,

Si të blini një shtëpi në Izrael

Për të blerë një shtëpi në Izrael, filloni me Madeleine   I pastrehë. Ju gjithashtu mund të shikoni grupet në Facebook ose media të tjera sociale. Një shembull i njohur është  Gjuetia në shtëpi në Izrael.

Hapat për të blerë një shtëpi

Ju dëshironi të mbani parasysh disa gjëra kur blini banesa në Izrael. Këto hapa nuk janë në rregull.

Përcaktoni buxhetin tuaj

Është thelbësore të kuptosh se sa mund të përballosh të shpenzosh. Merrni parasysh të gjitha kostot që lidhen me blerjen e një shtëpie, duke përfshirë taksat, tarifat dhe rinovimet.

Buxheti juaj është shuma e tre gjërave të mëposhtme.

Kursimet e kaluara mund t'i mblidhni nga vetja ose familja juaj. Këto janë paratë që dëshironi të përdorni për një depozitë, taksa ose rinovime më thelbësore.

Shpenzimet mujore për qira ose banesa që keni tani. Këto janë paratë që ju do të shkoni në shlyerjen mujore të hipotekës ose financimit tuaj.

Kursimet mujore të ardhshme që parashikoni do t'i keni në muajt e ardhshëm. Këto janë para shtesë që mund të mbështeteni në buxhetin tuaj.

Gjeni një pronë

Për të gjetur një pronë në Izrael, kërkoni në internet ose kontaktoni një agjent imobiliar. Pasi të gjeni një pronë që ju pëlqen, planifikoni një shikim.

Ju mund të dëshironi të merrni financim fillimisht, kështu që ju e dini se sa para do të shpenzoni.

Punësoni një noter

Në Izrael, keni nevojë për një noter për të trajtuar aspektet ligjore të blerjes së një prone.

Një noter do të sigurojë që kontrata është ligjërisht e detyrueshme dhe do të regjistrojë ndryshimin e pronësisë në zyrën e regjistrimit të tokës. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat të pasurive të paluajtshme për t'ju ndihmuar. Kjo varet nga shtëpia që dëshironi të blini.

Paguani një depozitë

Ndonjëherë personi që po shitni shtëpinë mund t'ju kërkojë një depozitë. Kjo nuk është një kërkesë ligjore, por është e shpeshtë. Ju duhet të përdorni një ndërmjetës ligjor, si një noter ose një ndërmjetës i pasurive të paluajtshme, për të menaxhuar depozitën tuaj. Ju mund të merrni mbrapsht një pjesë të depozitës tuaj nëse nuk jeni duke blerë më pronën.

Ju mund t'i shmangni të gjitha këto duke marrë së pari financimin tuaj, kështu që mund të bëni vetëm një ofertë.

Merrni financim

Nëse keni nevojë për para, së pari pyesni familjen dhe miqtë tuaj. Janë paratë më të lira që mund të huazoni dhe mund t'i ktheni paratë e interesit komunitetit tuaj në vend të një banke.

Nëse keni nevojë për financim për të blerë një shtëpi, mund të aplikoni për një hipotekë nga një bankë. Ndoshta do t'ju duhet të shkoni nëpër disa banka për të gjetur një hipotekë që plotëson nevojat tuaja.

Do t'ju duhet të siguroni dokumentacion, si dëshmi të të ardhurave, identifikim dhe rezultat krediti.

Ju mund të kërkoni programe qeveritare dhe stimuj për pronarët e shtëpive. Bëni kërkimin tuaj, por gjithashtu kërkoni këshillim nga banka juaj.

Bëni një ofertë dhe nënshkruani kontratën.

Pasi të keni gjetur shtëpinë dhe të jeni të kënaqur me gjendjen e pronës, mund të bëni një ofertë. Pasi të keni arritur një marrëveshje, ju mund të nënshkruani kontratën në prani të një noteri.

Paguani dhe regjistroni pronën tuaj

Ju duhet të paguani për shtëpinë dhe taksat e pasurive të paluajtshme që vijnë me shtëpinë. Ju gjithashtu dëshironi të regjistroni pronën tuaj të re në regjistrin e tokës.

Në Izrael, ju mund t'i bëni të gjitha këto me ndihmën e noterit tuaj.

Gjeni një pronë për të blerë në Izrael

Ju mund të gjeni prona në Izrael në faqet e internetit ose aplikacionet e pasurive të paluajtshme, në Izrael.

Baidu, Google, Naver, Sogou, Yandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose një shtëpie me qira. Kjo mund të jetë, për shembull, "Shtëpi për shitje në Jerusalem" ose "Shtëpi për shitje në Tel-Aviv".

Ju gjithashtu mund të pyesni rreth familjes dhe miqve. Ndoshta dikush njeh dikë që po kërkon një blerës për pronën e tyre.

Ju mund të shikoni veprimet e shtëpisë në një zonë që ju intereson.

Llojet e shtëpive për të blerë

Ju mund të gjeni llojet e mëposhtme të shtëpive në Izrael

  • Vilat: Rezidencat me kopshte të lidhura me dy vila në vendin fqinj.
  • Duplekse: Apartamente shumëkatëshe me mure të përbashkëta, ndonjëherë duke përfshirë ballkone.
  • Banesa: Më të përhapurit janë apartamentet njëkatëshe, të rrethuara nga fqinjët me ballkone.
  • Penthouse: një apartament i madh me një tarracë ose ballkon private, zakonisht në katin e fundit.
  • Villas: Shtëpi të pavarura me kopshte dhe ballkone, opsioni më i shtrenjtë i strehimit.
  • Medurag: Shtëpitë e ndërtuara në shpatet malore, të arritshme me shkallë ose ashensorë, që akomodojnë terrenin.

Sa për të blerë një shtëpi në Izrael

Çmimi mesatar për metër katror për një shtëpi ose një apartament në Izrael është rreth 18,000 ILS, duke u rritur në 40,000 ILS në Jerusalem dhe 42,500 ILS në Tel Aviv.

1000 ILS është rreth 270 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 22,278 rupi indiane ose 1,940 juanë kinezë.

Blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 18,000 ILS.

Blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 14,944 ILS.

Në Jerusalem, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 40,000 ILS.

Në Jerusalem, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 23,500 ILS.

Në Tel Aviv, blerja e një apartamenti në qendër të qytetit mund të kushtojë rreth 42,500 ILS.

Në Tel Aviv, blerja e një apartamenti jashtë qendrës së qytetit mund të kushtojë rreth 30,000 ILS.

A lejohen të huajt të blejnë prona në Izrael?

Të huajt nuk kanë kufizime në blerjen e pasurive të paluajtshme në Izrael. Të huajt fitojnë prona në qytete të mëdha izraelite si Tel Aviv, Jerusalemi dhe Haifa.

Lexoni më shumë rreth

Si të gjeni një apartament në Tel Aviv

Si të merrni me qira një shtëpi në Izrael

Faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Izrael


Burimi: nderkombetare

Foto e kopertinës nga Haley Black on Pexels, Izrael.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *