,

Si të gjeni një punë në Dhaka? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë, të huaj apo Bangladesh

Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Dhaka duhet së pari të gjejë një punë në Dhaka. Një fillim i mirë mund të jetë një faqe interneti pune si Bdjobs.com në Dhaka or Careerjet në Dhaka.

Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Dhaka. Dhe ju gjithashtu mund të kërkoni punë Grupet në Facebook në Dhaka. Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Bangladesh. Qytetarët e Bangladeshit nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Dhaka dhe se si të merrni një leje pune për Dhaka.

Dhaka është kryeqyteti i Bangladeshit, në Azinë Jugore. I vendosur pranë lumit Buriganga, është në qendër të qeverisë kombëtare, tregtisë dhe kulturës. Qyteti i vjetër i shekullit të 17-të ishte kryeqyteti Mughal i Bengalit. Ai pret shumë pallate dhe xhami.

Dhaka është një nga qytetet më të populluara në botë. Sistemet shëndetësore dhe arsimore të Bangladeshit janë përmirësuar vitet e fundit. Disa biznese po eksplorojnë kombin si një vend të mundshëm për zgjerim në mbarë botën. Shumë firma duan të zgjerojnë ose të transferojnë operacionet në Dhaka. Ata kanë nevojë për një fuqi punëtore të trajnuar. Ata rivendosin personelin nga vendi i tyre i origjinës ose punësojnë punëtorë të rinj jashtë shtetit.

Si të gjeni një punë në Dhaka?

Pavarësisht nëse jeni Bangladeshi ose vini nga jashtë, për të gjetur një punë në Dhaka, së pari dëshironi të gjeni një punë në Dhaka. Lexoni më shumë më poshtë se ku të gjeni një punë në Dhaka.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor në Bangladesh.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Bangladesh.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Do t'ju duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për t'ju marrë një leje pune ose një vizë pune.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për dokumentacionin nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Dhaka?

Ju mund të gjeni një punë në Dhaka duke kërkuar në internet për mundësi pune në Dhaka. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Dhaka

Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, "punëtor ndërtimi në Dhaka" ose "Babysitter në Dhaka". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të merrni menjëherë një ndjenjë të asaj që është përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Dhaka" ose "Mall in Dhaka".

Punë në Facebook: mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Dhaka ose për punë.

Bdjobs.com në Dhaka pretendon të jetë faqja më e madhe e punës në Bangladesh. Mund të jetë një burim i mirë për mundësi pune.

Careerjet në Dhaka është një motor kërkimi pune për Bangladeshin. Aty mund të kërkoni punë nga më shumë se dhjetë mijë faqe interneti.

Lajmet BD 24 është një faqe interneti lajmesh me një seksion njoftimesh. Ka lista pune.

Faqet e internetit për të gjetur një punë në Dhaka

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

BDgovtJob Net ofron lajme për të gjitha punët e qeverisë në Bangladesh.

BD Jobs Careers.com ka të bëjë me të gjitha lajmet për punët e qeverisë në Bangladesh. Ai tregon punët e fundit në qeveri, punë bankare dhe private.

Rezultati i gjithë arsimit jep të gjitha rezultatet nga bordi arsimor i Bangladeshit.


Punë në Dhaka

Mësimdhënia e anglishtes si gjuhë e huaj është një biznes i rëndësishëm. Dhaka ka disa shkolla ndërkombëtare që ofrojnë vende pune. dhe një mënyrë jetese që shpesh është ideale për familjet me fëmijë. Ndërsa qyteti bëhet më i urbanizuar, korporatat e mëdha kanë shumë ndërtime. Shumë punë të kualifikuar të fuqisë punëtore po bëhen të disponueshme. Ka edhe disa mundësi në kompanitë farmaceutike të qytetit.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *