,

Si të gjeni një punë në Bangladesh

Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Bangladesh duhet të gjejë një punë së pari. Një fillim i mirë mund të jetë një faqe interneti pune si Bdjobs.com or Careerjet.

Ju mund të shikoni për rekrutim ose agjenci punësimi në Bangladesh. Ju gjithashtu mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Bangladesh.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Bangladesh. Qytetarët e Bangladeshit nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Bangladesh dhe si të merrni një leje pune për Bangladeshin.

Karrierat më të paguara në Bangladesh janë në sektorin bankar, kujdesin shëndetësor dhe teknologjinë e informacionit. Por, ka shumë punë me pagesë të lartë në dispozicion në një sërë biznesesh. Tregu i punës i Bangladeshit ka nevojë për individë kompetentë në një sërë industrish.

Si të gjeni një punë në Bangladesh

Hapi i parë për të gjetur një punë në Bangladesh është të gjesh një punë në Bangladesh. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Bangladesh në seksionet e mëposhtme.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune ose një vizë pune së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Bangladeshit.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune nëpërmjet punëdhënësit tuaj të ri, një kompanie ose një agjencie punësimi. Ata gjithashtu do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Bangladesh.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë, do t'ju duhet të trajtoni të gjitha dokumentet për të marrë një leje pune ose një vizë pune.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas, do të shqetësoheni për dokumentacionin nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Bangladesh?

Ju mund të gjeni një punë në Bangladesh duke kërkuar në internet për mundësi pune atje. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Bangladesh

Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, "Punë punëtor ndërtimi në Bangladesh" ose "Punë kujdestareje në Bangladesh". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të merrni menjëherë një ndjenjë të asaj që është përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni për "Shitje me pakicë në Bangladesh" ose "Mall in Bangladesh".

Punë në Facebook është një tjetër mundësi për të parë se çfarë është në dispozicion. Ju mund të kërkoni për grupe në Facebook që diskutojnë punë.

Bdjobs.com është një nga faqet e internetit më të njohura të punës në Bangladesh.

Careerjet është një faqe interneti e njohur për punë në Bangladesh.

Bikroy.com është një faqe interneti e njohur e reklamave. Ai gjithashtu ka lista për punë.

Faqet e internetit për të gjetur një punë në Bangladesh

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

BDgovtJob Net ofron lajme për të gjitha punët e qeverisë në Bangladesh.

BD Jobs Careers.com ka të bëjë me të gjitha lajmet për punët e qeverisë në Bangladesh. Ai tregon punët e fundit në qeveri, punë bankare dhe private.

Rezultati i gjithë arsimit jep të gjitha rezultatet nga bordi arsimor i Bangladeshit.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Bangladesh

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëz për punë në Bangladesh.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Bangladeshin.

LinkedIn Bangladesh është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Bangladesh. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Bangladesh.

Agjencitë e rekrutimit në Bangladesh

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Ju mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Dhakës' në Google Maps ose në ndonjë uebsajt tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Bangladesh, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Bangladesh.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e punës së përkohshme, agjencitë e personelit në Bangladesh

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.
Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues.

Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.

Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.
Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Bangladeshit' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Bangladesh, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Bangladesh.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Bangladesh

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Bangladesh. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Ju mund t'i dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Bangladesh

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në zonën e Bangladeshit. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fermë pranë Chattogram".

Ecni nëpër Bangladesh për punë të mundshme

Nëse jeni në Bangladesh, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Khulna". Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Bangladeshit, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Bangladesh" ose "Programi i punësimit në Bangladesh".


Imazhi i mësipërm i kopertinës tregon diku në Agrabad në Chattogram, Bangladesh. Foto nga Amit Chowdhury on Unsplash