,

Si të gjeni një apartament në Poloni?

Për të gjetur një apartament në Poloni, mund të filloni nga Otodom or Adresowo.pl. Ju gjithashtu mund të kërkoni grupe në Facebook që flasin për apartamente në Poloni.

Kur zhvendoseni në një vend të ri, një vend të ri ose një qytet të ri, akomodimi është gjithmonë një shqetësim. E njëjta gjë vlen edhe në Poloni dhe atëherë ne duhet të gjejmë mënyra se si të gjejmë një apartament në Poloni. Nëse vendosni të lëvizni, duhet të filloni të mendoni për apartamentin që përputhet me kriteret tuaja. Këtu janë mënyrat më të lehta për të gjetur një apartament.

Shumica e burimeve të lidhura më poshtë janë në polonisht ose anglisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Si të gjeni një apartament në Poloni?

Ju duhet të gjeni një apartament që përmbush pritshmëritë tuaja, buxhetin tuaj, si dhe një vendndodhje të mirë. Krahasuar me vende të tjera si Gjermania, Franca, Spanja ose Britania e Madhe kostoja e qirasë është e ulët në Poloni. Por këto çmime janë në rritje dhe do të rriten. Është e rëndësishme të kuptoni se cilat gjëra duhet të shmangni mashtrimet.

Më poshtë janë disa nga portalet online të cilat ju bëjnë më të lehtë kërkimin e një apartamenti në Poloni.

Otodom është faqja e internetit më e njohur e pasurive të paluajtshme në Poloni. liston shitjet dhe qiratë për banesa, shtëpi, parcela toke, lokale tregtare. Ajo gjithashtu ofron zyra të pasurive të paluajtshme, të drejtpërdrejta dhe nga zhvilluesit.

Nieruchomosci-online.pl është një tjetër faqe interneti e njohur për pasuri të paluajtshme.

Adresowo.pl ka reklama të pasurive të paluajtshme pa ndërmjetës në Poloni. Ka oferta nga ndërmjetësit dhe zhvilluesit.

Morizon.pl është një tjetër faqe interneti e njohur e pasurive të paluajtshme në Poloni.

Domiporta është një tjetër faqe interneti e njohur e pasurive të paluajtshme në Poloni.

Rentflat Poloni është një tjetër faqe interneti për pasuri të paluajtshme në Poloni.

Grupet në Facebook për të gjetur një apartament në Poloni

Këto janë disa Grupet në Facebook Mësova për gjetjen e një apartamenti në Poloni. Mund të gjeni më shumë.

BANESA ME QIRA VARSAW CITY është një grup për akomodimin në Varshavë, Poloni.

Akomodimi – Makina me qira në dhomë të sheshtë Lublin Poloni është një grup për akomodim në Lublin.

Krakov Apartamente 4 Qira është një grup për akomodimin në Lublin, Poloni.

TE HUAJ VARSHAVË / BANESA / AKOMODIM është një grup në Facebook për akomodimin në Poloni.

Akomodimi për Indianët në Poloni është një grup në Facebook për akomodimin në Poloni.

Llojet e apartamenteve në Poloni

Pavarësisht nga apartamenti që merrni me qira, duhet të keni një sy të mirë për detajet. Dhe ju dëshironi të mbledhni të gjitha informacionet në lidhje me apartamentin. Mos hezitoni t'i bëni ndonjë pyetje qiradhënësit përpara se të merrni me qira. Nëse pronarja refuzon të japë detaje, ju nuk duhet të merreni me asnjë apartament të tillë. Më poshtë janë llojet e apartamenteve të disponueshme në Poloni:

  • Konvikte publike dhe private
  • Strehim i përbashkët
  • Banesa private

Mund të merrni me qira një apartament në Poloni?

Po, ju mund të merrni me qira një apartament në Poloni dhe periudha e zakonshme e qirasë në Poloni është 12 muaj. Sigurohuni që do të qëndroni për një periudhë kaq të gjatë. Pasi që zakonisht është e pamundur të përfundojë më shpejt marrëveshja. Depozita për qira është e barabartë me qiranë një ose dy muaj.

Sa kushton qiraja në muaj në Poloni?

Çmimet mesatare të qirasë këtu ndryshojnë nga qyteti në qytet.

1000 PLN zlotitë polake janë rreth 240 USD, ose 215 EUR, ose 18,000 INR, ose 2,900 CNY.

Varshava ka apartamente të vogla, rreth 35 metra katrorë, të cilat ju kushtojnë 1900 PLN në muaj. Apartamentet prej 35 deri në 50 metra katrorë janë 2400 PLN në muaj. Apartamentet prej 50 deri në 70 metra katrorë janë 3300 PLN. 70 metra katror apartament janë rreth 4100 PLN.

Gdansk ka apartamente të vogla, rreth 35 metra katrorë, të cilat ju kushtojnë 1,500 PLN në muaj. Apartamentet prej 35 deri në 50 metra katrorë janë 1,900 PLN në muaj. Apartamentet prej 50 deri në 70 metra katrorë janë 2,400 PLN. 70 metra katror apartament janë rreth 2,900 PLN.

Krakovi ka apartamente të vogla, rreth 35 metra katrorë, të cilat ju kushtojnë 1,350 PLN në muaj. Apartamentet prej 35 deri në 50 metra katrorë janë 1,600 PLN në muaj. Apartamentet prej 50 deri në 70 metra katrorë janë 2,400 PLN. 70 metra katror apartament janë rreth 2,800 PLN.

Wroclaw ka apartamente të vogla, rreth 35 metra katrorë, të cilat ju kushtojnë 1,700 PLN në muaj. Apartamentet prej 35 deri në 50 metra katrorë janë 2,200 PLN në muaj. Apartamentet prej 50 deri në 70 metra katrorë janë 2,700 PLN. 70 metra katror apartament janë rreth 3,600 PLN.

Dokumentet e nevojshme për regjistrimin e një apartamenti në Poloni

Duhet të vizitoni zyrën e Regjistrimit në Këshillin Bashkiak aty pranë.

  • Formulari i plotësuar i regjistrimit të qëndrimit të përkohshëm.
  • Një dokument identifikimi. Kjo mund të jetë një kartë identiteti, një pasaportë ose një kartë qëndrimi.
  • Konfirmim nga pronarja.

Pika për t'u mbajtur mend kur gjeni një apartament në Poloni

Polonia nuk është e ndryshme nga vendet e tjera kur gjeni ose merrni me qira një apartament. Negocioni çdo detaj që lidhet me apartamentin përpara nënshkrimit të kontratës. Dhe kini kujdes për çdo klauzolë të fshehur që zhvendos barrën mbi ju.

Gjeni një vend të mirë

Bëni pyetje pronarit për rrethinën. Sigurohuni që të lexoni rreth rretheve dhe qytetit ku planifikoni të merrni me qira një apartament. Mund të ndryshojë në siguri, transport publik dhe lehtësira.

Mos paguani para para

Asnjëherë mos u mbështetni në foto. Kontrolloni nëse gjithçka është në rregull dhe kontrata është e saktë. Kini parasysh çmimin mesatar për të marrë me qira një apartament në Poloni.

Bej kujdes

Nëse diçka tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë, atëherë mund të jetë një kurth. Pra, sigurohuni që të kontrolloni të gjitha detajet përpara se të nënshkruani kontratën. Para nënshkrimit të kontratës vizitoni apartamentin. Dhe përpiquni të vini re dëmet dhe të informoni pronarin për to. Dhe riparojeni ose përndryshe mund të tarifoheni kur dilni nga apartamenti.

Mos paguani depozita shumë të mëdha

Asnjëherë mos bini dakord për depozita të mëdha. Si në përgjithësi, një depozitë në Poloni për marrjen me qira të një dhome ose apartamenti është e njëjtë me çmimin e qirasë për një ose dy muaj.

Bëni një përshtypje të mirë

Kur takoheni me pronarin, lini një përshtypje të mirë, visheni zgjuar dhe jini të sjellshëm. Zonja e qirasë mund të kontrollojë të kaluarën tuaj duke bërë disa pyetje personale.

Kontrolloni buxhetin tuaj

Llogaritni shumën që mund të përballoni dhe mos merrni me qira një apartament që mezi e përballoni. Pasi kostoja e jetesës nuk është vetëm pagimi i qirasë dhe faturave, por edhe ushqimi, transporti dhe kujdesi shëndetësor. Si rregull, qiraja juaj duhet të jetë më pak se një e treta e të ardhurave tuaja mujore.

Kontrolloni kontratën

Ju gjithmonë mund t'i kërkoni pronares të dërgojë një kopje të kontratës në emailin tuaj për të kontrolluar nëse gjithçka është në vend. Kontrolloni detajet e shumës së depozitës dhe kohën e kthimit të saj. Cila do të jetë data juaj e pagesës mujore të qirasë? Cilat kosto përfshin qiraja? Kuptoni kohën e qirasë, mënyrën e pagesës. Dhe kontrolloni informacionin për qiradhënësin dhe qiramarrësin.


Burimi: Byroja e Migracionit

Imazhi i mësipërm i kopertinës është diku në Varshavë, Poloni. Foto nga elCarito on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një apartament në Poloni?"

  1. mən maj ayının 20 si varşavada olacam mene normal 1 otaq ev lazımdı köməklik görseden emekdaş olsa tam eziyeti qarşılanacaq. +99470 781 51 51 elaqe nömrəm vac var

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *