,

Si të gjeni një punë në Maldive? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë, të huaj apo maldivianë

Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Maldive, së pari duhet të gjejë një punë në Maldive. Një fillim i mirë mund të jetë një faqe interneti pune si Punë në Maldive or Ibay Punë.

Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Maldive. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Maldive.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Maldive. Qytetarët e Maldivisë nuk kanë nevojë për leje pune. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit.

Maldivet është një vend i vendosur në Oqeanin Indian. Gjuha zyrtare është Maldivia.

Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Maldive dhe se si të merrni një leje pune në Maldive.

Si të gjeni një punë në Maldive?

Hapi i parë për të gjetur një punë në Maldive është gjetja e një pune në Maldive. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Maldive në seksionet e mëposhtme.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Maldiveve.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Maldive.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Do t'ju duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për t'ju marrë një leje pune ose një vizë pune.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Maldive?

Ju mund të gjeni një punë në Maldive duke kërkuar në internet për mundësi pune në Maldive. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Maldive

Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë "punëtor ndërtimi në Maldive" ose "Babysitter në Maldive". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Maldive" ose "Mall in the Maldive".

Punë në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Maldivet ose për punë.

Punë në Maldive është një faqe interneti e njohur për punë në Maldive. Ata kanë shumë mundësi punësimi, veçanërisht në industrinë e turizmit dhe hotelerisë.

CatererGlobal.com në Maldive fokusohu në punët e mikpritjes, që është stafi për restorante, bare dhe hotele. Ka lista pune në Maldive.

Naukri.com në Maldive është një uebsajt i madh indian për punë, por ka lista pune për Maldivet.

Shine.com në Maldive është një uebsajt i madh indian për punë, por ka lista pune për Maldivet.

Faqet e internetit për të gjetur një punë në Maldive

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Ibay është një faqe interneti e njohur e reklamave në Maldive. Ka lista për punë në Maldive gjithashtu.

Mihaaru është një nga lajmet më të njohura në Maldive. Ata kanë lista të vendeve të punës dhe të klasifikuara në Maldive.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Maldive

Grupet në Facebook ju ndihmojnë të lidheni me njerëzit për punët në Maldive.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Maldivet.

LinkedIn Maldive është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Maldive. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Maldive.

Agjencitë e rekrutimit në Maldive

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Ju mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Maldiveve' në Google Maps ose në ndonjë uebsajt tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Maldive, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Maldive.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në Maldive

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.
Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.
Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.
Nëse shkruani 'agjenci punësimi pranë Maldiveve' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Maldive, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Maldive.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Maldive

Tregu i punës ka një anë të fshehtë, veçanërisht kur bëhet fjalë për bizneset e vogla dhe të mesme. Në këtë rast, rrjetet dhe mediat sociale do të jenë miqtë tuaj më të mirë.
Dërgoni aplikime për punë. Ndryshoni CV-në tuaj dhe letrën e motivimit për të apeluar tek kompania në fjalë.
Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Maldive. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Ju mund t'i dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Maldive

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në zonën e Maldiveve. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "kompani teknologjike pranë Maldiveve".

Ecni nëpër Maldive për punë të mundshme

Nëse jeni në Maldive, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Maldiveve". Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Maldivisë, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "skema e punësimit në Maldive" ose "programi i punësimit në Maldive".


Burimet: Janice Wigan, 10 faqe interneti për karrierë për të kërkuar në Maldive

Imazhi i mësipërm i kopertinës tregon diku në Maldive. Foto nga Mohamed Lammah on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

9 përgjigje për “Si të gjesh një punë në Maldive? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë, të huaj apo maldivianë”

 1. بحت عن عمل

 2. Seena

  ente hubundvendiyanu

 3. maldevilekku punë mbikëqyrës civil nu vendi enikku oru agjenci (bazuar në kollam) ofertë thannu,
  paga 45000 fq+ushqim+akomodim+biletë avioni+mjekësore. njan diplomë civile aanu, enikku gjithsej 28 vjet përvojë (15 vjet në Oman + 13 vjet në Indi).
  pyetje
  e rroga kuravalle?
  enikku kittavunna paga ethrayanu?

 4. Dashuri

  Mujhe pune chiye

 5. আমি এক জন শেফ মালশিয়াতে 10 বছর
  যাবৎ ছিলাম।
  ওয়েস্টন ফুড শেফ 5 বছর ধরে আমি কাজ করি তে।

 6. اريد ان اشكر مكتبكم الموقر من مجهودات المبدولة لتقليص البطالة ومنح فرص الشغل للشباب لابراز مستواهم المهني ؤشكرا

 7. Abdulazizi

  انا اشتغل طباخ شيف دو بارتي ابحث عن عمل

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *