,

Si të aplikoni për një vizë Hong Kong?

Hong Kongu është një nga vendet më të mira për t'u vizituar gjatë pushimeve tuaja dhe nëse planifikoni ta vizitoni, fillimisht duhet të kontrolloni kërkesat për vizë.

Si të aplikoni për një vizë Hong Kong?

1) Ju mund ta paraqisni aplikimin tuaj në Zyrën e Vizave të Konsullatës së Përgjithshme, e cila ka juridiksion konsullor mbi divizionin/shtetin ku jetoni.

2) Nëse nuk jeni në gjendje të vini vetë, mund t'i besoni dikujt tjetër, si për shembull një agjent udhëtimesh/vizash, të dorëzojë kërkesën tuaj në zyrën e vizave të Konsullatës së Përgjithshme, e cila ka juridiksion konsullor mbi divizionin/shtetin ku banoni.

Nëse jeni nga India, atëherë mund ta kontrolloni Faqen zyrtare të internetit dhe bëni një hyrje në Regjistrimin para mbërritjes. 

Ose mund të përdorni faqen zyrtare të qeverisë së Hongkong-ut për të parë kërkesat për viza. 

Një vizë Hong Kong mund të merret nga ambasada ose konsullata më e afërt kineze. Ju gjithashtu mund të paraqisni kërkesën tuaj për vizë në Departamentin e Emigracionit të HKSAR, ose drejtpërdrejt ose nëpërmjet një sponsori lokal, si një alternativë.

Formularët e aplikimit dhe dokumentet mbështetëse mund të dërgohen me faks në radhë të parë për të zvogëluar kohën e përpunimit. Kopja origjinale e formularit të aplikimit të plotësuar siç duhet, si dhe fotografitë e kërkuara, duhet t'i dërgohen me postë Departamentit të Emigracionit të HKSAR sa më shpejt të jetë e mundur.

Vetëm pas marrjes së një formulari origjinal të plotësuar të aplikimit për vizë do të lëshohet një vizë/leje hyrjeje.

Koha e përpunimit

Pas marrjes së të gjitha dokumenteve të kërkuara, një aplikim për vizë zakonisht merr katër javë për t'u përpunuar.

  • Besueshmëria e aplikantit është e padiskutueshme.
  • Aplikanti ka fonde të mjaftueshme për të mbuluar koston e qëndrimit të tij ose të saj nëse ai ose ajo nuk punon.
  • Përveç rastit kur destinacioni i aplikantit është kontinenti i Kinës ose Makao, aplikanti ka një biletë për në atë vend.

A kërkohet vizë për një vizitë në Hong Kong?

Pa vizë, qytetarët e rreth 170 vendeve dhe territoreve mund të vizitojnë Hong Kongun dhe të qëndrojnë për periudha që variojnë nga 7 deri në 180 ditë, në varësi të kombësisë së tyre.
Për qëndrime prej 90 ditësh ose 180 ditësh, qytetarët e Shteteve të Bashkuara, Evropës, Australisë, Kanadasë dhe Zelandës së Re nuk kanë nevojë për vizë për të hyrë në Hong Kong.
Për qytetarët e Shqipërisë, Armenisë, Kamboxhias dhe vendeve të tjera, kërkohet vizë për të hyrë në Hong Kong.
Të gjithë vizitorët në Hong Kong duhet të kenë një pasaportë të vlefshme për të paktën një muaj deri në gjashtë muaj pas qëndrimit të tyre të synuar në Hong Kong (në varësi të kombësisë).

Viza falas

Nëse keni një pasaportë që është e vlefshme për më shumë se një muaj, nuk keni nevojë të aplikoni për vizë. Këto Vendet 145 nuk kërkon vizë për të hyrë në Hong Kong dhe kohëzgjatja e qëndrimit varion nga 7 deri në 180 ditë. Nëse jeni shtetas britanik, mund të qëndroni në Hong Kong për 180 ditë pa vizë.

Për pjesën tjetër të vendeve, do t'ju duhet të shikoni se si të aplikoni për një vizë Hong Kong.

Lista e vendeve dhe periudha pa viza për të vizituar Hong Kongun:

Kombësia e shtetit të huaj (Territori)/ Lloji i Dokumentit të Udhëtimit Periudha pa viza për vizitë nuk kalon Kërkoni gjithmonë VISA, përveç në tranzit direkt nga ajri dhe kur personi nuk largohet nga zona e tranzitit të aeroportit
AFGANISTAN - Kërkohet vizë
SHQIPERI - Kërkohet vizë
ALGJERIA Ditë 14 -
Andorra Ditë 90 -
ANGOLA - Kërkohet vizë
Anguilla Ditë 90 -
ANTIGUA & BARBUDA Ditë 90 -
ARGENTINA Ditë 90 -
Armeni Ditë 30 -
AUSTRALIA Ditë 90 -
AUSTRIA Ditë 90 -
Azerbaixhan - Kërkohet vizë
AZERBABJAN Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
Bahamas Ditë 90 -
Bahrain Ditë 30 -
BANGLADESH - Kërkohet vizë
BANGLADESH Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
Barbados Ditë 90 -
Bjellorusi Ditë 14 -
BELGJIKE Ditë 90 -
Belize Ditë 90 -
Benin Ditë 14 -
Bermuda Ditë 90 -
Butani Ditë 14 -
Bolivi Ditë 30 -
BOSNJA DHE HERCEGOVINA Ditë 14 -
Botsvanë Ditë 90 -
BRAZILI Ditë 90 -
BRITANI (qytetarë britanikë) Ditë 180 -
BRITANI (qytetarë të territoreve britanike jashtë shtetit, shtetas britanikë jashtë shtetit, nënshtetas britanikë dhe persona të mbrojtur britanikë) Ditë 90 -
TERRITORI ANTARKTIK BRITANIK Ditë 90 -
BRITISH INDIAN TERRITORI Ocean Ditë 90 -
Ishujt BRITANIKE VIRGIN Ditë 90 -
BRUNEI Ditë 90 -
BULGARIA Ditë 90 -
BURKINA FASO Ditë 14 -
BURUNDI - Kërkohet vizë
BURUNDI Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
Kamboxhia - Kërkohet vizë
KAMBODIA Pasaportë Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
Kameruni - Kërkohet vizë
KAMERUN Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
KANADA Ditë 90 -
KEPI VERDE (REPUBLIKA E) Ditë 30 -
ISLANDE CAYMAN Ditë 90 -
CENTRAL REPUBLIKA AFRICAN - Kërkohet vizë
Çad Ditë 14 -
Kili Ditë 90 -
Kolumbi Ditë 90 -
Komoret Ditë 14 -
KONGO (REPUBLIKA DEMOKRATIKE E) (i njohur më parë si Zaire) - Kërkohet vizë
KONGO (REPUBLIKA E) - Kërkohet vizë
KOGO (REPUBLIKA E) Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
Kosta Rika Ditë 30 -
Pasaporta të përkohshme të Kosta Rikës - Kërkohet vizë
"Documento de Identidad Y Viaje" lëshuar nga qeveria e Kosta Rikës - Kërkohet vizë
COTE D'IVOIRE (REPUBLIKA E SE) - Kërkohet vizë
KROACI Ditë 90 -
Kubë - Kërkohet vizë
QIPRO (REPUBLIKA E SE) Ditë 90 -
REPUBLIKA ÇEKE Ditë 90 -
DANIMARKË Ditë 90 -
Xhibuti Ditë 14 -
DOMINICA (KOMONWEALTH I) Ditë 90 -
Republika Dominikane Ditë 30 -
Ekuadori Ditë 90 -
Egjipt Ditë 90 -
EL Salvador Ditë 30 -
GUINEA EKUATORIALE Ditë 14 -
Eritrea Kërkohet vizë
ESTONIA Ditë 90 -
Etiopi - Kërkohet vizë
ETIOPI Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
ISHUJT DHE VARËSITË FALKLAND Ditë 90 -
Ishujt FAROE Ditë 90 -
Fixhi Ditë 90 -
FINLANDA Ditë 90 -
FRANCE Ditë 90 -
Gabon Ditë 14 -
Gambia - Kërkohet vizë
Gjeorgji - Kërkohet vizë
GJERMANI Ditë 90 -
Gana - Kërkohet vizë
Pasaporta Diplomatike/Zyrtare e GANËS Ditë 14 -
Gjibraltar Ditë 90 -
GREQI Ditë 90 -
Grenlandë Ditë 90 -
Grenada Ditë 90 -
Guatemala Ditë 30 -
Guine Ditë 14 -
Guinea-Bissau - Kërkohet vizë
Guajana Ditë 90 -
Haiti Ditë 14 -
Honduras Ditë 30 -
HUNGARI Ditë 90 -
ISLANDA Ditë 90 -
INDIA Ditë 14 -
INDONEZI Ditë 30 -
IRAN - Kërkohet vizë
Irak - Kërkohet vizë
Irlandë (REPUBLIKA E) Ditë 90 -
IZRAEL Ditë 90 -
ITALI Ditë 90 -
Xhamajka Ditë 90 -
JAPONI Ditë 90 -
JORDANI Ditë 30 -
Kazakistani Ditë 14
Kenia Ditë 90 -
Qiribati Ditë 90 -
KOREA (REPUBLIKA POPULLORE DEMOKRATIKE) - Kërkohet vizë
KOREA (REPUBLIKA E) Ditë 90 -
KUWAIT Ditë 30 -
KIRGJISTAN - Kërkohet vizë
LAOS - Kërkohet vizë
Letoni Ditë 90 -
Liban - Kërkohet vizë
Lesoto Ditë 14 -
Liberia - Kërkohet vizë
LIBI - Kërkohet vizë
Lihtenshtajni Ditë 90 -
LITUANIA Ditë 90 -
LUKSEMBURG Ditë 90 -
MAQEDONI Ditë 14 -
Madagaskar Ditë 14 -
Malavi Ditë 90 -
MALAYSIA Ditë 90 -
Maldivet Ditë 90 -
MALI Ditë 14 -
Malta Ditë 90 -
ISHujt MARSHALL (REPUBLIKA E) Ditë 14 -
MAURITANIA Ditë 14 -
Mauritius Ditë 90 -
MEXICO Ditë 90 -
MIKRONEZIA (SHTETET E FEDERATA TË) Ditë 14 -
MOLDAVI (REPUBLIKA E) - Kërkohet vizë
MONAKO Ditë 90 -
MONGOLI Ditë 14 -
Mali i Zi (REPUBLIKA E ) Ditë 14 -
Montserrat Ditë 90 -
MAROKO Ditë 30 -
Mozambik Ditë 14 -
Mianmar - Kërkohet vizë
Namibia Ditë 90 -
Nauru Ditë 90 -
Nepal - Kërkohet vizë
Holandë Ditë 90 -
Zelanda e Re Ditë 90 -
Nikaragua - Kërkohet vizë
NIGER Ditë 14 -
Nigeri - Kërkohet vizë
NORVEGJI Ditë 90 -
Oman Ditë 30 -
Pakistan - Kërkohet vizë
PAKISTAN Pasaporta Diplomatike/Zyrtare Ditë 14 -
PALAU Ditë 14 -
PALESTINA (SHTETET E) - Kërkohet vizë
PANAMA Ditë 30 -
Papua New Guinea Ditë 90 -
Paraguaj Ditë 30 -
PERU Ditë 30 -
Pasaporta speciale peruane - Kërkohet vizë
FILIPINE Ditë 14 -
PITCAIRN, HENDERSON, DUCIE & OENO ISLANDS Ditë 90 -
POLAND Ditë 90 -
Portugali Ditë 90 -
Katar Ditë 30 -
RUMANI Ditë 90 -
FEDERATA RUSE Ditë 14 -
Ruanda - Kërkohet vizë
SAMOA (PERËNDIMOR) Ditë 30 -
SAN MARINO Ditë 90 -
SAO TOME DHE PRINCIPE Ditë 14 -
Arabia Saudite Ditë 30 -
Senegal - Kërkohet vizë
SERBIA (Republika e) (vetëm mbajtës të pasaportave biometrike serbe) Ditë 14 -
SERBIA (Republika e) ((poseduesit e pasaportave jobiometrike serbe ) - Kërkohet vizë
Sishel Ditë 90 -
SIERRA LEONE - Kërkohet vizë
SINGAPORE Ditë 90 -
REPUBLIKA SLLOVAKE Ditë 90 -
SLLOVENI Ditë 90 -
Ishujt Solomon - Kërkohet vizë
SOMALIA - Kërkohet vizë
Afrika e Jugut Ditë 30 -
SUDANI Jugor - Kërkohet vizë
SPANJË Ditë 90 -
SRI LANKA - Kërkohet vizë
PASAPORTA DIPLOMATIKE/ZYRTARE SRI LANKA 14 ditë -
ST. HELENA Ditë 90 -
ST. VARËSITË E HELENËS (ASCENSION, TRISTAN DA CUNHA) Ditë 90 -
ST. KITTS – NEVIS ANGUILLA Ditë 90 -
ST LUCIA Ditë 90 -
ST. VINCENT DHE GRENADINA Ditë 90 -
SUDAN - Kërkohet vizë
Surinami Ditë 14 -
Svaziland Ditë 90 -
SUEDI Ditë 90 -
Zvicër Ditë 90 -
SIRI - Kërkohet vizë
Taxhikistani - Kërkohet vizë
TANZANIA Ditë 90 -
Tajlandë Ditë 30 -
GJEORGJIA E JUGUT DHE ISHUJT SANDWICH TË JUGUT Ditë 90 -
ZONAT E BAZAVE SOVRANE TË AKROTIRIT DHE DHEKELIA Ditë 90 -
Togo - Kërkohet vizë
Pasaporta Diplomatike/Zyrtare e TOGO-s Ditë 14 -
Tonga Ditë 90 -
Pasaporta kombëtare Tongane - Kërkohet vizë
Pasaportat e Personave të Mbrojtur Tongan - Kërkohet vizë
TRINIDAD & TOBAGO Ditë 90 -
Tunizi Ditë 30 -
TURQIA Ditë 90 -
Turkmeni - Kërkohet vizë
TURKS DHE ISLANDET CAICOS Ditë 90 -
Tuvalu Ditë 90 -
TUVALU (me status kombëtar të deklaruar si 'I-TUVALU') - Kërkohet vizë
Uganda Ditë 30 -
UKRAINE Ditë 14 -
EMIRATET E BASHKUARA ARABE Ditë 30 -
Uruguai Ditë 90 -
Pasaportat e Uruguait të lëshuara sipas Dekretit 289/90 - Kërkohet vizë
SHBA Ditë 90 -
US TRUST TERRITORY OF ISLANDS OF PACIFIK (vetëm mbajtësit e pasaportave të Territorit të Trustit të SHBA) Ditë 14 -
Uzbekistan - Kërkohet vizë
Vanuatu Ditë 90 -
QYTETI I VATIKANIT Ditë 14 -
Pasaportat e Shërbimit të Vatikanit - Kërkohet vizë
VENEZUELA Ditë 90 -
Vietnam - Kërkohet vizë
JEMEN (REPUBLIKA E) - Kërkohet vizë
Zambia Ditë 90 -
Zimbabve Ditë 90 -
Të gjithë mbajtësit e dokumenteve të udhëtimit 'pa shtetësi' - Kërkohet vizë
Shtetasit e vendeve të tjera të huaja nuk kërkojnë viza për një vizitë Ditë 7 -

Imazhi i mësipërm i kopertinës është një fotografi nga FY Chic on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të aplikoni për një vizë Hong Kong?"

  1. মো ইমন

    আপনাদের হংকং দেশটা আমার প্রিয় একটি সুন্দর আমি কখনো আসি নাই মোবাই঍েযয঍েযর মার অনেক ইচ্ছা ছিল তোমাদের ভরে দেখজার িডিও করার জন্য আমি দুবাই ও ভারত ভ্রমক ক বেশি ছিল হংকং দেশটা ঘুরে দেখার জনআা ো আর আসতে হলে কিভাবে জানাবেন অনেক অনেক ইচ্ছে ছিল আসার জন্য
    লাভ ইউ হংকং দেশ!

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *