,

Si të gjeni një punë në Hong Kong

Për të gjetur një punë në Hong Kong, bëni kërkimin tuaj, lidhuni dhe aplikoni për punë në internet dhe personalisht. Mund të filloni me Gov.hk JobsDB nga Seek. Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Hong Kong duhet të kërkojnë një punë në Hong Kong. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Hong Kong. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Hong Kong.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Hong Kong. Qytetarët dhe banorët e Hong Kongut nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Hong Kong pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Hong Kong.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Hong Kong

Ju mund të gjeni një punë në Hong Kong duke kërkuar në internet për mundësi pune në Hong Kong. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët e Hong Kongut nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Hong Kong

Për të gjetur një punë, provoni të përdorni motorët e kërkimit si Baidu, Google, Naver, Sogouose Yandex. Për shembull, përpiquni të kërkoni "Punëtor ndërtimi në Hong Kong" ose "Shofer transporti në Hong Kong" dhe mos qëndroni vetëm në faqet e para të rezultateve.

Provoni uebsajte të ndryshme pune derisa të gjeni atë që kërkoni. Ju gjithashtu mund të kërkoni organizata që mund të kenë vende pune, si "Shtëpiatare në Hong Kong" ose "Inxhinier në Hong Kong".

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Hong Kong. Disa prej tyre janë të fokusuara në profesione dhe industri specifike.

Kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës më poshtë:

Gov.hk

JobsDB nga Seek

Zhaopin

CT punë të mira

1.jobs.gov.hk/0/

Me të vërtetë

Merr punë

Cpjobs

rekrut

Tregu i punës

Një program i drejtuar nga qeveria e Hong Kongut i quajtur "Lista e talenteve” i shtyn njerëzit në punë të caktuara të lëvizin në Hong Kong përmes Skema cilësore e pranimit të migrantëve.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Hong Kong

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punë në Hong Kong. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Hong Kong. Mund të kërkoni më shumë.

HONG KONG PUNE NDIHMËSORE TË SHTËPIVE

Shërbëtorja në Hong Kong përfundoi kontaktin me ndihmësit

Punë në Hong Kong

Punë në Hong Kong

Puna në Hong Kong! (Për punëkërkuesit, punëdhënësit dhe gjuetarët e kokës)

Punë me kohë të pjesshme në Hong Kong

Agjencitë e rekrutimit në Hong Kong

Google Maps, Hartat Baidu, Naver Maps, 2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Hong Kongut" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Hong Kong, kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Hong Kong.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Hong Kong

Për të gjetur një punë në Hong Kong, flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Hong Kong. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që t'ju ndihmojë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika afër Hong Kongut".

Ecni kudo në Hong Kong për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Hong Kong, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Hong Kongut". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Gjithashtu, lexoni:

Si të gjeni një punë në Kinë

Si të gjeni një punë në Guangzhou

Si të gjeni një punë në Chengdu

Si të gjeni një punë në Chongqing


Burimi: SimilarWeb

Foto nga Robson Hatsukami Morgan on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Hong Kong"

  1. Saman

    carpentera

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *