,

Si të gjeni një punë në Togo? Një udhëzues i shpejtë për të huajt dhe togolezët

Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Togo duhet së pari të gjejë një punë në Togo. Një fillim i mirë mund të jetë një faqe interneti pune si….

Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Togo. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Togo.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Togo. Qytetarët e Togos dhe shtetasit e Bashkimit Evropian, nuk kanë nevojë për leje pune. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit.

Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Togo dhe se si të merrni një leje pune për Togo.

Si të gjeni një punë në Togo?

Pavarësisht nëse jeni banor i Togos ose i huaj, hapi i parë për të gjetur një punë në Togo është të gjeni një punë në Togo. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Togo në seksionet e mëposhtme.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Togos.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Togo.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Do t'ju duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për t'ju marrë një leje pune ose një vizë pune.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për dokumentacionin nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Togo?

Ju mund të gjeni një punë në Togo duke kërkuar në internet për mundësi pune në Togo. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Togo

Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, "punëtor ndërtimi në Togo" ose "Babysitter në Togo". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të merrni menjëherë një ndjenjë të asaj që është përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Togo" ose "Mall in Togo".

Punë në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Togon ose për punë.

Punë-MaldiveKjo faqe ka ekzistuar për një kohë të gjatë. Ata kanë shumë mundësi punësimi, veçanërisht në industrinë e turizmit dhe mikpritjes.

Caterer GlobalKontrolloni këta djem pasi të keni shteruar opsionin e mësipërm.

Karriera Jet: Jam i sigurt që keni dëgjuar për Career Jet. Ata kanë mundësi të kërkimit të punës për Togo.

Mësoni4Learn4Good ka një portal të mirë për punë në një numër nivelesh.

LucreatifDo të shihni pasi të keni kaluar nëpër këta motorë kërkimi se ata priren të mos jenë aq unikë për sa i përket ndërfaqes së tyre. Lucreatif bën pjesë në kategorinë jo shumë unike. Megjithatë, ai ka postime të ligjshme për punë.

Karriera Jet: Jam i sigurt që keni dëgjuar për Career Jet. Ata kanë mundësi të kërkimit të punës për Togo.

Faqet e internetit për të gjetur një punë në Togo

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

… është një faqe interneti e njohur e reklamave. Ai gjithashtu ka lista për punë.

… është një nga motorët e kërkimit më të përdorur në Togo.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Togo

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punë në Togo.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose për Togon.

LinkedIn Togo është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Togo. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Togo.

Agjenci rekrutimi në Togo

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Togos' në Google Maps ose në ndonjë faqe tjetër të hartës. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Togo, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Togo.

===

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në Togo

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.
Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.
Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.
Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Togos' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni Togo, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Togo.

==

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Togo

Tregu i punës ka një anë të fshehtë, veçanërisht kur bëhet fjalë për bizneset e vogla dhe të mesme. Në këtë rast, rrjetet dhe mediat sociale do të jenë miqtë tuaj më të mirë.
Dërgoni aplikime për punë. Ndryshoni CV-në tuaj dhe letrën e motivimit për të apeluar tek kompania në fjalë.
Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Togo. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Togo

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në zonën e Togos. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fermë pranë Togos".

==

Ecni nëpër Togo për punë të mundshme

Nëse jeni në Togo, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Togos". Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

==

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Togos, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Togo" ose "Programi i punësimit në Togo".

 


 

Nëse tashmë keni një leje pune, ose jeni në Togo, thjesht mund të zbresni për të parë se si të gjeni një punë në Togo.
Nëse nuk keni leje pune, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një punë. Pra, zbritni për të parë se si të gjeni një punë në Togo.

Togo është një vend i vendosur në Afrikën Perëndimore. Gjuha zyrtare është frëngjishtja.

Më poshtë është një përzgjedhje e burimeve për të kërkuar mundësi punësimi si i huaj në Togo.

Si të gjeni një punë në Togo?

Me faqet më poshtë, ju mund të prisni që të merrni një përgjigje prej 0.5 deri 1.0% (njerëzit që do t'ju përgjigjen përsëri tek të cilët ju keni dërguar aplikacionin / CV-në tuaj.) Sidoqoftë, unë ju inkurajoj që t'i provoni këto faqe pasi nuk e dini kurrë çfarë do të gjeni ose çfarë lidhje mund të bëni nga një e-mail ose aplikacion i thjeshtë.

Mësimdhënia e gjuhës angleze

Mësimdhënia e anglishtes mund të jetë një opsion (nëse jeni një folës amtare i anglishtes). Të gjitha faqet e mëposhtme janë mjaft të ngjashme dhe kanë një sasi masive të mundësive të punës për mësimdhënie në anglisht. Shfletoni në secilën prej faqeve për çdo mundësi pune në anglisht në Togo. Gjithashtu, sigurohuni që të shikoni këtë tabelë interesante nga Akademia Ndërkombëtare TEFL që tregon sa para mund të presin të bëjnë mësuesit në vende të ndryshme të botës.

  • Punësimi ESLJo ndërfaqja më e bukur, por kush ka nevojë për një faqe interneti të bukur kur keni kaq shumë mundësi pune për mësimdhënie në anglisht.
  • Gjithsej ESLGjithashtu një ndërfaqe tepër e zënë, por një mori shpalljesh pune për mësimdhënie punësh jashtë vendit.
  • Kafe ESLDave bën një punë të shkëlqyeshme në përpilimin e disa prej vendeve më të mira të punës nga e gjithë bota.
  • Tesall: Grumbullues i madh i punëve të mësimdhënies.

Imazhi i mësipërm i kopertinës është një mësues në një shkollë fshati në Togo rurale duke u përgatitur për klasën e tij. Foto nga Jordan Rowland on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *