,

Si të gjeni një punë në Siri? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë, të huaj dhe sirianë

Të gjithë ata që duan të gjejnë një punë në Siri duhet së pari të gjejnë një punë në Siri. Një fillim i mirë mund të jetë punë arabe  Facebook ose media të tjera sociale. 

Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Siri. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Siri.

Siria shtrihet në Lindjen e Mesme. Është midis Libanit dhe Turqisë. Nxehtësia nuk është kurrë e lartë. Dhe pak fllad dhe lagështi janë të pranishme. Marsi dhe Prilli janë muaj kryesisht me vranësira. Qendra e Sirisë ka një klimë të butë. Ditët e verës janë të nxehta por kanë edhe lagështi të ulët. Netët janë kryesisht të freskëta gjatë gjithë vitit.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Siri. Banorët sirianë, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë.
Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Siri dhe se si të merrni një leje pune për Sirinë.

Si të gjeni një punë në Siri?

Hapi i parë për të gjetur një punë në Siri është të gjesh një punë në Siri. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Siri në seksionet e mëposhtme.
Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Sirisë.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Siri.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Do t'ju duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për t'ju marrë një leje pune ose një vizë pune.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Siri?

Ju mund të gjeni një punë në Siri duke kërkuar në internet për mundësi pune në Siri. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht ose arabisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Faqet e internetit të punës në Siri

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Siri. Disa fokusohen në disa profesione dhe industri. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, "punëtor ndërtimi në Aleppo" ose "babysitter në Hamah". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të merrni menjëherë një ndjenjë të asaj që është përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Damask" ose "Mall in Homs".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Sirinë ose për punë.

Punë në Arabisht është një faqe interneti e njohur për punë në Siri.

Punë Siria Arabe është një faqe tjetër e njohur për punë në Siri.

Tankib Siri është një faqe interneti e njohur për punë në Siri.

5 Teuzifi është një faqe interneti pune në Siri.

Almehan është një faqe tjetër pune në Siri.

Wzayef Siria është një faqe tjetër pune në Siri.

Hawa punë në Siri është një faqe tjetër pune në Siri.

Skllav galeri është një faqe tjetër pune në Siri.

Punë sy është një faqe tjetër pune në Siri.

Uebfaqe më të dobishme për të gjetur një punë në Siri

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Mostaql është një tjetër faqe interneti pune për përkthyes të pavarur.

Khamsat është një faqe interneti për punë me kontratë dhe përkthyes të pavarur.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Siri

Grupet në Facebook ju ndihmojnë të lidheni me njerëzit për punë në Siri. I gjeta këto grupe për punë në Siri.

Siria Job grupi në Facebook ka të bëjë me punët në Damask.

فرص عمل في دمشق و سوريا ………. ka të bëjë me punët në Damask dhe në Siri.

فرص عمل في دمشق – سوريا ka të bëjë me punët në Siri.

Wazaef në grupin në Facebook ka të bëjë edhe me punët në Siri.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Sirinë.

LinkedIn është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Siri.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Siri. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Siri.

Agjencitë e rekrutimit në Siri

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Ju mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Aleppo' në Google Maps ose në ndonjë faqe tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Siri, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjenci lokale rekrutimi. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Siri.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e punës së përkohshme, agjencitë e personelit në Siri

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.
Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.
Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.
Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Damaskut' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Siri, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Siri.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Siri

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Siri. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Siri

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Siri. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Damaskut".

Ecni kudo në Siri për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Siri, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Hamahut". Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët sirianë, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Siri" ose "Programi i punësimit në Siri".


Imazhi i mësipërm i kopertinës tregon diku në Damask, Siri. Foto nga Mahmud Sulejman on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për “Si të gjesh një punë në Siri? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë, të huaj dhe sirianë”

  1. seeezee974@gmail..com Arapça Türkçe biliyorum çalışmak istiyorum

  2. السلام عليكم انا مواطن سوري باكستاني الجنسية نحن نملك شركة لتصدير العمال للخارج اذا كنتم بحاجة الى عمال او اي وظيفة -طبيب -كهربائي -مهندس-معمرجي -دهان-او ي مهنة نحن الياملة. ية الباكستانية -اسم الشركة pb - fuqi punëtore OEP رقم الرخصة -4443Rwp-
    shifra الهاتف -00923176065749

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *