Suedi

 • Sa është kostoja e jetesës në Stokholm?

  Kostoja e jetesës në Stokholm, Suedi, është 1497 USD në muaj. Lexoni më shumë rreth kostos së qirasë, shërbimeve, transportit dhe argëtimit në Stokholm.

 • Si të gjeni një punë në Suedi

  Si të gjeni një punë në Suedi

  Për të gjetur një punë në Suedi, bëni kërkimin tuaj, gjeni kontakte të reja, bisedoni me këdo që mund të kontaktoni, email kompanitë, shfletoni reklamat e punës dhe aplikoni për punë online dhe personalisht. Mund të filloni nga arbetsformedlingen dhe blocket jobb. Të gjithë ata që duan të gjejnë punë në Suedi duhet të kërkojnë fillimisht një punë.…

 • Si të aplikoni për azil në Suedi

  Si të aplikoni për azil në Suedi

  Për të aplikuar për azil në Suedi mund të bëni kur jeni në territorin e Suedisë dhe vizitoni Agjencinë e Migracionit për të dorëzuar personalisht kërkesën për refugjat, pasi nuk është e mundur përpara se të hyni atje. Nëse takoni policinë kufitare në pikën e kontrollit të pasaportave në: Aeroport, terminalet e trageteve dhe trenat dhe…

 • Punë në Suedi

  Më poshtë mund të shfletoni disa punë në Suedi. Më shumë vende pune në Suedi janë në motorët e kërkimit ose faqet e internetit të punës në Suedi. Shumica e këtyre reklamave për punë janë në anglisht ose suedisht. Listat e punës janë përgjithësisht të hapura edhe për të huajt, por disa janë vetëm për shtetasit dhe banorët e Suedisë. Këto shpallje pune janë kryesisht…

 • Si të gjeni një agjenci rekrutimi në Suedi

  Si të gjeni një agjenci rekrutimi në Suedi

  Mund të shkruani "agjenci rekrutimi në Suedi" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Ju mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse që mund të kontaktoni. Agjencitë e rekrutimit mund të quhen gjithashtu agjenci punësimi, agjenci të përkohshme (agjensi punësimi të përkohshme) ose agjenci të personelit. Ju mund të përdorni të gjitha këto kushte për të kërkuar një agjenci që mund të…

 • Lista e spitaleve në Suedi

  Lista e spitaleve në Suedi

  Disa nga spitalet në Suedi janë Hyrja kryesore e Spitalit Karlskrona, Ndërtesa 13 e Spitalit Karlskrona dhe Läkarhuset Strömmen. Suedia ka një sistem të kujdesit shëndetësor të klasit botëror dhe ka një shumëllojshmëri të gjerë të objekteve nga të cilat mund të zgjidhni. Suedia është shtëpia e njëqind spitaleve. Shumica e tyre janë të aksesueshme për publikun e gjerë, me rreth 15…

 • Qendrat tregtare më të mira në Suedi

  Qendrat tregtare më të mira në Suedi

  Qendrat tregtare më të mira në Suedi janë Westfield Mall of Skandinavia, Nordby Shopping Center, Åhléns City dhe Charlottenbergs. Kam kërkuar në Google Maps qendrat tregtare më të komentuara në Suedi. Dhe lexova komentet e tyre për të parë se çfarë mund të gjeni atje. Ju mund të bëni pazar në Suedi në vende të tjera përveç Stokholmit, Goteborgut,…

 • Si të migroni në Suedi

  Si të migroni në Suedi

  Për të emigruar në Suedi, ju mund të gjeni një punë në Suedi, ose gjithashtu mund të studioni në Suedi. Nëse keni një të afërm në Suedi, ata gjithashtu mund t'ju ndihmojnë. Shumica e vizave emigruese kërkojnë që aplikanti të sponsorizohet nga një shtetas suedez, një banor i përhershëm suedez ose një punëdhënës suedez. Migroni në Suedi? Si…

 • Agjensi udhëtimi në Suedi

  Agjensi udhëtimi në Suedi

  Nordic Visitor, Travel Beyond dhe Thabela Travel janë agjenci të mira udhëtimi në Suedi. Agjencitë e udhëtimit organizojnë udhëtimet, aktivitetet dhe akomodimet tuaja. Ata mund t'ju sigurojnë që të përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj e udhëtimit. Një agjenci e mirë udhëtimi mund t'ju ndihmojë të kurseni kohë, para dhe stres duke u kujdesur për detajet e udhëtimit tuaj. Nëse planifikoni…

 • Si është të jetosh në Suedi

  Si është të jetosh në Suedi

  Për të jetuar në Suedi, ka disa arsye të vlefshme për ta bërë këtë. Kur krahasohet me kombet e tjera, Suedia shkëlqen në shumë fusha të mirëqenies. Suedia ka lumturi, lidhje sociale dhe nivele shëndetësore superiore në krahasim me vendet e tjera. Mund të jeni gati për çdo gjë nëse paraprakisht keni parasysh aspektet pozitive dhe negative. Merrni një moment…