mund të shkoni këtu. Të gjitha këto lidhje shkojnë në faqet zyrtare të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar. Ato janë të gjitha në anglisht, ndaj përdorni një…

 • Shkollat ​​në Hong Kong

  Azia është kontinenti më i shtrenjtë për arsimin ndërkombëtar. Hong Kongu ka disa nga shkollat ​​ndërkombëtare më të shtrenjta në botë. Hong Kongu është ndër 10 qytetet më të mira në Azi ku shkollat ​​kanë tarifat më të larta. Gara për pranim në shkolla në Hong Kong është e ashpër dhe reale. Shkollat ​​në Hong…

 • Spitalet më të mira private në Hong Kong

  Spitalet më të mira private në Hong Kong

  Hong Kongu është një nga qytetet më të shëndetshme në botë. Shërbimet shëndetësore në qytet kanë ruajtur cilësinë e lartë. Jetëgjatësia në Hong Kong është më e larta në botë, e cila është rreth 85 vjet. Sistemi i kujdesit shëndetësor të Hong Kongut ka objekte të kujdesit shëndetësor publik dhe privat. Organizatat mjekësore të drejtuara nga qeveria në…

 • Vende për t'u vizituar në Hong Kong

  Vende për t'u vizituar në Hong Kong

  Hong Kongu njihet si një qytet magjepsës. Dhe një vend i zgjedhur për blerje luksoze. Diçka e re dhe unike është në çdo cep. Mund të jetë një tempull i lashtë ose një dyqan që shet pajisjen më të fundit elektronike. Vizita në Hong Kong ka edhe një anë tjetër. Do të gjeni male të mbuluara me pyje, shtigje ecjeje, plazhe të bukura dhe…

 • Si të hapni një llogari bankare në Hong Kong?

  Si të hapni një llogari bankare në Hong Kong?

  Hong Kongu është një nga juridiksionet kryesore bankare në botë. Ky artikull ka të bëjë kryesisht me mënyrën e hapjes së llogarive bankare personale dhe të biznesit, si të aplikoni për kredi, si të krijoni një llogari tregtare dhe si të transferoni para në dhe nga Hong Kongu. Si të hapni një llogari bankare në Hong Kong? Të…

 • Si të gjeni një apartament në Hong Kong?

  Si të gjeni një apartament në Hong Kong?

  Për të gjetur një apartament në Hong Kong, mund të shikoni faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme. Një fillim i mirë është prona Centaline ose 28Hse.com. Ose mund të punësoni një agjent imobiliar. Ose mund të pyesni rrethin tuaj shoqëror dhe të kontaktoni me pronarët. Apartamentet në Hong Kong janë mjaft të shtrenjta. Mund të…

 • Si të aplikoni për një vizë Hong Kong?

  Si të aplikoni për një vizë Hong Kong?

  Hong Kongu është një nga vendet më të mira për t'u vizituar gjatë pushimeve tuaja dhe nëse planifikoni ta vizitoni, fillimisht duhet të kontrolloni kërkesat për vizë. Si të aplikoni për një vizë Hong Kong? 1) Ju mund ta paraqisni kërkesën tuaj në Zyrën e Vizave të Konsullatës së Përgjithshme, e cila ka juridiksion konsullor mbi divizionin/shtetin ku jetoni.…

 • Vizë Hong Kong për indianët

  Vizë Hong Kong për indianët

  Me shumë atraksione të famshme dhe mundësi për të vizituar ndonjë gjë, Hong Kongu është i bekuar. Do të gjeni gjëra të panumërta për të parë dhe për të bërë. Shtetasit nga 170 vende dhe territore mund të vizitojnë Hong Kongun pa vizë. Dhe, në varësi të kombësisë, mund të qëndrojë për periudha që variojnë nga 7 ditë deri në 180 ditë. Për qëndrime prej 90…