,

Si të gjeni një punë në Angola

Për të gjetur një punë në Angola, mund të filloni nga jobartis.com net-empregos.com. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Angola duhet së pari të kërkojë një punë në Angola. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Angola. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Angola.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Angola. Qytetarët dhe banorët e Angolës nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Angola pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Angola.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht dhe portugalisht. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Angolë?

Ju mund të gjeni një punë në Angolë duke kërkuar në internet për mundësi pune në Angolë. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Angolan qytetarët dhe banorët nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e punës në Angolë

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë Angolë. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, “menaxher ndërtimi në Luanda" ose "Inxhinier Elektrik në N'dalatando." Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "inxhinier nafte në Luanda" ose "mësues në Huambo".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Angolë dhe punët.

jobartis.com 

net-empregos.com 

angoemprego.com

emprego.co.ao 

emprego. sapo.pt  

karrierësinafrica.com është një faqe interneti pune në Angolë. Ka lista pune në shumë qytete

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë Angolë.

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punët në Angolë. I gjeta këto grupe duke folur për punët në Angolë. Mund të kërkoni më shumë.

EMPREGO & EMPREENDER EM ANGOLA

VAGAS DE EMPREGO ANGOLA

EMPREGO EM ANGOLA

Emprego në Angolë

VAGAS DE EMPREGO ANGOLA

Punë në Angola

ao.linkedin.com

Agjencitë e rekrutimit në Angolë.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjensi rekrutimi pranë Luandës" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni brenda Angolë. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Angolë.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Pyetni rreth jush për punë në Angolë.

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në të Angolë. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Angolë, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës Angolë.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Angolë.

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Angola. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Lobito".

Ecni kudo në Angola për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Angola, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Huambo". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Angolës, por mund të jenë gjithashtu të disponueshme për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Angolë" ose "Programi i punësimit në Angolë". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Tradicioni në Luanda, Angola. Foto nga Emmanuel Zua on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Angola"

  1. Felix gonzalez loredo

    necesito trabajar soje cubano

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *