,

Si të gjeni një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe

Për të gjetur një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe, një shtëpi ose një dhomë, mund të filloni me Gjetësi i pronës, homoseksualose një grup FB si Përgjigja e përdorimit të tyre në internet.

Shumë burime janë në dispozicion për të gjetur një apartament ose një dhomë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Këto mund të jenë faqe interneti, grupe në Facebook ose reklama. Ju gjithashtu mund të ecni dhe të kërkoni sinjalistikë në shtëpi ose agjenci. Ju gjithashtu mund të bisedoni me njerëzit. Dikush mund të njohë dikë.

Mënyra se si të gjeni një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe është e ngjashme nëse jeni banor apo i huaj i ri në Emiratet e Bashkuara Arabe. Gjysma e popullsisë së Emirateve të Bashkuara Arabe nuk zotëron vendin ku jeton. Marrja me qira është shumë e zakonshme në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Mundohuni të kontaktoni drejtpërdrejt me pronarët ose menaxherët e pronave. Nëse përdorni një agjenci, përcaktoni se sa duhet t'i paguani. Agjencitë ndonjëherë duan që ju t'u paguani qiranë e një muaji vetëm sepse ju tregojnë një apartament ose i shtojnë një përqindje parash në depozitën tuaj që mbajnë. Ju gjithashtu dëshironi të shmangni mashtruesit. Ju dëshironi të gjeni një pronar të ndershëm ose një agjenci të ndershme. Pra, bëni sa më shumë kërkime për njerëzit me të cilët keni të bëni.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose shtëpie. Ju mund të kërkoni "Apartamente me qira në Dubai" ose "Shtëpi për shitje në Abu Dhabi".

Lexoni më shumë për një listë të faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Të gjitha lidhjet në këtë artikull çojnë në burime në arabisht ose anglisht. Përdorni Google Translate nëse keni nevojë. Ose ndonjë mjet tjetër përkthimi që ju pëlqen.

Hapat për të marrë një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ju dëshironi të ndiqni këto hapa për të gjetur strehim në Emiratet e Bashkuara Arabe,

 • Përcaktoni buxhetin tuaj.
 • Kërkoni apartamentin personalisht ose online. Kontrolloni disa faqet e internetit të pasurive të paluajtshme.
 • Gjeni lagjen tuaj ideale.
 • Vendosni nëse doni të ndani strehimin tuaj me dikë.
 • Vendosni nëse dëshironi një apartament apo shtëpi të mobiluar apo të pamobiluar.
 • Nënshkruani një kontratë. Ju mund të keni nevojë për një kontratë zyrtare.

Sa e vështirë është të gjesh një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe

Nëse jeni në Emiratet e Bashkuara Arabe, mund të vizitoni vendndodhjet personalisht, por shikimi në internet është gjithashtu i mundur. Ndoshta është më e lehtë për pronarin nëse flisni arabisht. Megjithatë, ju mund t'ia dilni me disa anglisht bazë përmes tekstit. Ose në ndonjë gjuhë tjetër që flet agjenti ose pronarja juaj.

Mund ta përballoni

Merrni parasysh të ardhurat tuaja dhe çfarë mund të përballoni. Apartamentet në Emiratet e Bashkuara Arabe mund të jenë të shtrenjta, por ju mund të gjeni strehim të përballueshëm nëse i kërkoni mjaftueshëm.

Kostoja juaj e strehimit nuk duhet të jetë më shumë se një e treta e të ardhurave tuaja. Qiraja ose hipoteka mund të jenë gjysma e të ardhurave tuaja për një kohë të shkurtër. Më shumë se kaq është e paqëndrueshme, veçanërisht nëse keni dikë për t'u kujdesur.

Ju mund të mos keni nevojë për një punë me qira. Por pronarët duan të jenë të sigurt që ju mund të përballoni qiranë.

Mund t'ju duhet të siguroni më shumë dokumentacion nëse nuk punoni. Nëse jeni student, universiteti ose kolegji juaj mund t'ju udhëzojë për akomodimin.

Mendoni për opsionet e strehimit falas.

Mbështetja për familjet që përndryshe nuk do të ishin në gjendje të gjenin strehim të pranueshëm në tregun e banesave është qëllimi i ndihmës sociale për strehimin në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Çfarë strehimi keni nevojë? Dhe ku

Mendoni se çfarë ju nevojitet dhe ku.

Po kërkoni strehim në qytet, periferi apo fshat?

Keni nevojë për shumë hapësirë? Dëshironi të ndani banesën tuaj apo dëshironi të qëndroni vetëm?

A është vendi juaj afër transportit publik? Keni nevojë për një makinë?

Sa e shtrenjtë do të ishte të lëvizësh nga shtëpia në punën, shkollën, dyqanet e ushqimit, vendet argëtuese ose thjesht një park?

Ju merrni shumë opsione:

 • një shtrat në një dhomë të përbashkët;
 • një dhomë teke në një shtëpi ose apartament që është e përbashkët;
 • një apartament në studio;
 • një apartament ose shtëpi e mobiluar ose e pamobiluar.

Çfarë dokumentesh ju nevojiten për apartamentin në Emiratet e Bashkuara Arabe

Cilat dokumente ju nevojiten varet nga kë po negocioni. Marrja me qira dhe ose blerja e akomodimit mund të jetë gjithashtu një marrëveshje midis individëve. Prandaj ndonjëherë ju duhen shumë dokumente, dhe herë të tjera mund të pajtoheni me një bisedë me tekst.

Për shembull, për të marrë me qira një apartament, një shtëpi ose një dhomë në Emiratet e Bashkuara Arabe, mund t'ju duhet të tregoni një ose më shumë nga këto dokumente:

 • Kopja e pasaportave
 • Kopje e vizës së qëndrimit
 • ID e Emirateve të Bashkuara Arabe.
 • Konfirmimi i depozitës së sigurisë
 • Ejari Regjistrimi
 • Pas nënshkrimit të kontratës, do t'ju duhet të krijoni një lidhje me DEWA (Autoriteti i Energjisë Elektrike dhe Ujit të Dubait).

Ju mund të mos keni nevojë të tregoni asgjë. Kjo varet nga marrëveshja juaj me qiradhënësen ose menaxherin e akomodimit.

Ju nevojiten më shumë dokumente dhe paguani taksa për transaksionin për të blerë një vend. Por ndonjëherë, mund të jetë e lehtë, për shembull, nëse gjeni një shtëpi në një ankand.

Sa është apartamenti mesatar në Emiratet e Bashkuara Arabe

Apartamentet me një dhomë gjumi në qendër të Abu Dhabi zakonisht kushtojnë rreth 1,500 dollarë në muaj. Të huajt mund të shpenzojnë deri në 3,000 dollarë në muaj për një apartament me tre dhoma gjumi. Çmimet e shtëpive janë disi më të arsyeshme në jug dhe lindje të vendit.

Blerja e një shtëpie në Emiratet e Bashkuara Arabe mund të kushtojë nga 3,000 USD për metër katror në më shumë se 3,500 USD për metër katror.

Një dhomë është rreth 15 metra katrorë ose më shumë, një apartament në studio është rreth 50 metra katrorë dhe një apartament ose shtëpi e tërë duhet të jetë më shumë se 80 metra katrorë.

Dhjetë AED janë rreth tre dollarë amerikanë, 225 rupi indiane ose 20 juanë kinezë.

Lexo më shumë në:

Si të blini një shtëpi në Gjermani,

Si të merrni me qira strehim në Gjermani,

Faqja e internetit e pasurive të paluajtshme në Gjermani.


Burimi: Edarabia

Foto e krijuar nga alinks on Canva