,

Si të gjeni një punë në Tunizi?

Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Tunizi duhet së pari të kërkojë një punë në Tunizi. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Tunizi. Për të gjetur një punë në Tunizi, mund të filloni nga bayt.com glassdoor.com. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Tunizi.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Tunizi. Qytetarët dhe banorët tunizianë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Tunizi pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Tunizi.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht, frëngjisht dhe arabisht. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Tunizi?

Ju mund të gjeni një punë në Tunizi duke kërkuar në internet për mundësi pune në Tunizi. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

tunizian qytetarët dhe banorët nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Tunizi.

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë Tunizi. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, “menaxher ndërtimi në Tunis" ose "Mekanik në Sfax." Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni për "kamerier në Tunis" ose "Menaxherë bankare në Sousse".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Tunizi dhe punët.

bayt.com është një faqe interneti e njohur për punë në Tunizi. Ka lista pune në shumë qytete.

tajara.tn është një faqe interneti për punësim dhe shërbime.

glassdoor.com është një faqe interneti pune në Tunizi.

Tanitjobs është një faqe tjetër pune në Tunizi. Ka lista pune në shumë qytete.

Keejob.com  punësoj.nat.tn  tunisetavail.net janë një faqe tjetër pune në Tunizi.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Tunizi.

Grupet në Facebook ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Tunizi. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Tunizi. Mund të kërkoni më shumë.

Punë në Tunizi

Punonjës në Tunizi

Ofres/Demandes D'emplois En Tunisie

Ofres d'emplois në Tunizi

Ofre d'emploi Tunizi

Punonjës në Tunizi

Punonjës i pavarur Tunizi

tn.linkedin.com është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Tunizi.

Agjenci rekrutimi në Tunizi.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Tunisit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Tunizi. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Tunizi.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Tunizi.

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Tunizi. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Tunizi, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Tunizi.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Tunizi.

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Tunizi. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë La Goulette".

Ecni kudo në Tunizi për punë të mundshme.

Nëse jeni diku në Tunizi, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Tunisit". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët tunizianë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Tunizi skema e punësimit” ose “programi i punësimit në Tunizi”. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Tunizi, Tunizi. Foto nga Çermiti Mohamed on Unsplash.

 

 

 

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *