,

Si të gjeni një punë në Libi

Për të gjetur një punë në Libi, mund të filloni nga naukrigulf.com libyanjobs.ly. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Libi duhet së pari të kërkojë një punë në Libi. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Libi. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Libi.

Once you find a job, you may need a work permit. You can do this from abroad or in Libya. Libyan citizens and residents do not need a work permit to find a job. In most cases, every other nationality wants to apply for a work permit to work with regular documents. You can do this together with your new employer or employment agency. Or you can find a work visa scheme to come to Libya without a job offer. Read more below on how to find a job in Libya.

Shumica e faqeve të internetit dhe aplikacioneve janë në anglisht dhe arabisht. Nëse keni nevojë për një përkthim, përdorni Google Translate ose një shërbim tjetër.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Libi

Ju mund të gjeni një punë në Libi duke kërkuar në internet për mundësi pune në Libi. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

libian qytetarët dhe banorët nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e punës në Libi

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë Libi. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, “menaxher ndërtimi në Tripoli" ose "Mekanik në Bengazi". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të kuptoni menjëherë se çfarë ka përreth dhe cilat faqe interneti pune i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, or any other map app can help you find employers near you or abroad. Search for an organization that might have job opportunities. For example, search for “waiter in Misrata” or “bank managers in Tripoli.”

Grupet në Facebook can also be an option for discovering what’s around you. You can search for groups that discuss Libi dhe punët.

naukrigulf.com është një faqe interneti për punë në Libi.

bayt.com është një faqe interneti e njohur për punë në Libi. Ka lista pune në shumë qytete.

libyanjobs.ly është një faqe interneti pune në Libi.

Impactpool.org është një faqe tjetër pune në Libi. Ka lista pune në shumë qytete.

unjobs.org është faqja e parë dhe më e kompletuar për punë me Kombet e Bashkuara dhe organizata të tjera ndërkombëtare.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Libi.

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punët në Libi. I gjeta këto grupe duke folur për punët në Libi. Mund të kërkoni më shumë.

Punë në Libi وظائف شاغرة والباحثين عن العمل في ليبيا

Punë mësimore në Tripoli, Libi

Job është në Algjeri, Sudan, Libi dhe Çad me një mik të ri

ly.linkedin.com është gjithashtu një zgjedhje popullore kur rrjetëzimi për punë në Libi.

Recruitment agencies in Libya

You can look up a recruitment agency that can help you. You can type “recruitment agency near Tripoli” on Google Maps or any other map app. There, you can find a list of relevant agencies that you can contact. If you are not in Libya, you can search your area for local recruitment agencies. They can help you find a job in Libi.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Ask around you for jobs in Libya

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në të Libi. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Libi, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës Libi.

You can email local businesses and companies for jobs in Libya

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Libi. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika afër Bengazit".

Walk around anywhere in Libya for possible jobs

Nëse jeni diku në Libi, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Tripolit". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për libian rezidentë, por mund të jenë në dispozicion edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Libi skema e punësimit” ose “Libi programin e punësimit.” Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më sipër. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Qyteti i Vjetër Tripoli, Libi. Foto nga Rayan Ab on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 responses to “How to find a job in Libya”

  1. elektricist autorizat ANRE

  2. Assoumane Hama

    falemnderit

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *