,

Si të gjeni një punë në Indonezi

Për të gjetur një punë në Indonezi, mund të filloni nga Jobstreet.co.id disnakerja.com. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Indonezi duhet së pari të kërkojë një punë në Indonezi. Ju mund të kërkoni agjencitë e rekrutimit në Indonezi. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Indonezi.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Indonezi. Qytetarët dhe banorët indonezianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Indonezi pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Indonezi.

Faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë të gjitha në anglisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Indonezi

Ju mund të gjeni një punë në Indonezi duke kërkuar në internet për mundësi pune. Ju mund të gjeni një punë në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët indonezianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Indonezi

Për të gjetur një punë, provoni të përdorni motorët e kërkimit si Baidu, Google, Naver, Sogouose Yandex. Për shembull, provoni të kërkoni "Menaxheri i Ndërtimit në Xhakartë"Ose"Inxhinieri Prodhimi në Bekasi,” dhe mos u kufizoni në faqet e para të rezultateve.

Provoni uebsajte të ndryshme pune derisa të gjeni atë që kërkoni. Ju gjithashtu mund të kërkoni organizata me vende pune, si "Inxhinier Elektrik në Kerawang" ose "Trajnues i Menaxhimit të Fushës në Makassar".

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Indonezi. Disa prej tyre janë të fokusuara në profesione dhe industri specifike.

Kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës më poshtë:

Jobstreet.co.id

Olx Indonezia 

Carousell Indonezia 

Trovit Indonezia 

disnakerja

id. me të vërtetë 

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Indonezi

Grupet në Facebook ju ndihmojë të lidheni me njerëzit në lidhje me punët në Indonezi. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Indonezi. Mund të kërkoni më shumë.

Lowongan Kerja

LOWONGAN PEKERJAAN

Informacion Lowongan Kerja Terbaru 2022

LOWONGAN KERJA INDONEZI

id.linkedin.com

kalibrr

Agjencitë e rekrutimit në Indonezi

Google Maps, Hartat Baidu, Naver Maps, 2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë." Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Xhakartës" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Indonezi. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Indonezi.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Indonezi

Për të gjetur një punë në Indonezi, flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar atje. Disa nga miqtë ose familja juaj do të njohin dikë që mund t'ju ndihmojë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "Fabrika pranë Chennai".

Ecni kudo në Indonezi për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Indonezi, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Jakarta Barat". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët indonezianë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Indonezi" ose "Programi i punësimit në Indonezi". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimi: SimilarWeb

Foto nga Radosllav Bali on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të gjesh një punë në Indonezi"

 1. فهیم

  Hi
  آیا با ویزای توری که وارد اندونزی نمی شود درخواست برای ماندن کرد و سند کار دریافت کرد
  ممنون میشم جواب jepni

 2. Fahim

  Hi
  آیا با ویزای توری که وارد اندونزی نمی شود درخواست برای ماندن کرد و سند کار دریافت کرد
  ممنون میشم جواب jepni

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *