Sudani i Jugut

 • Sistemi i transportit në Sudanin e Jugut

  Sistemi i transportit në Sudanin e Jugut

  Sistemi i transportit në Sudanin e Jugut përfshin katër rrugë: Rrugët, Hekurudhat, Lumenjtë dhe Ajrin. Megjithatë, transporti rrugor dominon në Sudanin e Jugut. Lidhja kryesore detare e Sudanit të Jugut bëhet përmes: Via Mombasa, Kenia. Ndërsa portet e Port Sudanit dhe Xhibutit gjithashtu luajnë një rol. Ministria e Transportit dhe Rrugëve ishte përgjegjëse për shërbimet e transportit dhe infrastrukturën në…

 • Njihni sistemin arsimor në Sudanin e Jugut

  Njihni sistemin arsimor në Sudanin e Jugut

  Sistemi arsimor në Sudanin e Jugut po përballet me sfida të rëndësishme që kërcënojnë të ardhmen e kombit dhe më shumë se 2.8 milionë fëmijë që janë jashtë shkollës. Midis atyre që nuk marrin arsim janë të rinj që jetojnë në komunitete baritore që migrojnë me kafshët për të cilat kujdesen. Fatkeqësisht, vajzat përbëjnë pjesën më të madhe të Jugut…

 • Si të hapni një llogari bankare në Sudanin e Jugut?

  Si të hapni një llogari bankare në Sudanin e Jugut?

  Bankat janë bërë institucione kryesore financiare vitet e fundit. Bankat ofrojnë një mjedis të sigurt në të cilin ne mund të kryejmë biznesin tonë dhe të menaxhojmë financat tona. Çdo individ duhet të hapë një llogari bankare për të marrë shërbime bankare profesionale. Nuk është e vështirë të hapësh një llogari bankare. Për të hapur një llogari bankare, ju vetëm…

 • Si të gjeni një punë në Sudanin e Jugut?

  Si të gjeni një punë në Sudanin e Jugut?

  Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Sudanin e Jugut duhet së pari të gjejë një punë në Sudanin e Jugut. Një fillim i mbarë mund të jetë një faqe interneti pune si…. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Sudanin e Jugut. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Sudanin e Jugut. Një herë…

 • Kërkesat për vizë për në Sudanin e Jugut

  Kërkesat për vizë për në Sudanin e Jugut

  Sudani i Jugut është shteti më i ri në botë. Që kur fitoi pavarësinë nga Republika e Sudanit vetëm në vitin 2011. Gjithashtu, kryeqyteti i vendit është Juba. Megjithatë, ende nuk është një vend shumë i njohur për turizëm. Ndoshta për shkak të trazirave të së kaluarës dhe gjendjes së saj ekonomike. Por, megjithatë, ka shumë gjëra të mira në…

 • Si të aplikoni për azil në Sudanin e Jugut

  Si të aplikoni për azil në Sudanin e Jugut

  Në këtë artikull, do të merrni informacione se si të aplikoni për azil në Sudanin e Jugut. Është në Afrikën verilindore. Gjithashtu, Sudani i Jugut është vendi më i ri. Ajo u bë e pavarur nga Sudani në vitin 2011. Ka pak rregullore të vendosura nga UNHRC për të marrë azil. Hapat për të aplikuar për azil në Sudanin e Jugut Çdo azilkërkues që ka hyrë…

 • Koha më e mirë për të vizituar dhe eksploruar Sudanin e Jugut

  Koha më e mirë për të vizituar dhe eksploruar Sudanin e Jugut

  KOHA MË MIRË PËR TË VIZITUAR SUDANIN E JUGUT Koha më e mirë për të eksploruar Sudanin e Jugut është dhjetori deri në fillim të shkurtit. Mezi do të shihni një pikë shiu në fillim të vitit, kur dielli nga agimi deri në muzg dhe temperaturat e nxehta - por jo mjaft të nxehta - sundojnë rrëmujën. SHKONI NË JANAR TË MUSHËNI SHIRAT. SUDANI I JUGUT…