,

Punë në Suedi me sponsorizimin e vizave

Punët në Suedi me sponsorizimin e vizave janë në dispozicion për aplikantët e huaj të interesuar për të punuar në Suedi. Pas miratimit të punës në Suedi, shtetasit joevropianë duhet të aplikojnë për vizë pune. Qytetarët e çdo shteti anëtar të Bashkimit Evropian mund të hyjnë në Suedi në çdo kohë për të punuar ose për të kërkuar një punë pa marrë më parë një leje pune.

Kandidatët jo-evropianë mund të udhëtojnë në Suedi pa një ofertë pune dhe të përdorin vizën e punës të qeverisë suedeze. Të Viza për punëkërkues në Suedi ju lejon të qëndroni në vend vetëm për nëntë muaj. Paketat e përfitimeve janë konkurruese në disa prej korporatave shumëkombëshe më prestigjioze të Suedisë. Ata janë të hapur për aplikime. Më poshtë është një listë e vendeve të punës që sponsorizojnë viza në firmat suedeze.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, Tarjimly ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi.

Një përmbledhje e shkurtër e vendeve të punës në Suedi me sponsorizimin e vizave

 • Rental: Suedi
 • Lloji i vizës: Sponsorizimi për vizë pune
 • Kush mund të aplikojë: Kushdo me një diplomë universitare

Kërkesat për punë në Suedi

Qeveria e Suedisë priret të pranojë kandidatë jashtë shtetit që kanë përfunduar arsimin e lartë jashtë Suedisë.

Para se të aplikoni për vizë, duhet të keni fituar një diplomë bachelor ose më të lartë nga një institucion i akredituar.

Kompanitë që sponsorizojnë vizat në Suedi

IKEA dhe Spotify janë të vetmet korporata suedeze për të cilat dikush ka dëgjuar. Megjithatë, ekziston një listë e gjatë e firmave suedeze që ofrojnë shumë përfitime për punonjësit e tyre dhe shumë prej tyre janë të gatshëm të rekrutojnë njerëz nga jashtë Suedisë.

Më poshtë janë shembuj të bizneseve të njohura suedeze që sponsorizojnë aplikimet për viza:

 • Sony
 • Volvo
 • AstraZeneca
 • Saab
 • Electrolux
 • H&M
 • Spotify
 • IKEA
 • Tetra zotëri
 • SKANSKA
 • Google
 • mollë
 • microsoft

Profesionistët në inxhinieri, teknologjinë e informacionit, kujdesin shëndetësor, shkencën, biznesin, administratën, kontabilitetin dhe financat janë shumë të kërkuar në këto organizata.

Lexoni më shumë rreth Si të gjeni një punë në Suedi

Përparësitë e punës

Këto kompani kujdesen për punëtorët e tyre dhe u ofrojnë atyre disa avantazhe.

 • Pagat konkurruese
 • Sigurimi shëndetësor gjithëpërfshirës
 • Pushime të paguara
 • Paguar lejen prindërore
 • Planet e daljes në pension
 • Rimbursimi i shkollimit
 • Kujdesi për fëmijët në vend
 • Anëtarësimet në palestër
 • Zbritje për punonjësit

Gjithashtu, Kontrolloni Punë në Holandë me sponsorizimin e vizave

Punë në Suedi me sponsorizimin e vizave: Si të aplikoni

 • Aplikimi për punë në bizneset suedeze është një opsion.
 • Ju mund të gjeni pozicionet e disponueshme duke vizituar faqet e internetit të kompanive të përmendura dhe duke lundruar në seksionet "karriera".
 • Ju gjithashtu mund të paraqisni aplikacionin tuaj duke përdorur Portali EURES.

Ndoshta është koha për të parë sa vijon:

Gjeni Punësim në Suedi me Portalin EURES

Komisioni Evropian drejton uebfaqen zyrtare EURES. Portali EURES ka shumë postime pune në mijëra. E gjithë Evropa është e aksesueshme për kërkim dhe aplikim.

Kërkimi i punës për sponsorizimin e vizave përmes portalit EURES:

 •  Hapur Faqja e internetit e EURES.
 • Vendndodhja e zgjedhur: Suedi
 • Ajo do të kërkojë punë në Suedi që ofrojnë sponsorizimin e vizave dhe do të aplikojë për to automatikisht.

Kërkesat për leje pune në Suedi

 • Para se të vizitoni Suedinë, duhet të aplikoni për vizë pune.
 • Kërkohet një ofertë zyrtare pune nga një kompani suedeze.
 • Bëni të paktën 13,000 SEK (rreth 1,200 dollarë) në muaj përpara zbritjeve.
 • Gjithashtu kërkohet të keni një pasaportë që është e vlefshme në vendin tuaj të lindjes.

Mësoni më shumë rreth punës në Suedi duke klikuar këtu.


Burimet: Opportunitiescorner.com

Imazhi i kopertinës është në Amsterdam, Holandë. Foto nga Oliver Ragfelt on  Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Punë në Suedi me sponsorizimin e vizave"

 1. Emri im është Geeta Tripathi

  Unë jam një grua pasuniversitare! Unë dua të punoj në shkollimin në shtëpi

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *