,

Si të gjeni një punë në Etiopi? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë

Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Etiopi duhet së pari të kërkojë një punë në Etiopi. etioPunë, Ezega janë disa faqe ku mund të gjeni punë.

Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Etiopi. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Etiopi.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Etiopi. Qytetarët dhe banorët etiopianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Etiopi pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Etiopi dhe se si të merrni një leje pune për Etiopi.

Etiopia është një destinacion tërheqës për të gjithë. Ka një ekonomi në rritje. Mësimi i gjuhës angleze është ende i kërkuar. Puna mund të jetë e këndshme dhe e këndshme në Etiopi.

Etiopia është një rajon i Bririt të Afrikës. Gjuha amharike është gjuha zyrtare. Më poshtë është një listë e opsioneve për të gjetur punë në Etiopi.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht, Oromo ose Amharic. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Si të gjeni një punë në Etiopi?

Hapi i parë për të gjetur një punë në Etiopi është të gjeni një punë në Etiopi. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Etiopi në seksionet më poshtë.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse banoni në Etiopi. Qytetarët dhe banorët etiopianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në Etiopi nëse nuk jeni tashmë në Etiopi.

Është relativisht e shpejtë për të marrë një leje pune në Etiopi. Në krahasim me shumë shërbime të tjera qeveritare. Afati për marrjen e lejes së punës nuk është më i gjatë se dy ditë në Ministrinë e Punës dhe Çështjeve Sociale. Për më shumë detaje, ju lutemi vizitoni faqen e internetit të ambasadës tuaj lokale.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Ju do të duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për të marrë një leje pune ose një vizë pune për ju.

Ju gjithashtu mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Etiopi pa një ofertë pune më parë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Etiopi?

Ju mund të gjeni një punë në Etiopi duke kërkuar në internet për mundësi pune në Etiopi. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Etiopi

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Etiopi. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, 'punëtor ndërtimi në Gondar' ose 'Babysitter në Addis Ababa'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Mekelle" ose "Mall in Boston".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Etiopinë ose për punë.

etioPunë është një faqe interneti e njohur për punë në Etiopi. Është një vend i mirë për të filluar kërkimin e punësimit në çdo industri.

Punë gazetare është një vend pune në Etiopi.

të tjerët është një tjetër vend pune në Etiopi.

jobweb etiopi është një tjetër vend pune në Etiopi.

geezjobs është një tjetër vend pune në Etiopi.

alljobspo.com

Punët e KB ka të bëjë me punën për Kombet e Bashkuara në Etiopi.

Uebfaqe më të dobishme për të gjetur një punë në Etiopi

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Ezega është klasifikuar në Etiopi. Ka lista pune.

Jiji Etiopia është klasifikuar në Etiopi. Ka lista pune.

Advance-africa.com ka të bëjë me bursat dhe vullnetarizmin. Ka lista pune edhe në Etiopi.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Etiopi

Grupet në Facebook ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Etiopi. I gjeta këto grupe për punë në Etiopi. Mund të kërkoni më shumë.

është një grup i njohur në Facebook për punët në Etiopi. është një grup publik me mbi njëqind mijë anëtarë.

është një grup i njohur në Facebook për punët në Etiopi.

është një grup i njohur në Facebook për punët në Etiopi.

është një grup i njohur në Facebook për punët në Etiopi.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Etiopinë.

LinkedIn Etiopi është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Etiopi.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Etiopi. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Etiopi.

Agjenci rekrutimi në Etiopi

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Gondar' në Google Maps ose në ndonjë uebsajt tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Etiopi, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Etiopi.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në Etiopi

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.

Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.

Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.

Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Addis Ababa' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Etiopi, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Etiopi.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Etiopi

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Etiopi. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Për të gjetur një punë në Etiopi, shikoni gazetat lokale, tabelat lokale të buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë një burim i mirë informacioni rreth vendeve të punës në Etiopi.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Etiopi

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Etiopi. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Adama, Etiopi'.

Ecni kudo në Etiopi për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Etiopi, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Mekelle'. Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët etiopianë, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për 'Skema e punësimit në Etiopi' ose 'Programi i punësimit në Etiopi'.


Imazhi i mësipërm tregon diku në Addis Abeba, Etiopi. Foto nga Dhuratë Habeshaw on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Etiopi? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë”

  1. Moisiu

    Pershendetje Mirembrema,
    jam shtetas i Ugandës që është i interesuar të hapë një agjenci rekrutimi në Etiopi.
    cilat janë kërkesat.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *