,

Si të blini një shtëpi në Suedi

Për të blerë një shtëpi në Suedi, filloni me HemnetPlaçkë. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose media të tjera sociale. Një shembull i njohur është Largimi i UTHYRES, SÖKES & BYTES I Göteborg med omnejd.

Hapat për të blerë një shtëpi

Ju dëshironi të mbani parasysh disa gjëra kur blini një shtëpi në Suedi. Këto hapa nuk janë në rregull.

Përcaktoni buxhetin tuaj

Është thelbësore të kuptosh se sa mund të përballosh të shpenzosh. Merrni parasysh të gjitha kostot e shtëpisë, duke përfshirë taksat, tarifat dhe rinovimet.

Buxheti juaj është shuma e tre gjërave të mëposhtme.

Kursimet e kaluara mund t'i mblidhni nga vetja ose familja juaj. Ju dëshironi t'i përdorni këto para për një depozitë, taksa ose rinovime më thelbësore.

Shpenzimet mujore për qira ose banesa që keni tani. Këto janë paratë që ju do të shkoni në shlyerjen mujore të hipotekës ose financimit tuaj.

Kursimet mujore të ardhshme që parashikoni do t'i keni në muajt e ardhshëm. Këto janë para shtesë që mund të mbështeteni në buxhetin tuaj.

Gjeni një pronë

Për të gjetur një pronë në Suedi, kërkoni në internet ose kontaktoni një agjent imobiliar. Pasi të gjeni një pronë që ju pëlqen, planifikoni një shikim.

Ju mund të dëshironi të merrni financim fillimisht për të ditur se sa para mund të shpenzoni.

Punësoni një noter

Në Suedi, ju duhet një noter për të trajtuar aspektet ligjore të blerjes së një prone.

Një noter do të sigurojë që kontrata është ligjërisht e detyrueshme dhe do të regjistrojë ndryshimin e pronësisë në zyrën e regjistrimit të tokës. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat të pasurive të paluajtshme për t'ju ndihmuar. Kjo varet nga shtëpia që dëshironi të blini.

Paguani një depozitë

Ndonjëherë personi që po shitni shtëpinë mund t'ju kërkojë një depozitë. Kjo nuk është një kërkesë ligjore, por është e shpeshtë. Ju duhet të përdorni një ndërmjetës ligjor, si një noter ose një ndërmjetës i pasurive të paluajtshme, për të menaxhuar depozitën tuaj. Ju mund të ktheni një pjesë të depozitës tuaj nëse nuk jeni më duke blerë pronën.

Ju mund t'i shmangni të gjitha këto duke marrë fillimisht financimin tuaj, kështu që mund të bëni një ofertë.

Merrni financim

Nëse keni nevojë për para, së pari pyesni familjen dhe miqtë tuaj. Janë paratë më të lira që mund të huazoni dhe mund t'i ktheni paratë e interesit komunitetit tuaj në vend të një banke.

Nëse keni nevojë për financim për të blerë një shtëpi, mund të aplikoni për një hipotekë nga një bankë. Mund t'ju duhet të shkoni nëpër disa banka për të gjetur një hipotekë që plotëson nevojat tuaja.

Do t'ju duhet të siguroni dokumentacion, si dëshmi të të ardhurave, identifikim dhe rezultat krediti.

Ju mund të kërkoni programe qeveritare dhe stimuj për pronarët e shtëpive. Bëni kërkimin tuaj, por gjithashtu kërkoni këshillim nga banka juaj.

Bëni një ofertë dhe nënshkruani kontratën.

Pasi të keni gjetur shtëpinë dhe të jeni të kënaqur me gjendjen e pronës, mund të bëni një ofertë. Pasi të keni arritur një marrëveshje, ju mund të nënshkruani kontratën në prani të një noteri.

Paguani dhe regjistroni pronën tuaj.

Ju duhet të paguani për shtëpinë dhe taksat e pasurive të paluajtshme që vijnë me shtëpinë. Ju gjithashtu dëshironi të regjistroni pronën tuaj të re në regjistrin e tokës.

Në Suedi, të gjitha këto mund t'i bëni me ndihmën e noterit tuaj.

Gjeni një pronë për të blerë në Suedi.

Mund të gjeni prona në Suedi në faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme, në Suedi.

Baidu, Google, Naver, Sogou, Yandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose një shtëpie me qira. Kjo mund të jetë, për shembull, "Shtëpi për shitje në Malmo" ose "Shtëpi në shitje në Stokholm".

Ju gjithashtu mund të pyesni rreth familjes dhe miqve. Ndoshta dikush njeh dikë që po kërkon një blerës për pronën e tyre.


Ju mund të shikoni veprimet e shtëpisë në një zonë që ju intereson.

Llojet e shtëpive për të blerë

Ju mund të gjeni llojet e mëposhtme të shtëpive në Suedi:

Apartament ose apartament: është një njësi banimi që është pjesë e një ndërtese banimi.

Bostadsrätt: Mund të jetë një shtëpi ose apartament. Bostadsrätts janë të drejta strehimi për një apartament ose shtëpi.

Qyteti: Shtëpi të pavarura me kopshte dhe ballkone, opsioni më i shtrenjtë i strehimit.

Radhus ose (lidhni shtëpitë): Muret e jashtme i lidhin këto shtëpi të veçanta. Këto shtëpi mund të merren me qira ose të shiten.

Shtëpia me tarraca ose Kedjehus: Janë një lloj shtëpie qyteti që ndërtohet në një rresht me shtëpitë e tjera. Ato janë zakonisht shtëpi dykatëshe me një kopsht të vogël përpara ose mbrapa.

Penthouse: një apartament i madh me një tarracë ose ballkon private, zakonisht në katin e fundit.

Sa për të blerë një shtëpi në Suedi

Çmimi mesatar për metër katror për një shtëpi ose një apartament në Norvegji është rreth 27,500 kr ose SEK, duke u rritur në 74,675 kr në Stokholm dhe duke rënë në 38,000 kr në Goteborg.

1000 SEK, ose kr, është rreth 94 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 7,752 rupi indiane ose 674 juanë kinezë.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 33,000 kr.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 22,000 kr.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 99,350 kr në Stokholm.

Në Stokholm, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 50,000 kr.

Në Goteborg, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 48,000 kr.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit në Goteborg mund të kushtojë rreth 28,000 kr.

A lejohen të huajt të blejnë pronë në Suedi?

Të huajt nuk kanë kufizime në blerjen e pasurive të paluajtshme në Suedi. Të huajt fitojnë prona në qytete të mëdha të Suedisë si Stokholm, Goteborg dhe Malmö.

Lexoni më shumë rreth

Si të gjeni një apartament në Suedi

Si të merrni me qira një shtëpi në Suedi

Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Suedi


Burimi: nderkombetare

Foto nga Jon Flobrant on Unsplash, Legenäsgatan, Borgholm N, Suedi.