,

Si të gjeni një punë në Irak

Për të gjetur një punë në Irak, mund të filloni nga bejt depune. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Irak duhet së pari të kërkojë një punë në Irak. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Irak. Dhe ju mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Irak.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Irak. Qytetarët dhe banorët irakianë, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Irak pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të kërkoni një punë në Irak.

Për të respektuar ligjin irakian, shumicës së individëve nga vendet e huaja u kërkohet të marrin një vizë përpara se të vizitojnë Irakun. Megjithatë, disa vizitorëve nga vende të veçanta u jepen viza pas mbërritjes në aeroportet e përcaktuara, ndërsa të tjerëve u ndalohet të hyjnë fare në Irak.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht dhe arabisht. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Irak

Ju mund të gjeni një punë në Irak duke kërkuar në internet për mundësi pune në Irak. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Qytetarët dhe banorët irakianë, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Lexo më shumë:

Si të gjeni një punë në Bagdad

Si të merrni një vizë për në Irak?

Faqet e internetit të punës në Irak

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Irak. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë, për shembull, "punëtor ndërtimi në Mosul" ose "inxhinier nafte në Bagdad". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të kuptoni menjëherë se çfarë ka përreth dhe cilat faqe interneti pune i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni për shembull "Doctor in Basra" ose "Mall in Sulaymaniya (Slemani)". Google Maps, Baidu Maps, Naver Maps, 2GIS ose çdo aplikacion tjetër hartash, mund t'ju ndihmojnë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Irakun apo vendet e punës.

bejt

mesoj4mire

depune

ncciraqjobs

irak.tankib

Gulfalent

Naukrigulf
gjiri i gjetur
karierjet

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Irak

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Irak. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Irak. Mund të kërkoni më shumë.

loi

Agjencitë e rekrutimit në Irak

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Ju mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Bagdadit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Irak. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Irak.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Irak

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Irak. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Irak, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Irak.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Irak

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Irak. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Mosulit".

Ecni kudo në Irak për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Irak, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Basrës". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët irakianë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Irak" ose "Programi i punësimit në Irak". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është marrë Kurdistan i Irakut, Erbil, Irak. Foto nga Levi Meir Clancy on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Si të gjesh një punë në Irak"

  1. Hassan

    faleminderit

  2. مصطفى عبدالله رسلان حميده

    اريد السفر لدولة العراق

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *