,

Si të gjeni një punë në Peru

Për të marrë një punë në Peru, mund të filloni me Punë kompjuterike bumeran. Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Peru duhet të kërkojnë një punë në Peru. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Peru. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Peru.

Peruja është pjesë e Tregut të Përbashkët Jugor, i njohur gjithashtu si Mercosur. Argjentina, Brazili, Paraguai, Uruguai, Bolivia, Kili, Kolumbia, Ekuadori dhe Peruja janë të gjitha pjesë e Mercosur. Çdo qytetar i një vendi në Mercosur mund të jetojë dhe të punojë në një vend tjetër Mercosur.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Peru. Qytetarët dhe banorët e Perusë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Gjithashtu çdo qytetar i një vendi Mercosur nuk ka nevojë për leje pune në Peru. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Peru pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Peru.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Peru

Ju mund të gjeni një punë në Peru duke kërkuar në internet për mundësi pune në Peru. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët e Perusë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Peru

Për të gjetur një punë, provoni të përdorni motorët e kërkimit si Baidu, Google, Naver, Sogouose Yandex. Për shembull, përpiquni të kërkoni "Shkencëtarët e të dhënave" ose "Infermiere në Lima" dhe mos qëndroni vetëm në faqet e para të rezultateve.

Provoni uebsajte të ndryshme pune derisa të gjeni atë që kërkoni. Ju gjithashtu mund të kërkoni organizata me vende pune, si "Menaxheri i Sigurisë" ose "Shtëpiatare në Arequipa".

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Peru. Disa prej tyre janë të fokusuara në profesione dhe industri specifike.

Kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës më poshtë:

Punë kompjuterike

bumeran

Konvokatoriat 2023 

Empleos Peru

Laborum

OpcionEmpleo

Praktikat

Olx

Mësoni4

Craigslist

Los Clasificados

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Peru

Grupet në Facebook ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Peru. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Peru. Mund të kërkoni më shumë.

Bolsa de Trabajo en Perú – Oportunidad Laboral

Trabajos Disponibles Lima Perú 2023

TRABAJOS EN PERU

Trabajos Perú

TRABAJOS (EMPLEOS) EN LIMA – PERÚ

Oportunidades de Trabajo – Peru

TRABAJO DESDE CASA LIMA – PERÚ

ALEJOBS – Empleos y Trabajos në Lima Perú

Agjencitë e rekrutimit në Peru

Google Maps, Hartat Baidu, Naver Maps, 2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Lima" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Peru. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Peru.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Peru.

Për të gjetur një punë në Peru, flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Peru. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që t'ju ndihmojë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "Fabrika pranë Cusco".

Ecni kudo për punë të mundshme në Peru

Nëse jeni diku në Peru, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Chiclayo". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët meksikanë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Peru" ose "Programi i punësimit në Peru". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet:  SimilarWeb 

Foto e kopertinës nga Pamela Huber on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Peru"

  1. احمد شالة

    ان احمد شالة عمري 27سنة اعزب عملي مكنيكي السيارات لدية خبرة 6سنوات عمل غي Vend المكنيكي المقيم في الجزائر بلدية حاسي مسعود الولاية ورقلة

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *