,

Si të merrni me qira një shtëpi në Suedi

Për të marrë me qira një shtëpi në Suedi, filloni me Hemnet, Plaçkë, ose një grup FB si Largimi i UTHYRES, SÖKES & BYTES I Göteborg med omnejd.

Përcaktoni se çfarë lloj strehimi mund të përballoni.

Kërkoni për strehim vetë ose përdorni një agjent.

Arrini një marrëveshje me pronarin ose agjentin.

Paraqisni të gjitha dokumentet tuaja dhe merrni akses në shtëpinë tuaj të re.

Për të marrë me qira një shtëpi në Suedi, ju dëshironi të lidhni një marrëveshje me agjentin tuaj ose qiramarrësin. Apartamentet ose shtëpitë mund të gjenden në internet, përmes një agjencie, ose duke kontrolluar postera "me qira" në rrugë.

Ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vendeve për të marrë me qira:

një shtrat në një dhomë të përbashkët ose një konvikt;

një dhomë me një banjë të përbashkët ose një banjë me banjë;

një shtëpi që është një ndërtesë e ulët që mund të jetë e shkëputur ose gjysmë e shkëputur, e mobiluar ose e pamobiluar;

një apartament në një ndërtesë apartamentesh të mesme ose të larta;

një vilë është një shtëpi e madhe e veçuar me një kopsht të gjerë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në suedisht dhe anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Çfarë dokumentesh më duhen për të marrë me qira në Suedi

Dokumentet që ju nevojiten varen nga mënyra se si merrni me qira dhe nga kush. Nëse po jepni një dhomë me nënqira për disa javë nga qiramarrësi fillestar, mund t'ju duhet të jepni paraprakisht vetëm pagesën tuaj të parë. Ndërsa nëse merrni me qira nga një agjenci, do t'ju duhet më shumë dokumente.

Kur zgjidhni një vend, duhet të keni parasysh se sa e shtrenjtë është për ju, si në aspektin parash ashtu edhe në kohë, të merrni të gjitha dokumentet që ju kërkon agjencia ose pronari.

Ju dëshironi të merrni çelësat, ose çdo lloj tjetër aksesi, në akomodim përpara se të paguani ndonjë gjë. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Dëshmia e pagesës së parë, nëse nuk është në para;
  • Vërtetim për pagesën e një depozite, e cila mund të jetë një muaj qira ose më shumë;
  • Identifikimi i vlefshëm që mund të jetë patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare ose pasaportë;
  • Një marrëveshje qiraje është një dokument zyrtar që shpjegon marrëveshjen tuaj me qiradhënësin;
  • Një kontroll kredie është çdo dokumentacion që tregon se keni të ardhura të mjaftueshme për të paguar qiranë.

Ju mund të keni nevojë për dokumente shtesë kur merrni me qira një shtëpi në Suedi.

Gjithashtu, lexoni Si të gjeni një apartament në Suedi.

Qira në dorë të dytë në Suedi

Qiratë e dorës së dytë kushtojnë ekstra. Të dhënat e fundit tregojnë se qiratë e dorës së dytë kushtojnë 65% më shumë se ato të dorës së parë. Pronarët suedezë gjithashtu kanë filluar të paguajnë për qira të dorës së dytë pasi e dinë se njerëzit po kërkojnë strehim.

Qiratë e dorës së dytë zakonisht zgjasin disa muaj ose një vit. Për shkak të kësaj, shumë emigrantë në Suedi shpesh zhvendosen në vitet e tyre të para.

Kërkoni më të mirën faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Suedi.

A mund të marr me qira një shtëpi në Suedi pa punë?

Po, mund të marrësh me qira një shtëpi pa punë. Pasqyrat bankare mund të kërkohen për të vërtetuar të ardhurat. Nëse nuk keni punë, mund t'ju duhet të siguroni dokumentacion të mëtejshëm për të marrë me qira.

Çmimi mesatar i qirasë në Suedi

Qiraja tipike suedeze ndryshon shumë në varësi të vendit dhe llojit të pronës që merrni me qira. Nuk është e lirë të marrësh një shtëpi me qira në Suedi. Depozitat e qirasë nga një muaj deri në tre muaj nuk janë të rralla.

Në qendër të qytetit, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 6,000 SEK ose më shumë. Dhe qiraja e një apartamenti me tre dhoma gjumi është rreth 10,433 SEK ose më shumë.

Jashtë qendrës, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 4,500 SEK ose më shumë. Dhe qiraja për një apartament me tre dhoma gjumi është rreth 8,000 SEK ose më shumë.

Dhjetë SEK janë rreth një dollar amerikan, 80 rupi indiane ose 7 juanë kinezë.

Qiraja mesatare në Suedi për një apartament me një dhomë gjumi është në qytetet e mëposhtme në Suedi:

Në Stokholm është 10,000 SEK;

në Goteborg është 9,000 SEK;

në Uppsala është 8,000 SEK;

në Orebro është 6,500 SEK;

në Linkoping është 6,500 SEK;

në Malmo është 7,000 SEK;

në Umea është 4,000 SEK;

në Karlskrona është 4,500 SEK;

në Vasteras është 6,500 SEK;

Gjetja e një qiraje nga një rekomandim

Marrja e një qiraje përmes fjalës së gojës është një mënyrë tjetër. Është një metodë e suksesshme për të zgjedhur një apartament të madh dhe të rehatshëm. Thjesht këshilloni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur që po kërkoni të merrni me qira një apartament në Suedi dhe nëse dikush di ndonjë njoftim, do t'ju njoftojë.

Njerëzit zakonisht rekomandojnë miqtë ose të njohurit e tyre te pronarët e tyre kur dëshirojnë të largohen nga një apartament. Në këtë mënyrë, ju dhe pronari nuk do të duhet të shqetësoheni për të kërkuar një qiramarrës të ri ose një vend për të jetuar.


Burimi: nderkombetare, Numbeo

Foto e kopertinës nga Maja Karlsson on Unsplash, Suedi.