,

Si të gjeni një punë në Sudanin e Jugut?

Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Sudanin e Jugut duhet së pari të gjejë një punë në Sudanin e Jugut. Një fillim i mirë mund të jetë një faqe interneti pune si….

Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Sudanin e Jugut. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Sudanin e Jugut. Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Sudanin e Jugut. Qytetarët sudanez të jugut nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Sudanin e Jugut dhe se si të merrni një leje pune për Sudanin e Jugut.

Shumica e punëve të mira në Sudanin e Jugut janë në industrinë e naftës dhe gazit. Institucionet arsimore dhe shëndetësore të vendit mund të jenë jo të besueshme, prandaj kushdo që mund ta përballojë, ka sigurim dhe akses në shërbime private. Të ardhurat e përgjithshme të popullsisë janë shpesh të ulëta, duke rezultuar në ulje të aktiviteteve sociale. Këshillohet që të gjeni një ofertë pune përpara se të shkoni në Sudanin e Jugut.

Si të gjeni një punë në Sudanin e Jugut?

Pavarësisht nëse jeni sudanez jugor apo i huaj, hapi i parë për të gjetur një punë në Sudanin e Jugut është të gjeni një punë në Sudanin e Jugut. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Sudanin e Jugut në seksionet më poshtë.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Sudanit të Jugut.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Sudanin e Jugut.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Do t'ju duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për t'ju marrë një leje pune ose një vizë pune.

Nëse nuk jeni shtetas i Sudanit të Jugut, do t'ju duhet një leje pune, ju mund të filloni procedurën në Portali i Lejeve të Punës i Ministrisë së Punës të Sudanit Jugor.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për dokumentacionin nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Sudanin e Jugut?

Ju mund të gjeni një punë në Sudanin e Jugut duke kërkuar në internet për mundësi pune në Sudanin e Jugut. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Sudanin e Jugut

Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë, për shembull, "mësues arab në Wau" ose "Shofer dërgese në Juba" ose "Mundësi pune në Sudanin e Jugut". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni për "Shitje me pakicë në Sudanin e Jugut" ose "Mall në Sudanin e Jugut".

Punë në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Sudanin e Jugut ose për punë.

SouthSudanJob.com është një faqe interneti rekrutimi. Është për kompanitë dhe punëkërkuesit në Sudanin e Jugut.

rekrut mbledh reklama pune nga mijëra faqe pune, gazeta dhe faqe të karrierës së kompanisë në mbarë botën. Ajo operon edhe në Sudanin e Jugut. 

World Vision International: World Vision International ndodhet që nga vendi Sudani i Jugut i ndarë nga Sudani që nga viti 2011. Portali ka hapjet aktuale me një motor kërkimi ku mund të kërkoni për punën tuaj të interesit.

Klasifikuar yjeStar Classifieds ka punë ndërkombëtare me lidhje me më shumë faqe në internet që kanë punë dhe hapje.

Punët e KBSajti ka një dizajn UI miqësor për përdoruesit dhe me një numër më të madh vaksinash

ImpaktiSajti ka një dizajn shumë të thjeshtë me punë, burime dhe stërvitje në dispozicion.

NaukriShtë një nga vendet më të vjetra dhe ka një numër hapjesh. Pra, ju mund të gjeni punën tuaj sipas dëshirës.

Faqet e internetit për të gjetur një punë në Sudanin e Jugut

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Sudani jugor pa karrierë janë vende të lira pune dhe praktika për Kombet e Bashkuara, Bashkimin Evropian dhe OJQ-të ndërkombëtare.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Sudanin e Jugut

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëz për punë në Sudanin e Jugut.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Sudanin e Jugut.

LinkedIn është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Sudanin e Jugut. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Sudanin e Jugut.

Agjencitë e rekrutimit në Sudanin e Jugut

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Ju mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Sudanit të Jugut' në Google Maps ose në ndonjë uebsajt tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Sudanin e Jugut ose në Sudanin e Jugut, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Sudanin e Jugut.

===

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në Sudanin e Jugut

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.
Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.
Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.
Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Sudanit të Jugut' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Sudanin e Jugut ose në Sudanin e Jugut, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Sudanin e Jugut.

==

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Sudanin e Jugut

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Sudanin e Jugut ose në Sudanin e Jugut. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Sudanin e Jugut

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në zonën e Sudanit Jugor. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fermë pranë Sudanit të Jugut".

==

Gazetë

Nëse nuk jeni fare person online, atëherë mund të kontrolloni gazetën ditore, pasi në gazetë janë postuar edhe shumë vende të lira pune.

Ecni nëpër Sudanin e Jugut për punë të mundshme

Nëse jeni në Sudanin e Jugut, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Sudanit të Jugut". Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

==

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Sudanit të Jugut, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Sudanin e Jugut" ose "Programi i punësimit të Sudanit të Jugut".


Imazhi i kopertinës së mësipërme është marrë në Terminal Dr në Juba, Sudani i Jugut. Foto nga chetan sharma on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Si të gjesh një punë në Sudanin e Jugut?"

  1. lokule morish

    Faleminderit për hapjen ndaj shoqërisë, shpresoj se kujtdo që aplikon do t'i kushtohet vëmendje pa asnjë mashtrim pune.

  2. lokule morish

    Diplomë Bachelor në art, etikë dhe të drejtat e njeriut.

    fantastike 👌 për reklamën tuaj

  3. انا الاسم تقسيم ماثيو مكواج الحامل شهادة البكالوريوس في كلية الاداب جامعة جوبا الخرطوم قسم الآثار ولمتاحف رجوا منكم النظرة على هذا الطلب بعين ا العطف وشكرا جزيلا

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *