,

Si të gjeni një punë në Burkina Faso

Për të gjetur një punë në Burkina Faso, mund të filloni me Unjobnet Impakti. Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Burkina Faso duhet të kërkojë fillimisht një punë. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Burkina Faso. Gjithashtu, mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Burkina Faso.

Burkina Faso është pjesë e Komunitetit Ekonomik të Shteteve të Afrikës Perëndimore, KESHPA. Kepi ​​Verde, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegali dhe Sierra Leone janë të gjitha shtete anëtare të Zonës A të ECOWAS. Benini, Burkina Faso, Gana, Bregu i Fildishtë, Nigeri, Nigeria dhe Togo janë të gjitha shtete anëtare të Zonës B të ECOWAS.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Burkina Faso. Qytetarët, banorët dhe shumica e Burkina Fasos KESHPA shtetasit nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Burkina Faso pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Burkina Faso dhe si të merrni një leje pune për Burkina Faso.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht ose frëngjisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi për t'i shfletuar ato.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Burkina Faso

Ju mund të gjeni një punë në Burkina Faso duke kërkuar në internet për mundësi pune. Ju mund të gjeni një punë në një kompani, një agjenci rekrutimi ose një agjenci punësimi.

Qytetarët dhe banorët e Burkina Fasos nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Burkina Faso

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Burkina Faso. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Për shembull, 'punëtor ndërtimi në Bobo-Dioulasso' ose 'Babysitter në Ouagadougou'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Ouagadougou" ose "Mall in Bobo-Dioulasso".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Burkina Fason ose për punë.

unjobnet

pishinë me ndikim

jobnetafrica

minierën e karrierës

Jobisland

karrierësinafrika

ne-xpats

bf. përdorni ambasadën

Me të vërtetë

papune

UNICEF

remoterocketship

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Burkina Faso

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëz për punë në Burkina Faso. I gjeta këto grupe për punë në Burkina Faso. Mund të kërkoni më shumë.

Ressortissants du Burkina Faso aux USA/ Njerëz nga Burkina Faso në SHBA

Ambasada Amerikane Ouaga

Përforcues i punës Burkina Faso

Punë mësuesi në Burkina Faso

Punë në dispozicion Gana

bf.LinkedIn është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Burkina Faso.

Agjenci rekrutimi në Burkina Faso

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Ouagadougou" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Burkina Faso. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Burkina Faso.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Burkina Faso

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Burkina Faso. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Burkina Faso, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni për punët në Burkina Faso.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Burkina Faso

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Burkina Faso. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo hartë e aplikacionit të hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Ouagadougou'.

Ecni kudo në Burkina Faso për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Burkina Faso, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Bobo-Dioulasso'. Ju mund t'i vizitoni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Burkina Fasos, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Burkina Faso" ose "Programi i punësimit në Burkina Faso". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: SimilarWeb 

Foto nga mtcurado on  Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *