,

Cila është kostoja e jetesës në Nigeri?

Kostoja e jetesës është e lirë në krahasim me vendet e tjera. Është ende e shtrenjtë nëse ju duhet të jetoni me një pagë nigeriane. Dhe shumë njerëz, më shumë se gjysma e popullsisë, në Nigeri jetojnë në bujqësi për mbijetesë pa një rrogë formale.

Qytetet më të mëdha në Nigeri, Lagos ose Abuja, janë të shtrenjta kur krahasohen me qytetet e tjera të mëdha në mbarë botën. Zonat rurale dhe qytetet e vogla janë më të përballueshme.

Si referencë, 1,000 Naira nigeriane, ose ₦, janë rreth 2.50 dollarë amerikanë. Kjo është gjithashtu rreth 185 rupi indiane, ose rreth 16 juan kinez, CNY, ose rreth 2.30 Euro, EUR.

Cila është kostoja e jetesës në Nigeri?

Këto janë disa nga kostot e shërbimeve dhe gjërave që mund t'ju nevojiten ndërsa jetoni ose udhëtoni në Nigeri.

Ekziston një ndryshim i madh midis të jetuarit në zona rurale ose në qytete të vogla dhe të jetuarit në qytete të mëdha.

Këtu flas për koston e jetesës në Nigeri në qytetet e mëdha. Kostoja e jetesës në qytetet e vogla ose zonat rurale është më e vështirë për t'u llogaritur, sepse shumë njerëz në këto zona jetojnë me bujqësi.

Akomodimi

Mund të gjeni akomodim të lirë në Nigeri, por do të jetë strehim shumë bazë. Kjo do të thotë një dhomë ose një shtëpi. Mund të gjeni strehim më të shtrenjtë, veçanërisht në qytetet më të mëdha, por mos harroni të merrni parasysh kostot e një gjeneratori pasi energjia elektrike ndonjëherë është e fikur. Ju gjithashtu mund të konsideroni kostot për sigurinë pasi në disa zona krimi mund të jetë shqetësues.

Mund t'ju kërkohet gjithashtu të paguani muaj qiraje paraprakisht.

gjeneratorë

Konsumi i shërbimeve është një tjetër shpenzim i rëndësishëm për t'u marrë parasysh. Ju mund të dëshironi të investoni në një gjenerator nëse keni nevojë për të mbështetur rrjetin lokal që ndonjëherë fiket. Por gjeneratorët janë gjithashtu shumë të shtrenjtë për t'u blerë dhe mirëmbajtur, kështu që mund të dëshironi të përshtateni dhe thjesht të bëni një pushim kur energjia elektrike është e fikur.

transport

Transporti mund të bëhet gjithashtu një shpenzim i konsiderueshëm nëse udhëtoni shpesh nëpër vend. Përdorimi i transportit publik në Nigeri mund të jetë një përvojë interesante nëse jeni turist për disa javë. Por nëse udhëtoni më rregullisht, do t'ju duhet të merrni me qira një makinë dhe një shofer, dhe kjo bëhet e shtrenjtë.

Çmimet në Nigeri

Këto janë disa nga çmimet që mund të shihni në Nigeri.

Restorante dhe kafene

Një vakt në një restorant të lirë kushton rreth 500 ₦, ose naira nigeriane. Dhe një vakt me tre kurse për dy persona në një restorant mesatar është 6,000 ₦. Një vakt në Mcdonald's është 1,600 ₦.

Gjysmë litri birrë shtëpiake është 300 ₦. Dhe një shishe e vogël birre e importuar është 500 ₦.

Një kapuçin i zakonshëm është 700 ₦. Një shishe me litër të vogël Coke ose Pepsi është 125 ₦. Një shishe e vogël me ujë është 90 ₦.

tregjet

Një litër qumësht i rregullt është 800 ₦.

Një copë bukë e bardhë e freskët është 300 ₦.

Një kilogram oriz i bardhë është 700 ₦.

Dymbëdhjetë vezë të rregullta janë 500 ₦.

Djathë vendas (1 kg) 1,286.57 ₦

Gjinjtë e pulës (pa kocka, pa lëkurë), (1 kg) 1,380.36 ₦

Mish viçi i rrumbullakët (1 kg) (ose mish i kuq i barazvlefshëm i këmbëve të pasme) 1,410.36 ₦

Mollë (1 kg) 1,066.67 ₦

Banane (1 kg) 538.82 ₦

Portokall (1 kg) 627.22 ₦

Domate (1 kg) 579.41 ₦

Patate (1 kg) 638.26 ₦

Qepë (1 kg) 381.71 ₦

Marule (1 kokë) 291.67 ₦

Ujë (shishe 1.5 litër) 165.38 ₦

Shishe verë (Raporti i Mesëm) 2,000.00 ₦

Birrë vendase (shishe 0.5 litra) 309.60 ₦

Birra e importuar (shishe 0.33 litra) 533.33 ₦

Cigare 20 Pako (Marlboro) 300.00 ₦

transport

Biletë me një drejtim (Transporti Lokal) 200 ₦.

Leje mujore (Çmimi i rregullt) 7,000 ₦.

Taksi 1 orë pritje (tarifa normale) 1,500.00 ₦

Benzin (1 litër) 145.08 ₦

Shërbimet komunale (mujore)

Energjia bazë, ngrohje, ftohje, ujë dhe mbeturina për një apartament 85 metra katror është 9000 ₦

1 min. e tarifave lokale me parapagesë celulare (pa zbritje ose plane) 18.36 ₦

Internet (60 Mbps ose më shumë, të dhëna të pakufizuara, kabllor/ADSL) 14,200.00 ₦

Sporti dhe koha e lirë

Fitness Club, Tarifa mujore për 1 të rritur 12,181.82 ₦

Qira e fushës së tenisit (1 orë në fundjavë) 2,954.17 ₦

Kinema, Publikim Ndërkombëtar, 1 Vend 2,000.00 ₦

Childcare

Parashkollor (ose Kopsht), Plot Ditë, Privat, Mujore për 1 Fëmijë 34,261.80 ₦

Shkolla fillore ndërkombëtare, vjetore për 1 fëmijë 523,947.37 ₦

Veshje dhe këpucë

1 palë xhinse (Levis 501 ose të ngjashme) 6,292.68 ₦

1 fustan veror në një dyqan zinxhir (Zara, H&M, …) 8,969.70 ₦

1 palë këpucë vrapimi Nike (me gamë të mesme) 19,166.67 ₦

1 palë këpucë biznesi prej lëkure për burra 23,115.38 ₦

Qira në muaj

Apartament (1 dhomë gjumi) në qendër të qytetit 215,729 ₦

Apartament (1 dhomë gjumi) Jashtë Qendrës 119,695.91 ₦

Apartament (3 dhoma gjumi) në qendër të qytetit 623,752.85 ₦

Apartament (3 dhoma gjumi) Jashtë Qendrës 318,475.96 ₦

pagat

Paga mesatare mujore neto pas tatimit është rreth 68,000 ₦.


Burimet Numbeo

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *