,

Si të gjeni një punë në Macau?

Për të gjetur një punë në Macau, mund të filloni nga hk. jobsdb macauhr. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Macau duhet së pari të kërkojë një punë në Macau. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Macau. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Macau.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Macau. Qytetarët dhe banorët e Macau nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Macau pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Macau.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në gjuhën kineze dhe angleze. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Macau?

Ju mund të gjeni një punë në Macau duke kërkuar në internet për mundësi pune në Macau. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Macau qytetarët dhe banorët nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Macau

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Macau. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë, për shembull, "Menaxheri i hotelit në Macau" ose "Shoferi i dërgesës në Macau." Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "Recepsionist në Macau" ose "Asistent Magazina në Macau".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Macau dhe punët.

hk. jobsdb

macauhr

Pershendetje pune

Thirrje pune. mua

ne-emigrantët

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Macau.

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëz për punë në Macau. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Macau. Mund të kërkoni më shumë.

Punësimi në Macau 2022

PUNËSIM PUNE KOMPANIA MACAU !!! I HUAJ

Bordi i Punës në Macau dhe Hong Kong

Agjenci rekrutimi në Macau.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Macau" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Macau. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Macau.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Macau.

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Macau. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Macau, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni për punët në Macau.

Ju mund t'i dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Macau.

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Macau. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Macau".

Ecni kudo në Macau për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Macau, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Macau". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Makaos, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Macau" ose "Programi i punësimit në Macau". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është në Macau, Kinë. Foto nga hiurich granja on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Si të gjesh një punë në Macau?"

  1. Ju lutem më ndihmoni të gjej një punë në makao, faleminderit

  2. Atsafack Sylviane

    Mirëmëngjesi.
    te lutem me duhet te keshillosh. pasaporta ime është vizë në mbërritje me Makao. Si mund të gjej një punë me një vizë shot?

  3. Puskar samal magar

    përshëndetje Unë jam puskar samal magar Unë jam nga Nepali jam 25 vjeç

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *