,

Si të gjeni një apartament në Finlandë

Për të gjetur një apartament në Finlandë, një shtëpi ose një dhomë, mund të filloni me Vuokraovi.com, Etuovi.com, ose një grup FB si Vuokra-asunnot Helsinki.

Shumë burime janë në dispozicion për të gjetur një apartament ose një dhomë në Finlandë. Këto mund të jenë faqe interneti, grupe në Facebook ose reklama. Ju gjithashtu mund të ecni dhe të kërkoni sinjalistikë në shtëpi ose agjenci. Ju gjithashtu mund të bisedoni me njerëzit. Dikush mund të njohë dikë.

Mënyra se si të gjeni një apartament në Finlandë është e ngjashme nëse jeni banor apo i huaj i ri në Finlandë. Gjysma e popullsisë së Finlandës nuk zotëron vendin ku jeton. Marrja me qira është shumë e zakonshme në Finlandë.

Mundohuni të kontaktoni drejtpërdrejt me pronarët ose menaxherët e pronave. Nëse përdorni një agjenci, përcaktoni se sa duhet t'i paguani. Agjencitë ndonjëherë duan që ju t'u paguani qiranë e një muaji vetëm sepse ju tregojnë një apartament ose i shtojnë një përqindje parash në depozitën tuaj që mbajnë. Ju gjithashtu dëshironi të shmangni mashtruesit. Ju dëshironi të gjeni një pronar të ndershëm ose një agjenci të ndershme. Pra, bëni sa më shumë kërkime për njerëzit me të cilët keni të bëni.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për kërkimin e një apartamenti ose shtëpie. Ju mund të kërkoni "Apartamente me qira në Helsinki" ose "Shtëpi për shitje në Espoo".

Lexoni më shumë për një listë të faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Finlandë.

Të gjitha lidhjet në këtë artikull çojnë në burime në finlandisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate nëse keni nevojë. Ose ndonjë mjet tjetër përkthimi që ju pëlqen.

Hapat për të marrë një apartament në Finlandë

Ju dëshironi të ndiqni këto hapa për të gjetur strehim në Finlandë,

 • Përcaktoni buxhetin tuaj.
 • Kërkoni apartamentin personalisht ose online. Kontrolloni disa faqet e internetit të pasurive të paluajtshme.
 • Gjeni lagjen tuaj ideale.
 • Vendosni nëse doni të ndani strehimin tuaj me dikë.
 • Vendosni nëse dëshironi një apartament apo shtëpi të mobiluar apo të pamobiluar.
 • Nënshkruani një kontratë. Ju mund të keni nevojë për një kontratë zyrtare.

Sa e vështirë është të gjesh një apartament në Finlandë

Nëse jeni në Finlandë, mund të vizitoni vendndodhjet personalisht, por shikimi në internet është gjithashtu i mundur. Ndoshta është më e lehtë për pronarin nëse flisni finlandisht. Megjithatë, ju mund t'ia dilni me disa anglisht bazë përmes tekstit. Ose në ndonjë gjuhë tjetër që flet agjenti ose pronarja juaj.

Mund ta përballoni

Merrni parasysh të ardhurat tuaja dhe çfarë mund të përballoni. Apartamentet në Finlandë mund të jenë të shtrenjta, por ju mund të gjeni strehim të përballueshëm nëse i kërkoni ato për një kohë të gjatë.

Kostoja juaj e strehimit nuk duhet të jetë më shumë se një e treta e të ardhurave tuaja. Qiraja ose hipoteka mund të jenë gjysma e të ardhurave tuaja për një kohë të shkurtër. Më shumë se kaq është e paqëndrueshme, veçanërisht nëse keni dikë për t'u kujdesur.

Ju mund të mos keni nevojë për një punë me qira. Por pronarët duan të jenë të sigurt që ju mund të përballoni qiranë.

Mund t'ju duhet të siguroni më shumë dokumentacion nëse nuk punoni. Nëse jeni student, universiteti ose kolegji juaj mund t'ju udhëzojë për akomodimin.

Mendoni për opsionet e strehimit falas.

Mbështetja për familjet që përndryshe nuk do të ishin në gjendje të gjenin strehim të pranueshëm në tregun e banesave është qëllimi i ndihmës sociale për strehimin në Finlandë.

Çfarë strehimi keni nevojë? Dhe ku

Mendoni se çfarë ju nevojitet dhe ku.

Po kërkoni strehim në qytet, periferi apo fshat?

Keni nevojë për shumë hapësirë? Dëshironi të ndani banesën tuaj apo dëshironi të qëndroni vetëm?

A është vendi juaj afër transportit publik? Keni nevojë për një makinë?

Sa e shtrenjtë do të ishte të lëvizësh nga shtëpia në punën, shkollën, dyqanet e ushqimit, vendet argëtuese ose thjesht një park?

Ju merrni shumë opsione:

 • një shtrat në një dhomë të përbashkët;
 • një dhomë teke në një shtëpi ose apartament që është e përbashkët;
 • një apartament në studio;
 • një apartament ose shtëpi e mobiluar ose e pamobiluar.

Çfarë dokumentesh ju nevojiten për apartamentin në Finlandë

Cilat dokumente ju nevojiten varet nga kë po negocioni. Marrja me qira dhe ose blerja e akomodimit mund të jetë gjithashtu një marrëveshje midis individëve. Prandaj ndonjëherë ju duhen shumë dokumente, dhe herë të tjera mund të pajtoheni me një bisedë me tekst.

Për shembull, për të marrë me qira një apartament, një shtëpi ose një dhomë në Finlandë, mund t'ju duhet të tregoni një ose më shumë nga këto dokumente:

 • ID (pasaportë ose kartë identiteti)
 • Fletëpagesa ose verifikimi i të ardhurave.

Ju mund të mos keni nevojë të tregoni asgjë. Kjo varet nga marrëveshja juaj me qiradhënësen ose menaxherin e akomodimit.

Ju nevojiten më shumë dokumente dhe paguani taksa për transaksionin për të blerë një vend. Por ndonjëherë, mund të jetë e lehtë, për shembull, nëse gjeni një shtëpi në një ankand.

Sa kushton apartamenti mesatar në Finlandë

Apartamente me një dhomë gjumi në qendër të Helsinki zakonisht kushton rreth 950 € në muaj. Të huajt mund të shpenzojnë deri në 1,800 € në muaj për një apartament me tre dhoma gjumi. Çmimet e shtëpive janë disi më të arsyeshme në jug dhe lindje të vendit.

Blerja e një shtëpie në Finlandë mund të kushtojë nga 4,000 euro për metër katror deri në më shumë se 7,000 euro për metër katror.

Një dhomë është rreth 15 metra katrorë ose më shumë, një apartament në studio është rreth 50 metra katrorë dhe një apartament ose shtëpi e tërë duhet të jetë më shumë se 80 metra katrorë.

Dhjetë euro janë rreth 11 dollarë amerikanë, 900 rupi indiane ose 80 juanë kinezë.

Lexo më shumë në:

Si të blini një shtëpi në Gjermani,

Si të merrni me qira strehim në Gjermani,

Faqja e internetit e pasurive të paluajtshme në Gjermani.


Burimi: Etuovi.com

Imazhi i kopertinës është brenda Helsinki, Finlandë. Foto nga GRAHAM MANSFIELD on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *