,

Koha më e mirë për të vizituar dhe eksploruar Palestinën

Koha më e mirë për të vizituar Palestinën

Koha më e mirë për të eksploruar dhe vizituar është nga marsi në maj dhe nga shtatori në nëntor. Kur koha është e ngrohtë, me diell dhe kryesisht e thatë. Muajt ​​e verës nga qershori deri në gusht janë jashtëzakonisht të nxehtë; shmangni aktivitetin e rëndë gjatë ditës.

Muaji nga dhjetori në shkurt është përgjithësisht i lagësht dhe i ftohtë. Megjithëse mund të merrni edhe disa pazare të arsyeshme, Muaji i Krishtlindjes është shumë i zënë me mijëra që drejtohen për në Betlehem për meshën e Krishtlindjes.

Aeroportet ndërkombëtare të Palestinës

Palestina nuk ka aeroport. Possibleshtë e mundur të vendosni këmbët ose përmes Jordanit, ose nga Tel Aviv në Izrael, i cili është afërsisht rreth një orë me makinë nga Jeruzalemi.

Palestina është një rajon me klimë të butë, edhe në dimër temperaturat mesatare janë midis 9 dhe 18 ° C, edhe pse në këtë sezon mund të jetë me shi dhe i ftohtë në disa zona. Verërat janë të thata dhe të ngrohta, veçanërisht në brendësi, dhe temperaturat maksimale variojnë nga 26 deri në 30 ° C mesatarisht. Por sezoni më i këndshëm për të vizituar vendin është pranvera.

Gjera per te bere

 • Jerusalem është padyshim një vend tejet i pashmangshëm: po aq i rëndësishëm për myslimanët sa për të krishterët dhe hebrenjtë, qyteti ofron monumente që janë simbolet e secilës prej këtyre feve. Muri i Vajtimit, Esplanada e tempullit, Xhamia Omar, Xhamia Al-Aqsa, Varri i Krishtit, Via Dolorosa, kaq shumë vende plot besim dhe histori.
 • Qyteti i Ierihon ndodhet në bregun e lumit Jordan. I njohur për të qenë një nga qytetet më të vjetra në botë, është vendi i shumë vendeve të gërmimeve, dhe ju mund të admironi Pallatin Hisham, sinagogën, Karantinën, muret dhe kullën e rrumbullakët.
 • Qytetet e tjera për të parë: Hebron me qytetin e tij të vjetër dhe zanatet e tij, si dhe varrin e Patriarkëve; Nablus me rrugët e saj, tezgat e saj dhe blerjen e saj, fabrikat e saj të sapunit, të ëmbëlsirave ose erëza; Ramallah, shumë i gjallë dhe plot kontraste, dhe ku qëndron mauzoleumi i Yasser Arafat.

Festivale & Ngjarje Kulturore

Shumica e vizitorëve në Palestinë nuk e kuptojnë që përveç vendeve dhe tempujve aktualë për të vizituar, ka shumë aktivitete kulturore dhe muzikore që zhvillohen pothuajse çdo fundjavë. Kontrolloni listën lokale për listat e fundit. Përveç këtyre aktiviteteve të rregullta, ka festivale të shumta vjetore që zhvillohen gjatë gjithë vitit, secili duke ofruar përvojën e tyre unike për vendasit dhe vizitorët. Kështu që ju gjithashtu mund të vizitoni Palestinën në muajin e festivaleve dhe ngjarjeve.

 1. Festivali Ndërkombëtar i Filmit Al-Kasaba (KIFF)
 2. Festivali i Maruleve Artas
 3. Festivali i Migrimit të Zogjve
 4. Java e Trashëgimisë Birzeit
 5. Festa e Korrjes së Ullirit Kanaan / PFTA
 6. Pazari i Krishtlindjeve
 7. Programi i Festimeve të Krishtlindjeve 2013/2014 - Betlehem
 8. Festivali Bashkëkohor i Vallëzimit
 9. Festa e muzikës
 10. Festivali Ndërkombëtar i Kukullave

1. Festivali Ndërkombëtar i Filmit Al-Kasaba (KIFF)Rezultati i imazhit për Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Al-Kasaba (KIFF)

Festivali Ndërkombëtar i Filmit filloi në 2006 dhe punon për të promovuar dialogun ndërkulturor dhe diversitetin kulturor duke ndihmuar krijimin e kushteve të përshtatshme për zhvillimin e aktiviteteve kulturore përmes rrjeteve rajonale dhe ndërkombëtare.

Burimi: http://www.thebesttimetovisit.com/weather/palestine-idpaysglobaleng-169.html

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *