,

Si të gjeni një punë në Palestinë? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë

Për të gjetur një punë në Palestinë, mund të filloni nga Punë.ps Shobiddak. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Palestinë. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Palestinë. Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Palestinë duhet së pari të kërkojë një punë në Palestinë.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Palestinë. Qytetarët dhe banorët palestinezë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune në mënyrë që të vini në Palestinë pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Palestinë dhe se si të merrni një leje pune për Palestinë.

Palestina është gjithashtu një atraksion i madh turistik. Ka ullinj, plazhe të bukura dhe njerëz mikpritës. Palestina gjeografike është në Azinë Perëndimore. Palestina ka dy zona kryesore të veçanta, Bregun Perëndimor dhe Gazën. Standardet e tyre të jetesës janë shumë të ndryshme në këto dy zona. Papunësia në Gaza është më e lartë se në Bregun Perëndimor.

Palestinezët përdorin disa monedha. Dollarët amerikanë, dinarët jordanez dhe siklat e rinj izraelitë janë të zakonshëm në Bregun Perëndimor. Paundi egjiptian pranohet edhe në Gaza. Gjuha kombëtare në Palestinë është arabishtja.

Nëse planifikoni të shkoni në Palestinë, duhet të shikoni disa vendet më të mira për të qëndruar në Palestinë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht ose arabisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Si të gjeni një punë në Palestinë?

Hapi i parë për të gjetur një punë në Palestinë është të kërkoni një punë në Palestinë. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Palestinë në seksionet e mëposhtme.

Qytetarët dhe banorët palestinezë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Palestinës.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Palestinë.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Ju do të duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për të marrë një leje pune ose një vizë pune për ju.

Ju gjithashtu mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Palestinë pa një ofertë pune më parë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Palestinë?

Ju mund të gjeni një punë në Palestinë duke kërkuar në internet për mundësi pune në Palestinë. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në vend

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Palestinë. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, 'punëtor ndërtimi në Gaza' ose 'Babysitter në Jerusalemin Lindor'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Khan Yunis" ose "Mall in Jabalya".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Palestinën ose për punë.

Punë.ps është një faqe interneti e njohur për punë në Palestinë. Është një vend i mirë për të filluar kërkimin e punësimit në çdo industri. Më shumë se gjysmë milioni profesionistë nga të gjithë sektorët e përdorin këtë. Faqja ka postime pune për punë ndërkombëtare dhe lokale në Palestinë.

Rekrutuesit e Gazës është një faqe tjetër e njohur për punë në Palestinë. Ai flet gjithashtu për kurse dhe karriera.

Mostaql është një faqe interneti pune në Palestinë.

Rrjeti i Punëve në Palestinë është një faqe tjetër pune në Palestinë.

Wzayef është një faqe tjetër pune në Palestinë.

Tanqeeb Palestinë është një faqe tjetër pune në Palestinë.

Uebfaqe më të dobishme për të gjetur një punë në vend

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Shobiddak është një faqe interneti e njohur për shpalljet në Palestinë.

Arabun është klasifikuar në Palestinë. Ka lista pune.

Byroja e Përgjithshme e Personelit ka disa lista pune.

Ssoidp është për regjistrim në qeverinë në Palestinë. Ai jep akses në disa shërbime.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në vend

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punë në Palestinë. I gjeta këto grupe për punë në Palestinë. Mund të kërkoni më shumë.

është një grup në Facebook për punët në Palestinë. është një grup publik me mijëra anëtarë.

është një grup tjetër në Facebook për punët në Palestinë.

është një grup tjetër për punët në Palestinë.

është një grup tjetër për punët në Palestinë.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Palestinën.

LinkedIn Palestinë është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Palestinë.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Palestinë. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Palestinë.

Agjencitë e rekrutimit në vend

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Gazës' në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Palestinë, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Palestinë.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në vend

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.

Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.

Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.

Nëse, për shembull, shkruani 'agjensi punësimi pranë Jerusalemit Lindor' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Palestinë, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Palestinë.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në vend

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Palestinë. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Për të gjetur një punë në Palestinë, shikoni gazetat lokale, tabelat lokale të buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë një burim i mirë informacioni rreth vendeve të punës në Palestinë.

Ju mund t'i dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në vend

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Palestinë. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Jabalya'.

Ecni kudo në Palestinë për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Palestinë, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Khan Yunis'. Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët palestinezë, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për 'Skema e punësimit në Palestinë' ose 'Programi i punësimit në Palestinë'.


Imazhi i mësipërm tregon diku në Palestinë. Foto nga jam JD on Unsplash

Burimi: Byroja Qendrore Palestineze e Statistikave

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *