, ,

Mundësi pune në Katar për sirianët

Për të gjetur mundësi pune në Katar për sirianët, mund të filloni nga Në të vërtetë Katar . Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Katar, ose në Siri. Dhe mund të kërkoni mundësi pune edhe në grupet e Facebook në Katar. Siç mund të shikoni përreth për çdo grup sirianësh në internet. Sirianët që duan të gjejnë një punë në Katar duhet së pari të gjejnë mundësi pune në Katar.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Katar. Në shumicën e rasteve, shtetasit sirianë duhet të aplikojnë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Katar pa një ofertë pune më parë.

Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni mundësi pune në Katar për sirianët.

Ju gjithashtu mund të shikoni artikullin tonë në si të gjeni një punë në Katar.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht ose arabisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Mundësi pune në Katar për sirianët

Hapi i parë, për sirianët, për të gjetur një punë në Katar është të gjejnë një mundësi pune në Katar. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Katar në seksionet e mëposhtme.

Pasi të keni një ofertë pune, shumica e sirianëve mund të kenë nevojë të aplikojnë për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin e tyre. Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në Katar nëse nuk jeni tashmë në Katar.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Ju do të duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për të marrë një leje pune ose një leje qëndrimi për ju.

Ju gjithashtu mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Katar pa një ofertë pune më parë.

Së pari, gjeni një mundësi pune dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni mundësi pune në Katar për sirianët?

Ju mund të gjeni një punë në Katar duke kërkuar në internet për mundësi pune në Katar për sirianët. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Katar dhe në Siri

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Katar. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, 'punëtor ndërtimi në Ar Rayyan' ose 'Babysitter në Doha'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Umm Salal Muhammed" ose "Mall in Al Wakrah".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Katarin ose për punë.

Në të vërtetë Katar është një nga faqet e punës më të vizituara në Katar. Është një vend i mirë për të filluar kërkimin e punësimit në çdo industri.

Bayt është ndoshta faqja më e njohur e punës që punon kryesisht me Azinë Perëndimore, e njohur gjithashtu si Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut. Është në anglisht dhe arabisht. Flet edhe për pagat dhe karrierën.

Naukrigulf.com është një nga vendet më të vizituara të punës në Katar. Ai fokusohet në punë në Katar, Emiratet e Bashkuara Arabe, Oman, Bahrein, Arabinë Saudite dhe Kuvajt.

Punë në Arabisht është një faqe interneti e njohur për punë në Siri. Ju mund të kërkoni mundësi pune në Katar për sirianët.

Punë Siria Arabe është një faqe tjetër e njohur për punë në Siri.

Tankib Siri është një faqe interneti e njohur për punë në Siri.

Talenti i Gjirit është një faqe interneti pune në Katar.

Përbindësh Gjirin është një faqe tjetër pune në Katar.

boshllëk i vendeve të punës në MNC është një faqe tjetër pune në Katar.

Wzayef është një faqe tjetër pune në Katar. Ka mundësi pune në Katar për sirianët.

Faqe të Drejtpërdrejtë të Punës dhe Karrierës Katar është një faqe tjetër pune në Katar. Ka mundësi pune në Katar për sirianët.

Uebfaqe më të dobishme për të gjetur një punë në Katar

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Hap Sooq është një faqe interneti e njohur për njoftime në Katar dhe Siri. Ka lista pune në shumë qytete.

Jeton në Katar është klasifikuar në Katar. Ka lista pune.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Katar

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit në lidhje me mundësitë e punësimit në Katar për sirianët. I gjeta këto grupe për punë në Katar për sirianët. Mund të kërkoni më shumë.

është një grup në Facebook për punët në Katar. është një grup publik me mbi njëqind mijë anëtarë.

është një grup tjetër në Facebook për punët në Katar.

 është një grup tjetër në Facebook për punët në Katar.

 është një grup tjetër në Facebook për punët në Katar.

është një grup tjetër për punët në Katar.

është një grup tjetër për punët në Katar.

është një grup për punët për sirianët.

 është një grup tjetër për punët për sirianët.

është një grup sirianësh që jetojnë jashtë vendit.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose Katar.

LinkedIn Katar Linkedin Siri janë gjithashtu zgjedhje të njohura kur lidheni për mundësi punësimi në Katar për sirianët.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Katar. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Katar.

Agjencitë e rekrutimit në Katar dhe në Siri

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi në Siri që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Damaskut' në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në Katar

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.

Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.

Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.

Nëse, për shembull, shkruani 'agjensi punësimi pranë Dohas' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Katar, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Katar.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Katar

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Katar. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Për të gjetur një punë në Katar, shikoni gazetat lokale, tabelat lokale të buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë një burim i mirë informacioni rreth vendeve të punës në Katar.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Katar

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Katar. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Al Wakrah, Katar'.

Ecni kudo në Katar për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Katar, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Umm Salal Muhammad, Katar'. Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Katarit, por mund të jenë të hapura edhe për sirianët. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Katar" ose "Programi i punësimit në Katar".


Imazhi i mësipërm tregon diku në Ryad, Arabinë Saudite. Foto nga Jeremiah Del Mar on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *