refugjatët

 • Sponsorizimi i refugjatëve në Kanada

  Sponsorizimi i refugjatëve në Kanada

  Sponsorizimi i refugjatëve në Kanada është një rrugë shpëtimi thelbësore për ata që ikin nga lufta, persekutimi dhe dhuna. Qeveria kanadeze ka shumë programe zhvendosjeje dhe një histori të gjatë për të ndihmuar refugjatët. Disa nga programet më të njohura të Kanadasë për sponsorizimin e refugjatëve përfshijnë: Programin e Refugjatëve të Ndihmuar nga Qeveria (GAR); Programi i Përzierjes së Vizave të Zyrës së Referuar (BVOR); Programi i Sponsorizimit Privat të Refugjatëve (PSR)…

 • Si të aplikoni për azil në Spanjë

  Si të aplikoni për azil në Spanjë

  Për të aplikuar për azil në Spanjë: Kur hyni në territorin e Spanjës në: porte, aeroporte dhe; në kufijtë tokësorë të Ceutës dhe Melillës dhe; Në Objektet e Paraburgimit të Imigracionit (CIE). Tregojini policisë ose Gardës Civile se kërkoni strehim. Një përkthyes mund të ndihmojë nëse nuk flisni spanjisht. Zyra e UNHCR-së në Spanjë është një tjetër mundësi e mundshme. Ju…

 • Si të aplikoni për azil në Malajzi

  Çfarë është një Refugjat? Personat që konsiderohen refugjatë janë njerëz që janë detyruar të largohen nga vendi i origjinës ose vendbanimi i tyre i përhershëm për: Frika nga hakmarrja për shkak të bindjeve, racës, gjinisë, orientimit seksual, kombësisë ose identifikuesve të tjerë, Ose dhunës, agresionit të huaj, të brendshëm konfliktet, shkeljet masive të të drejtave të njeriut dhe ngjarje të tjera të minuara rëndë…

 • Si të aplikoni për azil në Peru

  Si të aplikoni për azil në Peru

  Për të aplikuar për azil në Peru, nuk ju nevojitet një burim ditor i të ardhurave. Aplikimi për statusin e refugjatit me qeverinë peruane jashtë vendit është i pamundur. Ju mund të kërkoni azil në: kufijtë e Perusë ose gjetkë brenda vendit ose; Ju gjithashtu mund ta paraqisni kërkesën në Tabelën Elektronike të Palëve të Ministrisë së Jashtme. Në…

 • Si të aplikoni për azil në Arabinë Saudite

  Si të aplikoni për azil në Arabinë Saudite

  Ju mund të regjistroheni si refugjat në Agjencinë lokale të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët (UNHCR) në Riad, Arabi Saudite. UNHCR do t'ju ndihmojë të gjeni një zgjidhje afatgjatë, ndonjëherë në një vend tjetër. Ju nuk mund të aplikoni zyrtarisht për azil në Arabinë Saudite. Mbretëria e Arabisë Saudite (KSA) nuk ka sistem azili dhe nuk ka nënshkruar…

 • Rruga migratore e Ballkanit Perëndimor

  Rruga migratore e Ballkanit Perëndimor

  Rruga e Ballkanit Perëndimor është e lidhur me një lëvizje të madhe migracioni. Kryesisht emigrantët aziatikë që hynë në BE përmes kufirit tokësor greko-turk përpara se të kalonin në Hungari ose Rumani nëpërmjet Ballkanit Perëndimor. Në vitin 2014, rruga e Ballkanit Perëndimor u shoqërua me dy lëvizje të mëdha migracioni. Emigrantët nga vendet e Ballkanit Perëndimor të Serbisë,…

 • Rruga e migrimit të Mesdheut Lindor

  Rruga e migrimit të Mesdheut Lindor

  Rruga e migrimit të Mesdheut Lindor i referohet hyrjes nga Turqia në Greqi, Bullgari ose Qipro. Që nga viti 2008, kjo rrugë është rritur në rëndësi si një mjet për të hyrë në BE. Frontex, policia kufitare e BE-së, zbuloi mbi 50% më shumë emigrantë të parregullt që tentonin të hynin në BE përmes rrugës së Mesdheut Lindor në 2014 sesa…

 • Rruga e migrimit të Mesdheut Perëndimor

  Rruga e migrimit të Mesdheut Perëndimor

  Rruga e migrimit mesdhetar perëndimor përfshin si rrugën detare nga Afrika e Veriut në Spanjë dhe udhëtimin tokësor për në enklavat marokene spanjolle të Ceutës dhe Melilla. Është e paqartë nëse qytetet ose vendndodhjet përdoren nga migrantët e parregullt për të hipur dhe më pas për të zbritur në mënyrë që të arrijnë në Evropë. Rruga e Mesdheut Perëndimor ishte…

 • Rruga e migrimit mesdhetar qendror

  Rruga e migrimit mesdhetar qendror

  Rrjedhat e migracionit nga Afrika e Veriut në Itali dhe, në një masë më të vogël, në Maltë quhen Rruga e Mesdheut Qendror. Kjo është rruga më e përdorur për në BE. Kjo ese do të përshkruajë se si rruga e Mesdheut Qendror evoluoi me kalimin e kohës dhe do të theksojë rëndësinë e Libisë si vend i origjinës…

 • Rruga e migrimit të Azisë Perëndimore dhe Jugore

  Rruga e migrimit të Azisë Perëndimore dhe Jugore

  Afganët, iranianët, pakistanezët, irakianë dhe sirianë janë ndër migrantët që udhëtojnë nga Azia Perëndimore dhe Jugore për në Mesdhe. Megjithatë, i vetmi informacion i disponueshëm për migrantët e parregullt që udhëtonin këtë rrugë ishte i kufizuar në afganë dhe pakistanezë. Rrugët e sakta të emigrantëve të paligjshëm afganë dhe pakistanezë për në Evropë janë të panjohura. Dhe ka pak…