,

Si të gjeni një punë në Rumani

Për të gjetur një punë në Rumani, mund të filloni me punët Olx. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Rumani duhet së pari të kërkojë një punë në Rumani. Ju mund të kërkoni agjencitë e rekrutimit në Rumani. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Rumani.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Rumani. Qytetarët dhe banorët rumunë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Shtetasit e një vendi të Bashkimit Evropian (BE) gjithashtu nuk kanë nevojë për leje pune për të punuar në Rumani. Kjo është gjithashtu e vërtetë për qytetarët e Islandës, Norvegjisë, Lihtenshtajnit dhe Zvicrës.

Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Rumani pa një ofertë pune.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht ose rumanisht. Nëse keni nevojë për një përkthim, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Rumani

Ju mund të gjeni një punë në Rumani duke kërkuar në internet për mundësi pune. Ju mund të gjeni një punë në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët rumunë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e punës në Rumani

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Rumani. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë, për shembull, "menaxher ndërtimi në Bukuresht" ose "Call Center në Brasov". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të kuptoni menjëherë se çfarë ka përreth dhe cilat faqe interneti pune i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "Shofer në Iasi" ose "Infermiere në Konstancë".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Rumaninë dhe punët.

punët

Olx

Punët më të mira

Jooble

punë totale

Me të vërtetë

Romjob. ro

Lajumate. ro

Oferte360

Anuntul Telefonic

Bizoo

Romania Insider.com

Puna ime

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Rumani

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Rumani. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Rumani. Mund të kërkoni më shumë.

Punë për të huajt në Rumani

Oferta pune ne Rumani

LOCURI de MUNCA – Rumani!

Locuri De Munca

Job Timisoara Locuri de munca

Locuri de munca Iasi

Agjenci rekrutimi në Rumani

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Ju mund të shkruani "agjencia e rekrutimit afër Bukuresht” në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjenci lokale rekrutimi nëse nuk jeni në Rumani. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Rumani.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Rumani

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Rumani. Disa nga miqtë ose familja juaj do të njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Rumani, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni për punët në Rumani.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Rumani

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Rumani. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Cluj-Napoca".

Ecni kudo në Rumani për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Rumani, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Iasi". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët rumunë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Rumani" ose "Programi i punësimit në Rumani". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: SimilarWeb 

Foto nga Adrian Dascal on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

10 përgjigje për "Si të gjesh një punë në Rumani"

 1. ተገኘ

  በርቱ ጥሩ ነው ።

 2. Gurjit Singh

  emri im gurjit Singh punon

 3. البحث عن عمل في خارج

  1. ابحث عن عمل في مجال البناء

   1. ابحث عن عمل في مجال البناء
    اعمل في صنع وتحويل الجبس placo platre w peintur

 4. ابحث عن عمل كا سائق شاحنه

 5. اريد الذهاب الي رومانيا في مجال العمل َالزراعة

 6. באסם עבד אל פתאח

  אני מחפש עבודה כמלגזן ונהג עבדתי בנמל חיפה על כל סוגי הזומל

 7. Mira emri i këshillës Ali âے meں neے عصرi تعلیم If Aے të marrë atë që ju mund të merrni në këtë mënyrë. jeli ku Kam dhe Faiber Glass me Ekspert , Gurëro dhe Dashur me Kategoritë e Sektorit, Wallpapers nga një tjetër

 8. Anonim

  टेलर का काम जोफ हैं

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *