,

Qendrat tregtare në Nigeri

Disa qendra tregtare të këndshme në Nigeri:

  • Resorti pazar Tinapa
  • Qendra tregtare Palms
  • Qendra tregtare Polo Park
  • Qendra tregtare e Liqenit Jabi
  • Qendra tregtare Ikeja City

Qendrat tregtare në Nigeri

Këto janë disa qendra tregtare të këndshme në Nigeri.

Resorti i blerjeve Tinapa

Tinapa Shopping Resort është një qendër tregtare e madhe, zona totale e shitjes me pakicë e së cilës mbulon gjithsej mbi 861,000 metra katrorë, duke e bërë atë qendrën më të madhe tregtare të Nigerisë dhe ndër më të mëdhatë në Afrikë. Qendra tregtare është e vendosur në Zonën e Lirë të Tinapa, afër qytetit të Calabar dhe është në pronësi të Tinapa Business Resort Limited, një kompani lokale. Zhvillimi i qendrës tregtare është ide e guvernatorit të shtetit River River, Donald Duke, i cili mbikëqyri ndërtimin e saj dhe hapjen pasuese më 2 prill, 2007. Projektimi dhe ndërtimi i qendrës tregtare u krye nga një ekip ekspertësh ndërkombëtarë të tërhequr nga Nigeria, Afrika e Jugut dhe Gjermania. Qendra tregtare synon të hapë shtetin Cross River dhe ka sjellë mundësi punësimi për qindra njerëz. Blerësit që vizitojnë qendrën tregtare bëjnë që të parkojnë makinat në zonën e madhe të parkimit që ka një kapacitet prej 4,000 vetura.

Qendra tregtare Palms

Kjo qendër tregtare ndodhet në Lagos, metropoli më i madh në Nigeri. Është gjithashtu qendra e parë tregtare në vend. Ajo është zhvilluar në një lagje të lulëzuar tregtare me 69 dyqane dhe tre qendra ankorimi. Kati perdhe ofron nje shumellojshmeri mallrash.

Mund të blini rroba, aksesorë, bizhuteri, këpucë, çanta, pajisje, pajisje, mobilje, pajisje shtëpiake, pajisje zyre, si dhe një sërë artikujsh të tjerë në këtë qendër tregtare, e cila ka gjithashtu një supermarket dhe dyqane ushqimore. Në katin e dytë, ndodhet dyqani më i madh i mediave në Nigeri, Hub Media Store, si dhe një kinema me gjashtë ekrane.

Qendra tregtare Polo Park

Shteti Enugu i Nigerisë është shtëpia e një prej qendrave më të mëdha tregtare të vendit, Polo Park Mall i cili ka një sipërfaqe totale me pakicë prej 0.242 milion metra katrorë. Qendra tregtare ndodhet në qytetin e Enugu. Qendra tregtare është në pronësi të Broll Properties Services Limited, por zhvillimi i saj u krye nga Persianas Group. Polo Park Mall është kaq i madh, dhe ndërsa qendrat e tjera tregtare kanë një qiramarrës spirancë, Polo Park Mall ka gjashtë qiramarrës të ankoruar. Qendra tregtare ishte e para në shtetin Enugu që u njoh si "qendra e parë tregtare e klasit botëror" dhe është ndër të paktat në vend që ka dallimin. Ndërtesa që strehon qendrën tregtare përbëhet nga tre kate. Qeveria e shtetit Enugu mbikëqyri hapjen e qendrës tregtare në shtator 2011.

Qendra tregtare e Liqenit Jabi

Jabi Lake Mall është alternativa juaj më e mirë nëse keni nevojë të blini diçka gjatë vizitës ose kryerjes së biznesit në Abuja. Këto qendra tregtare janë në fakt vendtakime të pëlqyera për vizitorët që vizitojnë FCT.

Përveç blerjeve atje, mund të hani në një nga restorantet e qendrës tregtare ose të kënaqeni në një nga snack baret e saj. Ju mund të shijoni një sërë aktivitetesh në qendër. Mund të shfletoni nëpër qendrën tregtare ose të shikoni një film në teatër.

Qendra tregtare Ikeja City

Një tjetër qendër e madhe tregtare në vend është qendra tregtare Ikeja City Mall. Siç sugjeron emri i saj, qendra tregtare është e vendosur në rajonin e Ikeja të Lagon State. Qendra tregtare është ndër qendrat më të mëdha tregtare të Nigerisë, me një sipërfaqe totale me pakicë prej rreth çerek milioni metra katrorë të ulur në një ndërtesë të përbërë nga dy kate. Shoprite dhe Silverbird janë dy qiramarrësit spirancë të kësaj qendre të madhe tregtare. Broll Property Services Limited, një kompani udhëheqëse e pasurive të patundshme në vend është pronari i qendrës tregtare. Firma ishte gjithashtu përgjegjëse për zhvillimin e qendrës tregtare, me ndërtimin e saj duke filluar në 2010.


Burimi: Atlasi Botëror, Ekspertët NG