,

Si të gjeni një punë në Bosnje dhe Hercegovinë

Për të gjetur një punë në Bosnje dhe Hercegovinë, mund të filloni me serda. ba   poslovi. ba. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Bosnje dhe Hercegovinë duhet së pari të kërkojë një punë në Bosnje dhe Hercegovinë. Ju mund të shikoni për agjencitë e rekrutimit në Bosnje dhe Hercegovinë. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Bosnje dhe Hercegovinë.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Bosnje dhe Hercegovinë. Qytetarët dhe banorët e Bosnjë-Hercegovinës nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune në mënyrë që të vini në Bosnje dhe Hercegovinë pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Bosnje dhe Hercegovinë.

Shumica e faqeve të internetit dhe aplikacioneve janë në anglisht, Bosnje dhe Hercegovinë. Nëse keni nevojë për përkthim, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Bosnje dhe Hercegovinë

Ju mund të gjeni një punë në Bosnje dhe Hercegovinë duke kërkuar në internet për mundësi pune në Bosnje dhe Hercegovinë. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët e Bosnjë-Hercegovinës nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Bosnje dhe Hercegovinë

Shumë faqe interneti për punë mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Bosnje dhe Hercegovinë. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, “menaxher ndërtimi në Sarajevë” ose “Mekanik në Banja Luka”. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "Inxhinier Elektrik në Zenicë" ose "Menaxherë të Bankës në Sarajevë".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Bosnjë dhe Hercegovinën dhe vendet e punës.

serda. ba 

poslovi. ba

szks. ba 

Boljiposao

Grupe Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Bosnje dhe Hercegovinë

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Bosnje dhe Hercegovinë. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Bosnje dhe Hercegovinë. Mund të kërkoni më shumë.

Punët më të mira Bosnjë dhe Hercegovinë, Sarajevë

ba.linkedin.com

Agjencitë e rekrutimit në Bosnje dhe Hercegovinë

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Ju mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Sarajevës" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër harte. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Bosnje dhe Hercegovinë. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Bosnje dhe Hercegovinë.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Bosnje dhe Hercegovinë.

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Bosnje dhe Hercegovinë. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Bosnje dhe Hercegovinë, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Bosnje dhe Hercegovinë.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Bosnje dhe Hercegovinë

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Bosnje dhe Hercegovinë. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika afër Sarajevës".

Ecni kudo në Bosnje dhe Hercegovinë për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Bosnje dhe Hercegovinë, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Banja Lukës". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Bosnje dhe Hercegovinës, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Bosnje dhe Hercegovinë" ose "Programi i punësimit në Bosnje dhe Hercegovinë". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimi: SimilarWeb

Foto nga Xhemile Husha

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

4 përgjigje për “Si të gjesh punë në Bosnje dhe Hercegovinë”

 1. Fridon Shashiashvili

  Përndryshe, nëse nuk është e mundur të punohet

 2. السلام عليكم شاب من الجزائر نبحث عن عمل مهناتي سائق محترف وخبرة في زراعة الشلات نبحث عن عمل في البوسنة والهرسك كمتطوع

 3. خالد السبقي

  مهندس كهرباء خبره ابحث عن عمل مناسب بالبوسنه و الهرسك بغرض الاقامه
  خبرة اشراف وتنفيذ وصيانه وكهروميكانيك
  العمر ٦١ سنه-مصر -اتكلم العربيه واجيد الانجليزيه
  201097544940 +

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *