,

Si të gjeni një punë në Egjipt

Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Egjipt duhet së pari të kërkojë një punë në Egjipt. Ju mund të kërkoni agjencitë e rekrutimit në Egjipt. Për të gjetur një punë në Egjipt, mund të filloni nga wuzzuf.net  faselhd. klubi. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Egjipt.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Egjipt. Qytetarët dhe banorët egjiptianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Egjipt pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Egjipt.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht dhe arabisht. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Egjipt?

Ju mund të gjeni një punë në Egjipt duke kërkuar në internet për mundësi pune në Egjipt. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët egjiptianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Egjipt.

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë Egjipt. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, “menaxher ndërtimi në Kajro" ose "Mekanik në Aleksandri". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "kamerier në Sharm El Sheikh" ose "Menaxherë të Bankës në Kajro".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Egjipt dhe punët.

Bayt

edarabia.com

ALX

Wuzzuf

forasna.com

Me të vërtetë

Akhtaboot

Craigslist

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë Egjipt.

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punët në Egjipt. I gjeta këto grupe duke folur për punët në Egjipt. Mund të kërkoni më shumë.

Për punë

وظائف dhe pune

Punë në Egjipt

Punë në Egjipt

Punë me kohë të pjesshme me kohë të plotë në Egjipt

Punë në Egjipt

Punë në Egjipt

Call Center Gjeni Punë në Egjipt

Punë e mësuesit për çerdhe në Egjipt

p.sh.linkedin.com është gjithashtu një zgjedhje popullore kur rrjetëzimi për punë në Egjipt.

Agjenci rekrutimi në Egjipt

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Kajros" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni brenda Egjipt”,. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Egjipt.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Egjipt.

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në të Egjipt. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Egjipt, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës Egjipt.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Egjipt.

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Egjipt. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Kajros".

Ecni kudo në Egjipt për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Egjipt, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Gizës". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për Egjiptian rezidentë, por mund të jenë në dispozicion edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Egjipt skema e punësimit” ose “Egjipt programin e punësimit.” Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Market in Kajro, Egjipt. Foto nga Alex Azabache on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *