,

Si të gjeni një punë në Nigeri

Për të gjetur një punë në Nigeri, bëni kërkimin, rrjetin dhe aplikoni për punë në internet dhe personalisht. Mund të filloni me Puna ime Mag   Fuzu. Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Nigeri duhet të kërkojnë një punë në Nigeri. Ju mund të kërkoni agjencitë e rekrutimit në Nigeri. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Nigeri.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Nigeri. Qytetarët dhe banorët nigerianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Nigeri pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Nigeri.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Nigeri

Ju mund të gjeni një punë në Nigeri duke kërkuar në internet për mundësi pune në Nigeri. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët nigerianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e punës në Nigeri

Për të gjetur një punë, provoni të përdorni motorët e kërkimit si Baidu, GoogleNaverSogouose Yandex. Për shembull, përpiquni të kërkoni "Punonjës ndërtimi në Lagos" ose "Shofer transporti në Kano" dhe mos qëndroni vetëm në faqet e para të rezultateve.

Provoni uebsajte të ndryshme pune derisa të gjeni atë që kërkoni. Ju gjithashtu mund të kërkoni për organizata që mund të kenë vende pune, si "Shitje me pakicë në Ibadan" ose "Mall in Abuja".

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Nigeri. Disa prej tyre janë të fokusuara në profesione dhe industri specifike.

Kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës më poshtë:

Puna ime Mag

Linkedin

Jobberman

Fuzu

Rigzone

Grap Jobs

Glassdoor

Punë të nxehta nigeriane

Punëdhënësit

Naija Hot Jobs

Lista e Punëve Nigeri

jobcentresnigeria.com

Karriera Jet

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Nigeri

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Nigerinë dhe punët.

Lidhja e punës në Nigeri

Vend i lirë pune në Abuja Nigeria

Punëkërkuesit Nigeri

2023 VEND LIRE PUNËS NË PORT HARCOURT (PH) NIGERI

Abuja FCT Jobs Connect

Agjencitë e rekrutimit në vend

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës afër ose jashtë vendit.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Ju mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Abuja" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni brenda Nigeri, kërkoni zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Nigeri.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Nigeri

Për të gjetur një punë në Nigeri, flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Nigeri. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që t'ju ndihmojë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Lagos".

Ecni kudo në Nigeri për punë të mundshme.

Nëse jeni diku në një qytet nigerian, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Kano". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët nigerianë, por mund të jenë gjithashtu të disponueshme për të huajt. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Nigeri" ose "Programi i punësimit në Nigeri".


Burimi: SimilarWeb

Foto nga Desola Lanre-Ologun on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *