,

Si të aplikoni për azil në El Salvador?

Shtetet e Bashkuara, Meksika dhe Spanja kanë qenë destinacionet më të njohura. Përafërsisht 70% e kërkesave për azil janë refuzuar. Refugjatët në Gjermani dhe Panama kanë pasur suksesin më të madh. Në vitin 2020, 14,999 njerëz u larguan nga El Salvador dhe aplikuan për azil në vende të tjera. Kjo është e barabartë me rreth 0.231 për qind të popullsisë së përgjithshme.

Gjithsej 44 salvadorianë kanë ikur në Gjermani. Me 33 vendime pozitive janë pranuar gjithsej 100.00 për qind e të gjitha aplikacioneve.

Si të aplikoni për azil në El Salvador?

Duhet të plotësoni një Formulari I-589, Kërkesë për azil dhe për ndalim të largimit për të aplikuar për azil. Për më shumë informacion rreth aplikimit për azil, shihni Marrja e azilit në Shtetet e Bashkuara dhe Procesi afirmativ i azilit faqe.

Ose mund të merrni ndihmë nga UNHCR dhe agjenci të tjera të ndryshme.

UNHCR El Salvador

 • El Salvador u jep informacion refugjatëve dhe azilkërkuesve.– ndihmë.unhcr.org
 • Vizitoni faqen e internetit të UNHCR-së për informacion mbi pretendimet për mbrojtje ndërkombëtare, duke përfshirë legjislacionin, praktikën gjyqësore dhe politikën e UNHCR-së- Bota e botës.

Burime të tjera të ndihmës për azil

Agjencitë e OKB-së: UNDP, IOM, UNICEF, WFP, OHCHR, UNFPA, OCHA, UNAIDS, WHO/PAHO, UN Women, UNODC.

OJQ-të lokale:

 • Fshatrat e fëmijëve SOS
 • COMCAVIS TRANS
 • FONDASAL

OJQ-të ndërkombëtare: 

  • Plan International
  • Save the Children
  • Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq KNKK
  • Këshilli Norvegjez i Refugjatëve – QKR
  • Caritas El Salvador
  • Komiteti Ndërkombëtar i Shpëtimit – IRC
  • World Vision
  • Medicos del Mundo
  • Medicos sin Fronteras
  • Kryqi i Kuq Spanjoll

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të aplikoni për azil në El Salvador?"

 1. maga ceeygu waa ahmed shire igale
  waxaan ahay somali waxaan daga nahay sh/hoose gaar ahaan shalambood waxaan ahay shaqsi ku dhiban somali
  ma heli karaa caawinaad waxaan ahaa beera leey beerahana in badan ayaan ka bad baaday weerar anigoo birrë teeyda leeygu awood sheekto xisbina ma,ihi qolana kama tir sani waxaan ahay qof dhalin yaraa una baahan mustaqgae wowgaan diin baryaa icaawiya sidaad igu caawin kartaan igu caawiya xiriyad la,aan iyo mustaqbal la,aan lama noolaan karo

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *