,

Sa kushton të shkosh në Pakistan? 

Në Pakistan, sa kushton të bësh shpinës? Të gjitha përgjigjet do t'ju jepen përmes këtij raporti buxhetor. Përfshihen një ndarje qytet për qytet, kostoja mesatare e shpenzimeve të zakonshme dhe sugjerimet e akomodimit buxhetor.
Brenda Pakistanit, sa para do të të duheshin? PRs 9,835 (63 $) është çmimi mesatar ditor për të udhëtuar në Pakistan. Çmimi mesatar i vaktit njëditor është 2,900 PRS (19 dollarë) në Pakistan. Çmimi mesatar i hotelit në Pakistan është 11,205 PRs (72 dollarë) për një çift. Në tabelën më poshtë, më shumë çmime është në dispozicion. Kostot mesatare të udhëtimit për në Pakistan dhe udhëtarët e tjerë për t'ju ndihmuar në përgatitjen e buxhetit tuaj të udhëtimit.

Sa kushton të shkosh në Pakistan? 

Nëse vini nga SH.B.A., Evropa, ose një vend me çmime të ngjashme, Pakistani është një vend shumë i lirë. Më poshtë është një shpërthim i bazuar në udhëtimin tim të fundit në Pakistan për kostot e rregullta që mund të prisni (Unë udhëtova në Islamabad, Lahore dhe kufirin Wahga). Shpenzimet e tjera (p.sh. tarifat e vizave) që mund dhe mund të pësoni gjatë udhëtimit tuaj do të përfshihen gjithashtu në këtë artikull.

Kostoja mesatare e rregullt prej 32 $ në Pakistan

 • Airbnb / Hostel-9 dollarë
 • Ngrënia jashtë për tërë ditën - 15 dollarë
 • Udhëtime transporti 3x (Uber) -6 $
 • Atraksione, 2 dollarë

Ndarja e Vizave dhe Kostos së Turit

 • Tarifa për Visa (Për Amerikanët) - 192 dollarë
 • Letër Ftesë (“LOI”) - 80 dollarë
 • Shtoni dëshmitarin në LOI - 19 dollarë
 • Korrier ndërkombëtar i LOI - 46 dollarë
 • Fotografitë e Pasaportës - 15 dollarë
 • Turi Wahga Border - 72 dollarë

Visa & Tour Turistik: 425 dollarë


Të kesh një vizë turistike me një hyrje për një amerikan në Pakistan është pak e kushtueshme. Qasja më e popullarizuar është të rezervoni një turne përmes një kompanie turistike në Pakistan dhe t'i bëni që t'ju dërgojnë një letër ftesë për të ndjekur kërkesën tuaj për vizë. Nëse nuk rezervoni të paktën një turne me ta, shumica e ndërmarrjeve turistike nuk do t'ju japin një letër ftesë. Çmimi maksimal i një vizë amerikane do t'ju kushtojë 352 dollarë. Turneu që zgjidhni do të varet nga ju, por prisni një turne të vlefshëm prej 70 dollarësh për një ditë (kostoja e turneut për të vizituar kufirin Wahga). Ju do të gjeni udhëzime për marrjen e një vizë pakistaneze këtu: Si të aplikoni për një vizë pakistaneze.

Në Pakistan, sa kushton të bësh shpinës?

Kosto e plotë e shpinës për 45 ditë
Për dy persona: 136,386 Rs / 1,166 EUR / 1,236 Rs / 1,236 USD

 • Për person: 68,193 Rs / 583 EUR / 6183 USD
 • Kostot totale për person
 • Totali në ditë: 1,515 Rs / 12.95 EUR / 13.755 USD
 • Ushqim dhe pije e rregullt: 300-500 Rs / 2.60-4.30 € / 2.75-4.555 dollarë
 • Akomodimi ditor: 500-750 Rs / 4.30-6.40 € / 4.55-6.80 dollarë

Vërejtje: çmimet e dhomave në Pakistan janë zakonisht për dhomë. Ju mund të prisni që një udhëtar solo të paguajë pak më shumë se shuma e specifikuar. Sidoqoftë, nuk duhet të jetë shumë më tepër nëse negocioni mirë. Ose, edhe më mirë, qëndroni me vendasit!

 • Autobusë lokalë për distanca të gjata: 300-500 Rs / 2.60-4.30 EUR / 2.75-4.555 dollarë
 • Autobus në distancë të gjatë VIP: 750-1500 Rs / 6.40-12.50 € / 6.80-13.255 dollarë VIP me autobus në distancë të gjatë:
 • Taksitë dhe rikshat: 100-500 Rs / 0.85-4.30 euro / 0.90-4.555 dollarë
 • Parqet kombëtare dhe pamjet historike: 500-800 Rs / 4.30-6.80 € / 4.55-7.20 dollarë

Fluturimet për në Pakistan

Kjo varet nga data. Ne ju rekomandojmë skanuesin Sky sepse ato mund të gjejnë marrëveshjet më të mira në të gjitha linjat ajrore.
Tarifa e fluturimit: 750 $ - 1,400 $ - 1,400 $ -
Tarifat e avionit varen nga vini dhe sezoni në të cilin fluturoni. Ne zbulojmë se udhëtimi në Islamabad ose Lahore nga NYC kushton pothuajse i njëjti në korrik. Bileta NYC-> ISB & LHE-> NYC kushton 1,260 dollarë për person. Për ta ulur atë në $ 724, ne përdorëm pikët tona. Në tetor, për 763 dollarë, gjeta një biletë. Ju ende mund të gjeni një biletë të lirë brenda buxhetit tuaj me kërkimin e duhur përpara kohe.
Pricemimi tjetër i shërbimit të transportit-
 
 • Taksitë : 100 - 500 Rs 
 • Pamjet historike dhe parqet kombëtare: 500 - 800 Rs 
 • Autobus lokal: 300 - 500 Rs 
 • Autobus në distancë VIP: 750 - 1500 Rs 
 
Pakistani Në Buxhet
 
Lahore, Pakistan
 
 Pakistani është një vend i gjerë që dallohet nga një peizazh i larmishëm. Sidoqoftë, burdhëroi në perëndim, veri dhe lindje nga Irani, Afganistani, Kina dhe India, me Detin Arab në kufirin e tij jugor. Sidoqoftë, për të vizituar Pakistanin gjëja e parë që të gjithë duhet të bëni është të aplikoni për vizë:

Në një shikim

Ndarë në tetë rajone të ndara:
Azad Kashmir, Balochistan, Gilgit-Baltistan, Territori i Kryeqytetit Islamabad, Khyber Pakhtunkhwa, Punjab dhe Sindh. Azad Kashmir dhe Gilgit-Baltistan janë të dy pjesët e shtetit të ish-Jammu dhe Kashmir. të dy janë të vendosur në një zonë të diskutueshme dhe janë vetëqeverisëse. Por, ato janë shtëpi për disa nga skenarët më të bukur, veçanërisht Gilgit-Baltistan. Gjithashtu, disa nga vargjet më të larta malore në botë: Karakoram, Himalajet.
Me Kuetën si pikën kryesore të ndalimit për udhëtarët që kalojnë përmes, Balochistan është provinca më e madhe dhe më e largët, ndërsa Zonat Fisnore të Administruara Federale janë kryesisht jashtë kufijve për të huajt pasi autoritetet kanë pak ndikim mbi territorin. Nëse vizitojnë Khyber Pakhtunkhwa, turistët duhet të jenë gjithashtu vigjilentë nëse (i njohur më parë si Provinca Kufitare Veri-Perëndimore). Territori Kryeqyteti Islamabad, i cili përfshin kryeqytetin e Islamabadit, Kodrat Margalla dhe Rrënojat e lashta Taxila, është një vend më i mirë për t’u vizituar. Punjab, zona bujqësore më e populluar dhe pjellore në botë, është gjithashtu e frekuentuar mirë dhe shtëpi për shumë faltore historike dhe xhami. Dhe së fundmi, është Sindh, ku shumica e njerëzve dynden në qytetin e Karachi, ose në rrënojat e lashta Moenjodaro.

Pakistani ka një numër aktivitetesh për t'u përshtatur me një gamë të gjerë mjedisesh, nga shkretëtirat, malet dhe plazhet deri në qytete antike dhe moderne. Isshtë një destinacion i klasit botëror për shëtitje dhe trekking, megjithëse mundësitë e hipur mbi kalë dhe çiklizmit janë gjithashtu një tërheqje kryesore. Vizitorët mund të vizitojnë monumente historike për sa i përket përmbajtjes së zemrës së tyre në zonat më të vendosura ose të blejnë në një gamë të gjerë tregjesh dhe pazaresh.

 
 

Sa e kushtueshme është Pakistani?

Udhëtimet mund të jenë të lira në Pakistan
Chai vetëm për tre cent
Vendi i dytë më i lirë në të cilin kam qenë është Pakistani. Me një buxhet prej rreth 100 dollarësh në javë, është e mundur të vizitosh Pakistanin, i cili do të mbulojë ushqim, strehim, transport dhe shumë aktivitete të mrekullueshme.

Nëse keni shokë pakistanezë, ata do të insistojnë pothuajse patjetër në trajtimin e të dyve. Pakistanezët janë jashtëzakonisht bujarë dhe, ndërsa unë kam ofruar të paguaj për darkë në disa raste, mikpritësit e mi të surfing kurrë nuk do ta lejojë atë.

Akomodimi mund të jetë shumë i kushtueshëm në Pakistan, por ju mund të bëni kampim në shumë vende dhe është e lehtë të gjesh një mikpritës për Couchsurfing.

Ju duhet të planifikoni të shpenzoni rreth 9,835 PRS (61 $) në ditë në festën tuaj në Pakistan, i cili është çmimi mesatar ditor bazuar në shpenzimet e vizitorëve të tjerë. Udhëtarët e kaluar investuan, mesatarisht, 2,900 PRS (18 dollarë) në vaktet njëditore dhe PRS 1,697 (11 dollarë) në transportin lokal. Gjithashtu, për një çift, çmimi mesatar i hotelit në Pakistan është 11,205 PR (70 dollarë). Pra, mesatarisht, një udhëtim në Pakistan kushton PRs137,685 (857 $) për dy persona për një javë. Për t'ju ndihmuar të përgatisni buxhetin tuaj të udhëtimit, të gjitha këto çmime mesatare të udhëtimit janë përpiluar nga udhëtarët e tjerë.

Për një djalë, një pushim në Pakistan për një javë zakonisht kushton rreth PRS68,842. Kështu që, për një javë, një udhëtim në Pakistan për dy individë kushton rreth PR137,685. Për dy persona, një udhëtim për dy javë kushton PRS275,370 në Pakistan. Nëse jeni duke udhëtuar si një familje me tre ose katër persona, kostoja e individit gjithashtu ulet sepse biletat për fëmijët janë më të lira dhe është e mundur të ndani dhomat e hotelit. Buxheti juaj ditor gjithashtu do të ulej nëse udhëtoni më ngadalë për një periudhë më të gjatë kohore. Dy njerëz në Pakistan që udhëtojnë së bashku për një muaj shpesh do të kenë një buxhet ditor më të ulët për person sesa një person që udhëton vetëm për një javë.
 
Akomodimi: 5,603 PRS
Ushqim: 2,900 PRS
Transporti lokal: 1,697 PRS
Argëtim: 1,127 PRS

Buxheti për Ushqimin në Pakistan


Kostot mesatare të rregullta

Megjithëse çmimet e vakteve mund të ndryshojnë në Pakistan, kostoja mesatare e ushqimit e Pakistanit është 2,900 PRS në ditë. Bazuar në zakonet e mëparshme të shpenzimeve të udhëtarëve, një vakt mesatar në Pakistan duhet të kushtojë rreth 1,160 PRS për person ndërsa darkon jashtë. Tarifat për mëngjes janë zakonisht pak më të lira se dreka ose darka. Çmimet e ushqimeve në restorantet e ulura në Pakistan janë shpesh më të larta se çmimet e ushqimit të shpejtë ose ushqimit në rrugë.

Buxheti për Transportin në Pakistan

Kostot mesatare të rregullta
Kostoja e një udhëtimi me taksi në Pakistan është dukshëm më e lartë se kostoja e transportit publik. Mesatarisht, në Pakistan, ish-udhëtarët shpenzuan PRS 1,697 për person, në ditë, në transportin lokal.


Buxheti në Pakistan për transportin ndërqytetas


Kostot mesatare të rregullta
Në Pakistan, transporti midis qyteteve dhe qyteteve kushton një mesatare prej PR2,019. Sigurisht, tarifat ndryshojnë sipas gjatësisë së rrugës, formës së transportit të përdorur dhe datës.


Buxheti për Argëtim në Pakistan


Kostot mesatare të rregullta
Argëtimi dhe aktivitetet zakonisht kushtojnë mesatarisht PRS 1,127 për person në ditë në Pakistan. Kjo përfshin tarifat e vendosura për lejet e hyrjes në muze dhe atraksione, turne ditore dhe shpenzime të tjera për ndonjë gjë interesante.

Në Pakistan, Buxheti i Alkoolit


Kostot mesatare të rregullta
Në Pakistan, një person mesatar shpenzon rreth PR966 në ditë në pije alkoolike. Sa më shumë të shpenzoni për pije, duke marrë parasysh buxhetin tuaj më të lartë, aq më shumë argëtim mund të keni.

Ushqimi i famshëm i Pakistanit: 

Kuzhina pakistaneze kryesisht rrotullohet rreth qebapëve që shërbehen me oriz ose bukë të sheshtë. Qebapët janë gatime të skuqura me mish që të gjitha mund të aromatizohen me barishte dhe erëza me lloje të ndryshme viçi, qengji dhe pule. Ekzistojnë gjithashtu një numër bukësh të rrafshëta që përdoren gjerësisht për të marrë dhe ngrënë ushqime të lëngshme, zakonisht të referuara si naan, sepse enët nuk përdoren zakonisht në Pakistan gjatë vakteve.

Një pulë e tërë e pjekur e quajtur charga, një pjatë e shijshme pule dhe orizi e quajtur biryani, një pulë pikante e pjekur e quajtur tikka pule, një përzierje e trashë me mish, thjerrëza dhe kokrra gruri të quajtur haleem dhe një lëng mishi i trashë me erëza lokale dhe ose mish pule ose viçi i quajtur taniri, janë specialitete të tjera të zakonshme pakistaneze. Si dhe çajrat e zinj dhe të gjelbër, një supë vegjetariane e quajtur daal është gjithashtu e njohur. Çaji, i aromatizuar me kardamom dhe shumë sheqer, është referuar në Pakistan si chai.


Shërbimet e Transportit

Për shumicën e kombësive, një vizitë në Pakistan kërkon një vizë. Disa mund të merren gjatë mbërritjes, por është më mirë të aplikoni për një vizë paraprakisht që të jeni të sigurt.

Portat kryesore në Pakistan janë Karaçi, Lahore dhe Islamabad me rrugë ajrore. Shumë kompani të huaja ajrore, përfshirë Air Arabia, Air China, Biman Bangladesh Airlines, Cathy Pacific, Etihad, Emirates, Flydubai, GMG Airlines, Gulf, Qatar Airways, Saudi Arabian Airlines, SriLankan Airlines, Iran Air, Iraq Airways, Malaysia Airlines, Oman Air , Thai Airways dhe Turkish Airlines, operojnë në Aeroportin Ndërkombëtar të Jinnah në Karaçi. Një numër i madh i linjave ajrore veprojnë gjithashtu në Aeroportin Ndërkombëtar Allama Iqbal në Lahore, ashtu si bën Aeroporti Ndërkombëtar Benazir Bhutto, i cili u shërben qyteteve Islamabad dhe Rawalpindi në provincën e Punjab.

Ekzistojnë gjithashtu lidhje trenash me Indinë dhe Iranin nga Pakistani, si dhe rrugë të tilla si Grand Trunk Road dhe Rruga e Mëndafshit, të cilat përdoren zakonisht për udhëtime në distanca të gjata.


Destinacionet kryesore për vizitorët


Pamje natyrore: Pakistani është një thesar me pamje të lë pa frymë, me kaq shumë peisazhe të larmishme. Ndërsa majat e maleve dhe akullnajat ofrojnë pamje dhe mundësi të pabesueshme për trekking. Një varg luginash është po aq mahnitëse. Për fillestarët, Hunza Valley është gjoja vendndodhja për Shangri-La e James Hilton, dhe lugina i përgjigjet këtij reputacioni.

Shkretëtira Thar në Sindh dhe Çolistan në Punjab, si dhe shumë plazhe të bukura të vendosura përgjatë autostradës bregdetare Makran midis Karaçi dhe Gwadar, janë vende të tjera të veçanta për peizazhe natyrore.
Vende Historike: Pakistani është gjithashtu shtëpia e shumë vendeve të rëndësishme historike për shkak të së kaluarës së tij të lashtë. Vendet arkeologjike të Taxila, Moenjodaro, Thatta dhe Harappa - disa prej të cilave tani janë Vende të Trashëgimisë Botërore të UNESCO - janë disa nga më të spikaturat.
Monumente kulturore: Shumë turistë tërhiqen gjithashtu nga vendet e rëndësishme kulturore në Pakistan, duke përfshirë Xhaminë Badshahi të Lahore dhe Xhaminë Shah Faisal Masjid të Islamabadit.

P SRMBLEDHJE E KOSTOS 

 • Kostoja mesatare ditore për person, në ditë
  P9,835
 • Një javë për person
  P68,842
 • Javët 2Për person
  P137,685
 • Një muaj për person
  P295,039
 • Një javë për një çift
  P137,685
 • 2 javë për një çift
  P275,370
 • Nje muaj një çift
  P590,078

Përfundim: reallyshtë vërtet e lirë!


E kuptoj që nuk është e lirë për njerëzit që jetojnë dhe punojnë në Pakistan. Sidoqoftë, Pakistani është sigurisht një vend i lirë për t'u vizituar për ata që punojnë jashtë dhe fitojnë dollarë, për shembull, në krahasim me shpenzimet në shtëpi. Sigurisht që ka disa shpenzime të mëdha për të vizituar Pakistanin. Sidoqoftë, nëse doni të eksploroni një vend, por keni një buxhet të ngushtë, basti juaj më i mirë është Pakistani! Gëzoni dhe Udhëtoni të Sigurt!

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

4 përgjigje për “Sa kushton të shkosh në Pakistan? ”

 1. همایون مویدزاده

  në fakt ata që این هارو دارند.
  اردنگ شما میباید ایرانی هارو راهنمایی کنید من اگر مدیر شما می توانید از کار در ایران اخراجت میکردم
  këtë keni

  1. محمد

   سلام اولا duhet të falënderoj. …
   Me تشکر

 2. गिरीश दुआ

  हिंदुस्तान से पाकिस्तान जाने का दॕिस्तान जाने का दोयो ं का हिंदुस्तानी करेंसी में कितना खा ju?

 3. افشار

  من واقعا با این دوستمون janë dakord
  . دقت میکردین مخاطب شما باید ایرانی هست وقتی متن رو به زبان فارسی نوشتین !!!!!!!!!

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *