,

Si të aplikoni për azil në Indonezi

Për të aplikuar për azil në Indonezi, ju duhet:

Regjistrohuni në UNHCR dhe;

Paraqisni një formular aplikimi për përcaktimin e statusit të refugjatit (RSD).

Si rezultat i shpërthimit të Coronavirus, ne mund të ofrojmë shërbime të caktuara vetëm nga distanca në këtë moment.

Ju lutemi përdorni i ri K.O.B.O. formulari për të kontaktuar UNHCR Indonezia me ndonjë pyetje ose për të caktuar një konsultim personal këshillimi.

Ju mund të regjistroheni përmes këtij linku:  unh.cr/62c2a30b5.

Nëse jeni në një institucion imigrimi dhe dëshironi të regjistroheni, ju lutemi kontaktoni:

UNHCR 021-2964-3602.

Kontrollo Lajmërime.

Ose, shkoni në këtë faqe interneti UNHCR Indonezia. 

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Kush janë refugjatët

Refugjat është dikush që ka ikur nga vendi i tij sepse jeta e tij ose e të dashurve të tyre janë në rrezik atje. Lufta, gjakderdhja, persekutimi dhe abuzimet e rënda të të drejtave të njeriut i detyrojnë njerëzit të migrojnë përtej kufijve ndërkombëtarë.

Si të aplikoni për azil në Indonezi

Si azilkërkues, UNHCR do të ndërmjetësojë me autoritetet indoneziane për të parandaluar riatdhesimin.

Ju duhet të regjistroheni përmes këtij linku:  unh.cr/62c2a30b5.

Ndërveprimi i parë i azilkërkuesve me UNHCR-në është nëpërmjet regjistrimit. Për të aplikuar për mbrojtje ndërkombëtare nga UNHCR, së pari duhet të regjistroheni si dikush që ka frikë të kthehet në vendin e tij të lindjes.

Kur regjistroheni në UNHCR, ata do të marrin detaje për ju dhe familjen tuaj, duke përfshirë rrethanat në të cilat ju është dashur të largoheni nga vendi juaj.

Si të regjistroheni për azil në UNHCR Indonezi

Për t'u regjistruar për azil në UNHCR, ju duhet:

Dërgoni me email në:  insja@unhcr.org

Or

Ndiqni këtë lidhje: unh.cr/62c2a30b5.

Shënim: 

Nëse viza juaj në Indonezi ka skaduar dhe ju nuk mund ta rinovoni atë, UNHCR mund t'ju regjistrojë.

Pas marrjes së këtij informacioni, zyrtarët e UNHCR-së do t'ju kontaktojnë për hapat e mëposhtëm:

  1. Emri i plotë
  2. Shtetësi
  3. Familje që jeton në Indonezi
  4. Adresa juaj aktuale në Indonezi
  5. Numri i telefonit
  6. Statusi i vizës indoneziane (pasaportë, fotografi të faqes së vizave).

Çfarë ndodh pas regjistrimit në UNHCR

UNHCR do t'ju intervistojë me telefon.

Regjistrimi fillon me pyetjet paraprake.

UNHCR do t'ju tregojë se kur dhe si të përgatiteni për intervistën tuaj të regjistrimit.

Në varësi të përkthyesve në dispozicion, intervista e regjistrimit do të bëhet brenda një jave pasi të thirret.

Dëshiroj të përditësoj regjistrimin tim në UNHCR.

Nëse dëshironi të përditësoni të dhënat tuaja të kontaktit, si numrin e telefonit ose adresën, mund të:

Kërkojini UNHCR-së të përditësojë të dhënat tuaja duke plotësuar formularin tonë “Detajet e kontaktit dhe rinovimi i adresës” në:

Formulari i kontaktit i UNHCR Indonezisë

Ose nga:

Email: insja@unhcr.org me detajet e reja.

Si të regjistroni një anëtar të familjes

Dërgojini me email:  insja@unhcr.org

Or

Ndiqni këtë lidhje: unh.cr/62c2a30b5.

Pas regjistrimit, UNHCR do t'ju kontaktojë për hapat e mëposhtëm:

Për të sapolindurit:

Një numër referencë për rastin tuaj.

Certifikata e lindjes nga spitali.

Fotografia e të porsalindurit tuaj.

Ju lutemi përfshini adresën tuaj aktuale dhe numrin e telefonit në Indonezi.

Për anëtarin e ri të familjes, ndiqni këto hapa:

Një numër referencë për rastin tuaj.

Lista e të afërmve të rinj.

Adresa juaj aktuale dhe numri i telefonit në Indonezi.

Statusi i vizës indoneziane (pasaportë, fotografi të faqes së vizave).

Shënim: UNHCR regjistrohet vetëm nëse viza juaj indoneziane ka skaduar.

Nëse dëshironi të bashkoni rastin tuaj të martesës / bashkimit familjar / divorcit:

Dërgoni me email UNHCR-së informacionin dhe dokumentet e mëposhtme në insja@unhcr.org:

Një numër referencë për rastin tuaj

Dëshmia e martesës ose divorcit, etj.

Vendndodhja e saktë dhe detajet e kontaktit.

Një intervistë me zyrtarët e UNHCR-së do të planifikohet për qëllime konfirmimi.

Çfarë do të vijë më pas

Hapi tjetër është Intervista. 

Intervista e Përcaktimit të Statusit të Refugjatit (RSD) është pjesë e procedurës së rastit të UNHCR-së për të vlerësuar nëse kualifikoheni për mbrojtje ndërkombëtare si refugjat.

Azilkërkuesit dhe refugjatët në Indonezi marrin të njëjtën mbrojtje:

Sipas Rregullorja presidenciale e Indonezisë nr. 125 e vitit 2016.

Rregullorja thotë se jo të gjithë të regjistruar në UNHCR njerëzit duhet t'i nënshtrohen intervistave RSD.

Kur ekziston mundësia për një zgjidhje të plotë ose Zyra kërkon informacion shtesë, azilkërkuesit do të kontaktohen për një intervistë me RSD. Ndërkohë, azilkërkuesit trajtohen si refugjatë. Kur të organizohet intervista juaj RSD, ata do t'ju kontaktojnë.

Aplikimet për sponsorizim privat: A ndihmon UNHCR?

UNHCR Indonezia ndihmon azilkërkuesit dhe refugjatët që kërkojnë sponsorizim privat me intervista RSD dhe letra konfirmimi të statusit.

Ju duhet të paraqisni dëshmi të aplikimit për sponsorizim privat për t'u kualifikuar për RSD.

Dërgoni një email tek:

INSJA@unhcr.org ose;

Përdorni lidhjen:  unh.cr/62c2a30b5 për të kërkuar RSD për sponsorizim privat.

Çfarë ndodh nëse kërkesa për azil refuzohet

Nëse kërkesa juaj për refugjat refuzohet, ju mund të apeloni duke plotësuar formularin e aplikimit të apelit:

Dërgimi i një emaili në: INSJA@unhcr.org

Ose përmes lidhjes:  unh.cr/62c2a30b5 përfshin numrin tuaj të çështjes, emrin dhe formularin e aplikimit.

A mund ta rifilloj çështjen time nëse ankesa ime refuzohet

Nëse ankesa juaj gjithashtu refuzohet, ju nuk keni mundësi të mëtejshme ligjore. Nuk është privilegj të rihapet. Vetëm në rrethana të jashtëzakonshme mund të rihapim rastet dhe UNHCR nuk është në gjendje të përmbushë të gjitha kërkesat që merr.

Në këtë rast, ju mund ta paraqisni kërkesën tuaj me shkrim duke:

Email:  INSJA@unhcr.org ose;

Duke përdorur formularin e kontaktit: unh.cr/62c2a30b5 përfshin numrin tuaj të çështjes, emrin dhe kërkesën për rihapje.

Dëshironi më shumë informacion?

Shko tek:

Zgjedhjet e ardhshme dhe zhvendosja

Mbështetje ligjore

Kontaktoni UNHCR-në


Burimet: UNHCR Ndihmoni Indonezinë

Imazhi i kopertinës është në Xhakarta, Indonezi. Foto nga Robert Collins on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *