,

Si të merrni me qira një shtëpi në Maltë

Për të marrë me qira një shtëpi në Maltë, filloni me Times MaltaFrank Salt, ose një grup FB si Qira një apartament / apartament për me qira / ndarë një dhomë në Maltë.

Përcaktoni se çfarë lloj strehimi mund të përballoni.

Kërkoni për strehim vetë ose përdorni një agjent.

Arrini një marrëveshje me pronarin ose agjentin.

Paraqisni të gjitha dokumentet tuaja dhe merrni akses në shtëpinë tuaj të re.

Për të marrë me qira një shtëpi në Maltë, dëshironi të lidhni një marrëveshje me agjentin tuaj ose qiramarrësin. Apartamentet ose shtëpitë mund të gjenden në internet, përmes një agjencie, ose duke kontrolluar postera "me qira" në rrugë.

Ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vendeve për të marrë me qira:

një shtrat në një dhomë të përbashkët ose një konvikt;

një dhomë me një banjë të përbashkët ose një banjë me banjë;

një shtëpi që është një ndërtesë e ulët që mund të jetë e shkëputur ose gjysmë e shkëputur, e mobiluar ose e pamobiluar;

një apartament në një ndërtesë apartamentesh të mesme ose të larta;

një vilë është një shtëpi e madhe e veçuar me një kopsht të gjerë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Çfarë dokumentesh më duhen për të marrë me qira në Maltë

Dokumentet që ju nevojiten varen nga mënyra se si merrni me qira dhe nga kush. Nëse po jepni një dhomë me nënqira për disa javë nga qiramarrësi fillestar, mund t'ju duhet të jepni paraprakisht vetëm pagesën tuaj të parë. Ndërsa nëse merrni me qira nga një agjenci, do t'ju duhet më shumë dokumente.

Kur zgjidhni një vend, duhet të keni parasysh se sa e shtrenjtë është për ju, si në aspektin parash ashtu edhe në kohë, të merrni të gjitha dokumentet që ju kërkon agjencia ose pronari.

Ju dëshironi të merrni çelësat, ose çdo lloj tjetër aksesi, në akomodim përpara se të paguani ndonjë gjë. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Dëshmia e pagesës së parë, nëse nuk është në para;
  • Vërtetim për pagesën e një depozite, e cila mund të jetë një muaj qira ose më shumë;
  • Identifikimi i vlefshëm që mund të jetë patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare ose pasaportë;
  • Një marrëveshje qiraje është një dokument zyrtar që shpjegon marrëveshjen tuaj me qiradhënësin;
  • Një kontroll kredie është çdo dokumentacion që tregon se keni të ardhura të mjaftueshme për të paguar qiranë.

Ju mund të keni nevojë për dokumente shtesë kur merrni me qira një shtëpi në Maltë.

Gjithashtu, lexoni Si të gjeni një apartament në Maltë.

Madhësia mesatare e shtëpisë

A ka Malta shtëpi të mëdha? Shtëpitë më të vogla do të kursejnë para dhe do të zvogëlojnë nevojën për tokë.

Apartamentet në Maltë zakonisht variojnë në madhësi nga 90 në 150 metra katrorë, me një madhësi mesatare prej 110 deri në 115 metra katrorë. Banesat me dy dhoma gjumi të mobiluara plotësisht janë forma më e kërkuar e pronës. Një segment i rëndësishëm i tregut është për vilat.

Kërkoni më të mirën faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Maltë.

A mund të marr me qira një shtëpi në Maltë pa punë

Po, mund të marrësh me qira një shtëpi pa punë. Pasqyrat bankare mund të kërkohen për të vërtetuar të ardhurat. Nëse nuk keni punë, mund t'ju duhet të siguroni dokumentacion të mëtejshëm për të marrë me qira.

Çmimi mesatar i qirasë në Maltë

Qiraja tipike e Maltës ndryshon shumë në varësi të vendit dhe llojit të pronës që merrni me qira. 

Në qendër të qytetit, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 650 euro ose më shumë. Dhe qiraja e një apartamenti me tre dhoma gjumi është rreth 1100 EUR ose më shumë.

Jashtë qendrës, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 550 euro ose më shumë. Dhe qiraja për një apartament me tre dhoma gjumi është rreth 900 euro ose më shumë.

Dhjetë euro, ose euro, janë rreth 11 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 79 juan kinez ose 900 rupi indiane.

Vendi më i kushtueshëm për të marrë me qira një apartament me dy dhoma gjumi në Maltë është në rajonin verior të portit, ndërsa juglindja dhe Gozo janë të lira.

Qiraja mesatare në Maltë për një apartament me një dhomë gjumi është në qytetet e mëposhtme në Maltë:

në Valetta është 800 euro;

në St. Julian është 600 euro;

në Zabbar është 450 euro;

në Qormi është 700 euro;

në Sliema është 850 euro;

në Gozo është 450 euro;

në San Pawl Il-bahar është 500 euro.

Gjetja e një qiraje nga një rekomandim

Marrja e një qiraje përmes fjalës së gojës është një mënyrë tjetër. Është një metodë e suksesshme për të zgjedhur një apartament të madh dhe të rehatshëm. Thjesht këshilloni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur që po kërkoni të merrni me qira një apartament në Maltë dhe nëse dikush di ndonjë njoftim, do t'ju njoftojë.

Njerëzit zakonisht rekomandojnë miqtë ose të njohurit e tyre te pronarët e tyre kur dëshirojnë të largohen nga një apartament. Në këtë mënyrë, si ju ashtu edhe pronari nuk do të duhet të shqetësoheni për të kërkuar një qiramarrës të ri ose një vend për të jetuar.


Burimi: Numbeo

Foto e krijuar nga alinks on Canva