,

Si është të jetosh në Brazil

Për të jetuar në Brazil, ka disa arsye të vlefshme për ta bërë këtë. Kur krahasohet me kombet e tjera, Brazili ka përmirësuar shumë cilësinë e jetës së banorëve të tij në dekadën e fundit. Gjithashtu, ka rezultate më të mira në disa fusha të mirëqenies në krahasim me kombet e tjera.

Mund të jeni gati për çdo gjë nëse paraprakisht keni parasysh aspektet pozitive dhe negative. Merrni një moment për të parë se si është të jetosh në Brazil.

Si është jeta

Ka shumë faktorë që duhet të keni parasysh nëse dëshironi të jetoni në Brazil:

  • Akomodimi
  • Punësimi
  • mot
  • Arsim
  • Mjedisi
  • Siguri
  • Healthcare
  • Kosto jetese

Akomodimi

Nëse planifikoni të jetoni në Brazil, duhet të dini se ku të qëndroni. Strehimi ofron strehim, por ka më shumë se katër mure dhe një çati. Sigurisht, përballueshmëria e shtëpisë është një shqetësim.

Strehimi është shpesh shpenzimi kryesor i familjes për shumë familje, duke përfshirë qiranë, gazin, energjinë elektrike, ujin, orenditë dhe riparimet.

Mbipopullimi mund të dëmtojë shëndetin, marrëdhëniet dhe zhvillimin e fëmijëve. Strehimi i dendur shpesh tregon furnizim të dobët me ujë dhe ujëra të zeza. Gjithashtu, merrni parasysh rrethanat e jetesës si numri mesatar i dhomave të përbashkëta për person dhe nëse shtëpitë kanë komoditete bazë.

Shtëpia tipike braziliane ka më pak dhoma për person, megjithatë 93.3% kanë tualete private të brendshme.

Punësimi

Të kesh një punë ka disa përparësi të rëndësishme:

Të ardhurat: Ai siguron një burim parash.

përfshirja sociale: I bën individët të ndihen të lidhur.

Vendosje qellimi: Kjo ju lejon të arrini objektivat tuaja.

Vetëvlerësim: Ajo promovon vetëvlerësimin.

Zhvillimi i aftësive: Ju ndihmon të mësoni dhe të përparoni.

Vetëm 57% e njerëzve të moshës 15 deri në 64 vjeç kanë punë në Brazil. Personat e papunë duan të punojnë dhe po kërkojnë në mënyrë aktive një punë.

Të qenit i papunë për një kohë të gjatë mund të dëmtojë mirëqenien, vetëvlerësimin dhe aftësitë tuaja në punë. Në Brazil, papunësia është më e rëndësishme për ata që kanë qenë të papunë për një vit ose më shumë.

Dy faktorë përcaktojnë cilësinë e punës: paga dhe siguria.

Pagat: Mesatarja e Brazilit është 20,948 USD në vit.

Siguria e punës: Siguria juaj e punës varet nga sa gjasa keni për ta humbur atë dhe sa kohë mund të jeni pa një të tillë. Papunësia në Brazil u kushton punonjësve më shumë nga të ardhurat e tyre.

Gjithashtu, kontrolloni Si të gjeni një punë në Rio de Janeiro.

mot

Ekuatori kalon nëpër Brazilin verior, duke e bërë pjesën më të madhe të tij tropikale. Pylli tropikal i Amazonës është tropikal, i lagësht dhe i nxehtë gjatë gjithë vitit, me shira të konsiderueshëm nga nëntori deri në prill. Në përgjithësi, temperaturat janë 25-32 gradë Celsius.

Arsim

Arsimi është jetik për mirëqenien e një vendi:

Njohuri dhe aftësi: I pajis njerëzit për jetë dhe punë.

Mundësi Punësimi: Një arsim i mirë përmirëson perspektivat e punës.

Vitet në Arsim: Brazilianët zakonisht marrin 16.2 vjet arsim (nga 5 në 39 vjet).

Diplomimi i shkollës së mesme ka rëndësi pasi tregjet e punës kanë nevojë për aftësi të bazuara në njohuri. Në Brazil, 57% e të rriturve të moshës 25-64 vjeç mbarojnë shkollën e mesme.

Megjithatë, numrat e diplomimit nuk tregojnë cilësinë e arsimit. PISA vlerëson aftësitë dhe njohuritë. Brazili shënoi 400 pikë në lexim, matematikë dhe shkencë.

Sistemet e shkëlqyera shkollore ofrojnë arsim cilësor për të gjithë nxënësit.

Mjedisi

Jetoni në Brazil? Konsideroni këta faktorë mjedisorë:

Rreziqet shëndetësore nga ndotja e ajrit: Në Brazil, PM2.5 është 11.7 μg/m3 (mikrogramë për metër kub).

të ujit: Uji i pastër është thelbësor. 70% e qytetarëve të Mbretërisë së Bashkuar janë të kënaqur me cilësinë e ujit të tyre; prandaj, jini të vetëdijshëm për këto elemente mjedisore që mund të ndikojnë në shëndetin tuaj.

Healthcare

Për ata që jetojnë në Brazil, vlen të përmendet se jetëgjatësia është rritur falë kushteve më të mira të jetesës, kujdesit shëndetësor dhe përpjekjeve për shëndetin publik.

Jetëgjatësia mesatare e Brazilit është 76 vjet. Vetë-vlerësimi mund të ndryshojë sipas gjinisë, moshës, statusit socio-ekonomik dhe kërkesave të ardhshme të kujdesit shëndetësor.

Kosto jetese

Kostoja e jetesës në Brazil ndryshon ndjeshëm sipas zonave të ndryshme të vendit.

Nëse jetoni në Brazil si një familje me katër persona, kostoja mesatare mujore është 9,674 BRL pa qira. Për një person të vetëm, kostoja mesatare mujore është 2,731 BRL pa qira.

Në Rio de Zhaneiro, një familje prej katër anëtarësh shpenzon rreth 11,426 BRL në muaj, ndërsa një person i vetëm shpenzon rreth 3,218 në muaj (pa përfshirë qiranë).

Në Sao Paulo, një familje prej katër anëtarësh shpenzon rreth 11,678 BRL në muaj, ndërsa një person i vetëm shpenzon rreth 3,236 në muaj (pa përfshirë qiranë).

Siguri

Siguria personale është thelbësore për mirëqenien. A ndiheni rehat duke shkuar vetëm natën? Në Brazil, 45% ndiheshin rehat duke shëtitur vetëm gjatë natës.

Shkalla e vrasjeve (numri i vrasjeve për 100,000 njerëz) tregon më mirë sigurinë e një vendi sesa autoritetet. Shkalla e vrasjeve në Brazil është 19.


Burimi: OECD

Foto nga Daniel Capelani on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *