,

Si të gjeni një apartament në Maltë

Për të gjetur një apartament, një shtëpi ose një dhomë në Maltë, mund të filloni me Times MaltaFrank Salt, ose një grup FB si Qira një apartament / apartament për me qira / ndarë një dhomë në Maltë.

Shumë burime janë në dispozicion për të gjetur një apartament ose një dhomë në Maltë. Këto mund të jenë faqe interneti, grupe në Facebook ose reklama. Ju gjithashtu mund të ecni dhe të kërkoni sinjalistikë në shtëpi ose agjenci. Ju gjithashtu mund të bisedoni me njerëzit. Dikush mund të njohë dikë.

Si të gjeni një apartament në Maltë është e ngjashme nëse jeni banor apo i huaj i ri në Maltë. Gjysma e popullsisë së Maltës nuk zotëron vendin ku jeton. Marrja me qira është shumë e zakonshme në Maltë.

Mundohuni të kontaktoni drejtpërdrejt me pronarët ose menaxherët e pronave. Nëse përdorni një agjenci, përcaktoni se sa duhet t'i paguani. Agjencitë ndonjëherë duan që ju t'u paguani qiranë e një muaji vetëm sepse ju tregojnë një apartament ose i shtojnë një përqindje parash në depozitën tuaj që mbajnë. Ju gjithashtu dëshironi të shmangni mashtruesit. Ju dëshironi të gjeni një pronar të ndershëm ose një agjenci të ndershme. Pra, bëni sa më shumë kërkime për njerëzit me të cilët keni të bëni.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose shtëpie. Ju mund të kërkoni "Apartamente me qira në Valletta" ose "Shtëpi për shitje në St. Julian's."

Lexoni më shumë për një listë të faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Maltë.

Të gjitha lidhjet në këtë artikull çojnë në burime në anglisht. Përdorni Google Translate nëse keni nevojë. Ose ndonjë mjet tjetër përkthimi që ju pëlqen.

Hapat për të marrë një apartament në Maltë

Ju dëshironi të ndiqni këto hapa për të gjetur strehim në Maltë,

 • Përcaktoni buxhetin tuaj.
 • Kërkoni apartamentin personalisht ose online. Kontrolloni disa faqet e internetit të pasurive të paluajtshme.
 • Gjeni lagjen tuaj ideale.
 • Vendosni nëse doni të ndani strehimin tuaj me dikë.
 • Vendosni nëse dëshironi një apartament apo shtëpi të mobiluar apo të pamobiluar.
 • Nënshkruani një kontratë. Ju mund të keni nevojë për një kontratë zyrtare.

Sa e vështirë është të gjesh një apartament në Maltë

Është e lehtë të marrësh një apartament në Maltë. Nëse jeni në Maltë, mund të vizitoni vendndodhjet personalisht, por shikimi në internet është gjithashtu i mundur. Ndoshta është më e lehtë për pronarin nëse flisni malteze. Megjithatë, ju mund t'ia dilni me disa anglisht bazë përmes tekstit. Ose në ndonjë gjuhë tjetër që flet agjenti ose pronarja juaj.

Mund ta përballoni?

Merrni parasysh të ardhurat tuaja dhe çfarë mund të përballoni. Apartamentet në Maltë mund të jenë të shtrenjta, por ju mund të gjeni strehim të përballueshëm nëse i kërkoni ato për një kohë të gjatë.

Kostoja juaj e strehimit nuk duhet të jetë më shumë se një e treta e të ardhurave tuaja. Qiraja ose hipoteka mund të jenë gjysma e të ardhurave tuaja për një kohë të shkurtër. Më shumë se kaq është e paqëndrueshme, veçanërisht nëse keni dikë për t'u kujdesur.

Ju mund të mos keni nevojë për një punë me qira. Por pronarët duan të jenë të sigurt që ju mund të përballoni qiranë.

Mund t'ju duhet të siguroni më shumë dokumentacion nëse nuk punoni. Nëse jeni student, universiteti ose kolegji juaj mund t'ju udhëzojë për akomodimin.

Mendoni për opsionet e strehimit falas.

Mbështetja për familjet që përndryshe nuk do të ishin në gjendje të gjenin strehim të pranueshëm në tregun e banesave është qëllimi i ndihmës sociale për strehimin në Maltë.

Çfarë strehimi keni nevojë? Dhe ku

Mendoni se çfarë ju nevojitet dhe ku.

Po kërkoni strehim në qytet, periferi apo fshat?

Keni nevojë për shumë hapësirë? Dëshironi të ndani banesën tuaj apo dëshironi të qëndroni vetëm?

A është vendi juaj afër transportit publik? Keni nevojë për një makinë?

Sa e shtrenjtë do të ishte të lëvizësh nga shtëpia në punën, shkollën, dyqanet e ushqimit, vendet argëtuese ose thjesht një park?

Ju merrni shumë opsione:

 • një shtrat në një dhomë të përbashkët;
 • një dhomë teke në një shtëpi ose apartament që është e përbashkët;
 • një apartament në studio;
 • një apartament ose shtëpi e mobiluar ose e pamobiluar.

Çfarë dokumentesh ju nevojiten për apartamentin në Maltë

Cilat dokumente ju nevojiten varet nga kë po negocioni. Marrja me qira dhe ose blerja e akomodimit mund të jetë gjithashtu një marrëveshje midis individëve. Prandaj ndonjëherë ju duhen shumë dokumente, dhe herë të tjera mund të pajtoheni me një bisedë me tekst.

Për shembull, për të marrë me qira një apartament, një shtëpi ose një dhomë në Maltë, mund t'ju duhet të tregoni një ose më shumë nga këto dokumente:

 • ID ose pasaportë;
 • Letërnjoftim ose patentë shoferi;
 • Një garantues;
 • Pasqyrat bankare nga tre muajt e fundit;
 • Tre fletëpagesat e fundit, por kjo varet nga gjatësia e qëndrimit tuaj;

Ju mund të mos keni nevojë të tregoni asgjë. Kjo varet nga marrëveshja juaj me qiradhënësen ose menaxherin e akomodimit.

Ju nevojiten më shumë dokumente dhe paguani taksa për transaksionin për të blerë një vend. Por ndonjëherë, mund të jetë e lehtë, për shembull, nëse gjeni një shtëpi në një ankand.

Sa kushton apartamenti mesatar në Maltë

Ka disa mundësi strehimi në ishujt e vegjël. Vendndodhja, pamjet, komoditetet, metra katrorë dhe cilësia e ndërtimit do të ndikojnë në kosto, si kudo tjetër.

Për shembull, në Mellie'a, Malta veriore:

Një apartament i mobiluar me dy dhoma gjumi me dy banjo pranë plazhit dhe dyqaneve kushton 700 dollarë në muaj.

Shumica e banesave me qira në Sliema kushtojnë 1000 deri në 1500 dollarë në muaj. Megjithatë, një apartament nën çati me dy dhoma gjumi, dy banjo, me pamje nga deti mund të kushtojë 2000 $+.

Nëse dëshironi të blini, mund të gjeni banesa dhe shtëpi krejt të reja për vetëm 200,000 dollarë në Maltë dhe ishullin e saj fqinj, Gozo.

Nëse dëshironi të jetoni në Maltë, duhet të blini një shtëpi me vlerë 300,000 dollarë ose më shumë në Gozo ose në jug të Maltës ose 350,000 dollarë ose më shumë kudo tjetër në vend. Ju nuk keni nevojë të blini një shtëpi për t'u kualifikuar si banor. Në vend të kësaj, ju mund të nënshkruani një marrëveshje qiraje afatgjatë.

Dhjetë euro janë 10.96 dollarë amerikanë. Kjo është 898.85 rupi indiane ose pothuajse 79.14 juan kinez.

Lexo më shumë në:

Si të blini një shtëpi në Gjermani,

Si të merrni me qira strehim në Gjermani,

Faqja e internetit e pasurive të paluajtshme në Gjermani.


Burimi: Jetesa Ndërkombëtare

Imazhi i kopertinës është diku në Maltë. Foto nga Tim Bernhard on Shpërthe.