,

Koha më e mirë për të vizituar dhe eksploruar Sudanin e Jugut

Koha më e mirë për të vizituar SUDANIN Jugor

Koha më e mirë për të eksploruar Sudanin e Jugut është dhjetori deri në fillim të shkurtit. Mezi do të shihni një rënie shiu në fillim të vitit, kur agimi-deri në muzg të diellit dhe të nxehtë - por jo edhe shumë marramendës - temperaturat rregullojnë gjelin.

SHKO N J JANAR P TOR T RREZIKON. SUDANI I SUDANIT T SOUTH SIGURUAR DREJT P ABR T E RUAJTUAR, NUK DO T TO BNI TAST NDRMARR - - POR NUK KA MOT SHUM MAR SI MARS, KU TEMPERATURAT KOHEN N 45 ° C.

Sudani i Jugut ka të gjitha shënuesit e një klime tropikale. Sezoni me shi midis prillit dhe tetorit shndërron peizazhin, duke rritur kënetat e Sudd, duke mbushur plazhet e lumenjve të Nilit të Bardhë dhe duke shkaktuar migrime masive të kafshëve. Koha më e mirë për të vizituar Sudanin e Jugut është në tharjen e eshtrave dhjetor, janar ose shkurt, kur temperaturat në qytetin Juba mund të jenë diku midis 20 dhe 37 ° C. Sa më i lartë në lartësi që shkove, aq më i freskët bëhet; mos harroni të merrni leshra nëse qëndroni në kodrat Imatong. Edhe pse është e gjitha diell gjatë sezonit të thatë, ai gjithashtu mund të marrë erë; paketoni një shall për të mbrojtur fytyrën tuaj nga pluhuri.

Klima e Janarit të Sudanit të Jugut

Mesatarisht, është temperaturë 37 ° në janar (maksimal) në Sudanin e Jugut dhe të paktën 23 ° gradë. Në janar mund të ketë reshje prej 2 ditësh me gjithsej 3 mm.

Muaj i përshtatshëm për:

 • pushime dielli
 • udhëtim rrugë
 • pushime në këmbë dhe çiklizëm

Klima në Sudanin e Jugut shkurt

Mesatarisht, është maksimumi 38 ° në shkurt në Sudanin e Jugut dhe të paktën 25 ° gradë. Në shkurt mund të ketë reshje 5 ditore me një total prej 11 mm dhe do të jetë e thatë për 23 ditët e ardhshme në këtë muaj në Sudanin e Jugut.

Muaj i përshtatshëm për:

 • pushime dielli
 • udhëtim rrugë
 • pushime në këmbë dhe çiklizëm

Marshi i Sudanit të Jugut

Mesatarisht, temperatura maksimale është 37 ° në mars në Sudanin e Jugut dhe të paktën temperatura është 26 ° gradë. Në mars mund të ketë 11 ditë reshje shiu me gjithsej 20 mm dhe do të jetë e thatë për 20 ditët e ardhshme të këtij muaji në Sudanin e Jugut.

Muaj i përshtatshëm për:

 • pushime dielli
 • udhëtim rrugë
 • pushime në këmbë dhe çiklizëm

Klima në Sudanin e Jugut shtator

Mesatarisht, temperatura maksimale është 32 ° në shtator në Sudanin e Jugut dhe të paktën temperatura 21 ° gradë. Në shtator mund të ketë 25 ditë reshje shiu me gjithsej 70 mm dhe do të jetë e thatë për 5 ditët e ardhshme.

Muaj i përshtatshëm për:

 • pushime dielli
 • udhëtim rrugë
 • pushime në këmbë dhe çiklizëm

Klima në Sudanin e Jugut tetor

Mesatarisht, temperatura maksimale është 32 ° në tetor në Sudanin e Jugut dhe të paktën rreth temperaturës është 22 ° gradë. Në tetor ka 23 ditë reshje shiu me gjithsej 83 mm dhe do të jetë e thatë për 8 ditë në këtë muaj në Sudanin e Jugut.

Muaj i përshtatshëm për:

 • pushime dielli
 • udhëtim rrugë
 • pushime në këmbë dhe çiklizëm

Burimi: www.besttimetovisit.co.uk/south-sudan/

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *