,

Si të gjeni një punë në Marok? Një udhëzues i shpejtë për të huajt

Nëse tashmë keni një leje pune, ose jeni maroken, thjesht mund të zbritni për të parë se si të gjeni një punë në Marok.
Nëse nuk keni leje pune, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një punë. Pra, zbritni për të parë se si të gjeni një punë në Marok.

Si të merrni një punë në Marok?

Njerëzit marokenë mund t'ju marrin një punë në Marok pa leje pune. Ju thjesht mund të gjeni një punë në Marok. Shkoni më poshtë për të parë mënyra të ndryshme për të gjetur një punë në Marok personalisht dhe në internet.

Nëse nuk keni leje pune, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një punë dhe më pas të merrni një leje pune me ndihmën e punëdhënësit tuaj. Pra, zbritni për të parë se si të gjeni një punë në Marok.

Si të gjeni një punë në Marok? 

Ju mund të filloni të shikoni përreth në disa uebfaqe të dobishme për listat e punëve.

 • Google: kur filloni të kërkoni punë, një kërkim i thjeshtë në google mund të jetë një fillim i mirë. Kërkoni llojin e punës që dëshironi të bëni, për shembull, "Tutor francez në Hanoi" ose "Shofer i dorëzimit në qytetin Ho Chi Minh". Përdorni gjuhën që ndiheni më komode duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti pune janë më të përshtatshme për nevojat tuaja.
 • Punë në Facebook: mund të jetë gjithashtu një mundësi për të filluar të shihni se çfarë ju rrethon. Ju gjithashtu mund të pyesni përreth në Grupet në Facebook që janë të rëndësishme për profesionin tuaj, ose gjuhën ose kombësinë tuaj, ose thjesht të rëndësishme për interesat tuaja më të gjera.
 • Transportuesi i opsionit: Isshtë një vend i mirë për të gjetur një punë në Marok.
 • Bayt: Isshtë një uebfaqe e mirë për të kërkuar punë jo vetëm në Marok, por edhe në atë arabe.
 • Learn4Good: Ka një numër pune në secilin nivel.
 • Puna e ëndrrave: Ashtë një sit shumë i popullarizuar në mesin e marokenëve.
 • Formimi MonCompte: shtë një faqe interneti e shkëlqyeshme për të gjetur punë në Marok.
 • Alwadifa marok: Isshtë faqe interneti për gjetjen e punës në Marok.

A kam nevojë për një Vizë Maroku? 

Kërkohet një pasaportë e vlefshme me të paktën një faqe bosh. Vizat nuk kërkohen për vizita afatshkurtra më pak se 90 ditë. Për informacionin më të azhurnuar të vizave, shkoni në faqen e internetit të Ambasadës së Mbretërisë së Marokut.

A mund të punoni në Marok pa ditur arabisht?

Varet nga puna që po kërkoni. Disa njerëz do të thonë se nuk do të keni asnjë shans për të filluar punën pa mësuar arabisht nëse nuk jeni të kualifikuar për të mësuar anglisht ose ndonjë gjuhë tjetër që mësohet gjerësisht në Marok. Disa njerëz të tjerë do t'ju tregojnë se ata jetuan dhe punuan për vite në Marok me vetëm arabisht të mjaftueshëm për të porositur në një restorant ose për të marrë një taksi.
Nëse një punëdhënës është i interesuar t'ju punësojë nga jashtë, njohuritë tuaja në gjuhën arabe ndoshta nuk do të jenë të rëndësishme. Prandaj përpiquni të gjeni një punë dhe më pas shqetësohuni që të flisni rrjedhshëm gjuhën arabe më vonë.

Punë në Marok që mund të bëni

Punë me orar të pjesshëm 

Puna me kohë të pjesshme është e disponueshme në të gjithë Marokun, veçanërisht në turizëm. Ju nuk do të paguheni mirë për këtë lloj pune dhe mund të jetë më mirë për ata të rinj që nuk duan të kursejnë. Për shembull, nëse punoni në një bar, mund të paguheni mjaftueshëm për qiranë tuaj. 

Vini re gjithashtu se shumë punë me kohë të pjesshme paguhen me para në dorë dhe punëdhënësit nuk do të sponsorizojnë vizat e punës. Edhe pse kjo mund të mos jetë një çështje për ju, ju duhet të shmangni shfrytëzimin. Gjithashtu, duhet të kërkoni mbrojtje nga punëdhënësit e pandershëm. 

Mësimi i gjuhës angleze në Marok

Nëse nuk jeni në gjendje të siguroni një punë mësimore para se të mbërrini në Marok, atëherë do t'ju duhet të vizitoni shkollat ​​personalisht për të pyetur për hapjet. Duhet të keni diploma dhe certifikime të avancuara për mësimdhënien për të marrë punët më të mira.

Provoni të vizitoni disa shkolla private nëse mendoni se kualifikimet tuaja mund të mungojnë. Sigurohuni që të keni pasaportën tuaj, një kopje të gradës suaj, një certifikatë mësimore dhe një rezyme.
Gjithashtu, shumë shkolla mund të rekrutojnë mësues pa certifikata formale të mësimdhënies.

Nëse jeni duke kërkuar punë të mësuesve të anglishtes në internet, atëherë përdorni një faqe në internet si Kafeneja e Dave's ESL që ofron lista të azhurnuara të pozicioneve të hapura. 

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

8 përgjigje për “Si të gjesh një punë në Marok? Një udhëzues i shpejtë për të huajt”

 1. اريد السفر للمغرب و الاستقرار هناك علما انني شاب جزائري عمري 23سنة
  اريد ان اعرف اذا كان بإمكاني الدراسة في المغرب أو العمل و كيفية الحصول على اقامة.

 2. Brahim Madinat bn Slimane 19 ans mihna barberchob 0767799162

 3. السلام عليكم هل هناك اجراءات يمكن هناك ها لأجل طلب عمل والاستقرار بلمغرب بالنسبة للأجانب

 4. ابحت عن عمل في مجال نجارة الاليمنيوم والخشب درست سنتين في المجال عندي رخصة السياقة صنف b

 5. عتمان فكاهي

  ابحت عن عمل سايق صنف BC-EC

 6. بحت عن عمل سائق صنف كبير و صغير pirmi Nr. +212 0698838169. BC-Ec

 7. Abdel Samane

  Përshëndetje! Emri im është Samane, unë jam një udhërrëfyes zyrtar turistik, frengjisht, anglisht dhe dush.
  Unë po pyes veten nëse keni nevojë për ndonjë shërbim, ju lutemi mos hezitoni të më kontaktoni.
  Ju falenderoj paraprakisht

 8. কোন রেস্টুরেন্টের আওয়াজ কিপিং লন্ক নার এনি জব

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *