,

Si të gjeni një punë në Mauritius?

Për të gjetur një punë në Mauritius, mund të filloni nga motravay  punë mauritius. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Mauritius. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Mauritius. Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Mauritius duhet së pari të kërkojë një punë në Mauritius.

Mauritius është pjesë e Komunitetit Ekonomik të Shteteve të Afrikës Perëndimore, KESHPA. Kepi ​​Verde, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegali dhe Sierra Leone janë të gjitha shtete anëtare të Zonës A të ECOWAS. Benini, Burkina Faso, Gana, Bregu i Fildishtë, Nigeri, Nigeria dhe Togo janë të gjitha shtete anëtare të Zonës B të ECOWAS.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Mauritius. Qytetarët, banorët e Mauritius dhe shumica KESHPA shtetasit nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Mauritius pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Mauritius dhe si të merrni një leje pune për Mauritius.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht ose frëngjisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Mauritius?

Ju mund të gjeni një punë në Mauritius duke kërkuar në internet për mundësi pune në Mauritius. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, në një agjenci rekrutimi ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Qytetarët dhe banorët e Mauritius nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Mauritius

Shumë faqe interneti për punë mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Mauritius. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Për shembull, 'Punëtor ndërtimi në Port Louis' ose 'Babysitter in Curepipe'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Mahébourg" ose "Mall in Vacoas-Phoenix".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Mauritius ose për punë.

motravay

punë mauritius

linkedin

michaelpageafrika

yelo.mu

www.expat.com

ne-xpats

Me të vërtetë

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Mauritius

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëz për punë në Mauritius. I gjeta këto grupe për punë në Mauritius. Mund të kërkoni më shumë.

VANCE URGJENTE PUNE MAURITUS 2023

Punë dhe vende të lira pune në Mauritius

Punë/ Travail në Mauritius Group

PUNË DHE REKRUTIM NË MAURITIUS

Oferta pune ne Mauritius

PUNË PËR POPUJT E MAURITICUS

ma.LinkedIn është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Mauritius.

Agjenci rekrutimi në Mauritius

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Port Louis" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjenci lokale rekrutimi nëse nuk jeni në Mauritius Ato mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Mauritius.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Mauritius

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Mauritius. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Mauritius, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni për punët në Mauritius.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Mauritius

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Mauritius. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo hartë e aplikacionit të hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Vacoas-Phoenix'.

Ecni kudo në Mauritius për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Mauritius, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Port Louis'. Ju mund t'i vizitoni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Mauritius, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Mauritius" ose "Programi i punësimit në Mauritius". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart.

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është në Mauritius - afër Port Louis. Foto nga aboodi vesakaran on Unsplash.