,

Si të gjeni një punë në Bjellorusi

Për të gjetur një punë në Bjellorusi, mund të filloni me Belmeta rabota. nga. Të gjithë ata që duan një punë në Bjellorusi duhet së pari të kërkojnë një të tillë. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Bjellorusi. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Bjellorusi.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Bjellorusi. Qytetarët bjellorusë dhe banorët nuk keni nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Bjellorusi pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Bjellorusi.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht dhe bjellorusisht. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Bjellorusi

Ju mund të gjeni një punë në Bjellorusi duke kërkuar në internet për mundësi pune në Bjellorusi. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët e Bjellorusisë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Bjellorusi

Shumë faqe interneti për punë mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Bjellorusi. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, "menaxher ndërtimi në Minsk" ose "Mekanik në Barysaw." Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni për "Menaxheri i hotelit në Salihorsk" ose "Infermiere në Minks". Google Maps, Baidu Maps, Naver Maps, 2GIS ose çdo aplikacion tjetër hartash mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook duke diskutuar Bjellorusinë dhe vendet e punës.

rabota. nga

belmeta

pracaba. nga

JobLab.by Rabota Dlya Vas

Kadrovik. nga

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Bjellorusi

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punë në Bjellorusi. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Bjellorusi. Mund të kërkoni më shumë.

nga.linkedin.com është gjithashtu i popullarizuar kur lidheni me rrjete për punë në Bjellorusi.

Agjencitë e rekrutimit në Bjellorusi

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Minks" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Bjellorusi. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Bjellorusi.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Bjellorusi.

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Bjellorusi. Disa nga miqtë ose familja juaj do të njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Bjellorusi, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Bjellorusi.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Bjellorusi

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Armeni. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Barysaw".

Ecni kudo në Bjellorusi për punë të mundshme.

Nëse jeni diku në Bjellorusi, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Salihorskës". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët bjellorusë, por mund të jenë gjithashtu të disponueshme për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Bjellorusi" ose "Programi i punësimit në Bjellorusi". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimi: SimilarWeb

Foto nga Vitali Adutskevich

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *